ŠKODA Slovenský raj a zavŕšenie série ŠKODA BIKE OPEN TOUR

Dnes si priblížime, ako dopadlo záverečné 6. kolo ŠBOT a rovnako celkové poradie v rámci série.

Tradičný pondelkový report mal trochu iný koniec, kde chýbali informácie o víťazoch podujatia. Tých doplníme dnes a rovnako sa pozrieme aj na celkové poradie v rámci série.

Podujatie ŠKODA Slovenský raj v Hrabušiciach sa v chladných, no pritom suchých a prašných podmienkach, stalo na najdlhšej trati korisťou maďarského pretekára Petera Szalaya. Ten zvíťazil v čase 3:51 hod. pred druhým Martinom Kostelničákom, tretí skončil Andrej Kubiš. Medzi ženami sa z víťazstva radovala Milena Vodehnalová. Na polovičnej trati zvíťazil v celkovom poradí Radovan Bíroš a Anna Mikelová, najkratší variant patril Petrovi Jagelekovi a Ivane Gajdošovej. Kompletné výsledky nájdete na tomto odkaze.


Keďže sa jednalo o finálové podujatie ŠBOT, vyhlasovali sa aj tí najlepší v rámci celej série. Tam sa brali do úvahy 4 najlepšie výsledky a postupovalo sa na základe celkového poradia, ktoré ste na daných maratónoch dosiahli. Následne sa použil koeficient podľa „náročnosti“ maratónu, výsledkom čoho je bodové ohodnotenie (presný postup nájdete na tomto odkaze).


Celkovo sa súťažilo v 11 kategóriách, absolútnym víťazom medzi mužmi sa stal opäť Karel Hartl so súčtom 6 075. Keďže po nehode na tréningu v Hrabušiciach chýbal, určite ho celkové víťazstvo potešilo. Aj keď on to mal isté už po Svite a mohol sa tak z gauča na diaľku usmievať . Medzi ženami patrí prvenstvo v absolútnom poradí Mónike Kiss z Maďarska – celkový súčet 4 188. Kompletné poradie v rámci všetkých kategórií nájdete následne na tomto odkaze a fotogalériu z finále na tomto odkaze.


Ostatných určite na úplný záver zaujala finálová tombola o 6 bikov ŠKODA. Tie našli svojich nových majiteľov a šancu mali všetci, ktorí úspešne dokončili aspoň 4 podujatia v sérii. Ak ste šťastie nemali, možno sa na vás usmeje o rok pri ŠBOT 2018 .
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA Slovenský raj - finále

calendar_today 02.09.2017
format_list_numbered 6. kolo - Škoda Bike Open Tour
format_list_numbered 9. kolo - Slovenský pohár XCM
format_list_numbered 3. kolo - Východ MTB Liga
label MTB maratón
place Hrabušice (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: ŠKODA Slovenský raj - prilba, tretry a aj turistické topánky

Pozvánka: ŠKODA Slovenský raj - prilba, tretry a aj turistické topánky

Tretie kolo ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa presúva tentokrát do Slovenského raja, ktorý je viac populárny krásnou turistikou.
Pozvánka: ŠKODA Slovenský raj 2022 - naháňačka pomedzi rokliny

Pozvánka: ŠKODA Slovenský raj 2022 - naháňačka pomedzi rokliny

Slovenský raj, to nie je len Suchá Belá či Prielom Hornádu. Vyblázniť sa tu dá poriadne aj na bicykli a táto možnosť príde už 11. júna.
ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2022 – sezóna ako má byť

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2022 – sezóna ako má byť

Každý maratón v sérii je iný, každý rok prináša nové výzvy. Poďte sa s nami pozrieť, čo všetko môžete zažiť, či už ako pretekár alebo fanúšik, na trati najpopulárnejšej série horských maratónov.
keyboard_arrow_up