GHOST 2018 – naozaj je z čoho vyberať

Nemecká značka GHOST na ďalší rok pre cyklistov pripravila vynovenú MTB kolekciu, ktorú si dnes predstavíme.

Celé kolekcia je v prípade MTB rozdelená do 2 kategórií – Fully a Hardtaily. Ako prvú si predstavíme kategóriu celoodpružených bicyklov (Full).

RIOT

Prvým z nich je model RIOT 10 UC a RIOT 8UC na agresívne All Mountain jazdenie. Sú určené pre ambicióznych jazdcov, ktorí hľadajú rýchly a tuhý bicykel, vhodný aj na preteky. Oba ponúkané varianty sú vyrobené z materiálu Ultra Lightweight Carbon UC v 27,5" rozmere kolies. Tuhá vidlica FOX kontroluje so svojím 150 mm zdvihom precízne terén. Vzadu pracuje so 130 mm zdvihom Cane Creek Double Barrel. Vďaka systému prepákovania RIOT - Link, máte pocit väčšieho zdvihu a tento dizajn získal aj množstvo ocenení. RIOT 10 UC môžete mať vo farbe Night Black/Dark Yellow/Yellow a RIOT 8UC v Night Black/Classic Black/Riot Red.


PathRIOT

Ďalší, nie menej obľúbený celoodpružený bicykel od značky GHOST, je PathRIOT. Jedná sa o enduro modely PathRIOT 10UC a PathRIOT 8UC, oba rovnako vyrobené z materiálu Ultra Lightweight Carbon UC a v 27,5" rozmere kolies. PathRIOT je pretekársky stroj v jeho najčistejšej podobe. Zjazdové schopnosti sú dosiahnuté vďaka pružiacim jednotkám od FOX a Cane Creek v tuhom karbónovom ráme. Na náročných trailoch má preto „ostrú“ odozvu a nemá problém ani so stúpaním. Takýto bike potrebuje adekvátne jazdecké schopnosti, a preto ho používajú jazdci GHOSTFactory Racing RIOT tímu. PathRIOT 10UC sa vyrába vo farbe Monarch/Night Black a PathRIOT 8UC zase vo farbe Night Black/Yellow a stojí 5 999 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


H AMR

Na Backcountry kategóriu myslí máloktorý výrobca, no v GHOST-e si myslia, že má táto kategória jazdenia budúcnosť. Preto pre jazdcov, ktorí sa radi túlajú divočinou, vyrobili radu bicyklov H AMR. Ide o tri modely na 27,5" kolesách - H AMR X 9.7+, H AMR 8LC, H AMR 6.7+ AL.

Prvý z uvedených H AMR X 9.7+ a rovnako aj H AMR 6.7+ AL sú postavené na ráme z hliníkovej zliatiny, zatiaľ čo H AMR 8LC z Lightweight Carbon materiálu. Pri vybraných modeloch nechýba USB port, prevodovka Pinion alebo zvlášť navrhnutý náboj Boost dynamo. Tento bike stojí 5 999 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


FR AMR

Pre Freeride segment má GHOST v ponuke dva modely FR AMR, ktoré majú obrovský jazdný potenciál a všetko, čo potrebujete pre zábavu v bike parku. 170 mm zdvihu vpredu a 160 mm vzadu, zvládne aj tie najťažšie sekcie.


SL AMR a SL AMR X

Bohatý výber zo štyroch modelov v roku 2018 má pre All Mountain segment názov SL AMR X a SL AMR. Dokiaľ je model SL AMR klasický bike na „všetko“, Xko ponúka čosi naviac - hlavne viac zdvihu v pružení. SL AMR 9 X LC je postavený na Lightweight LC karbónovom ráme vo farbe Yellow/Night Black a 29-palcových kolesách. Ďalšou jeho špecialitou je pružinový tlmič Cane Creek Double Barrel Inline Coil a vidlica FOX Float Performance Elite.


Ďalší model je SL AMR X 8 LC, ktorý je rovnako na základe Lightweight LC karbónu vo farbe Titanium/Dark Yellow/Yellow, ale vo verzii 27,5" kolies. Pruženie je v zadnej časti rámu rovnako v rukách tlmiča Cane Creek Double Barrel Inline Coil, ale v 150 mm zdvihu a vidlica FOX Float Performance od predošlého modelu schudla na 34 mm verziu.


SL AMR X 6 AL a SL AMR X 5 AL sú, ako napovedá názov, postavené na hliníkovom ráme. 6-tka disponuje 29-palcovými kolesami, pruženie má v rukách tlmič RockShox Super Deluxe RC3 vo zdvihu 140 mm a vidlica RockShox Yari RC Solo Air vo zdvihu 150 mm. Verzia 5 zase s 27,5" kolesami a s pružením tlmiča RockShox Monarch Plus RC3 Debon Air a vidlice RockShox Yari RC Solo Air, oba vo zdvihu 150 mm. Obidva modely sú vo farbe Titanium/Dark Tan/Tan.


Model SL AMR 3.7 LC stojí na 27,5" kolesách a pružení tlmiča RockShox Monarch RT Air a vidlice SR Suntour Aion LO-R vo zdvihoch 130 mm. Jeho pohon je vybavený aj prešmykačom Shimano Deore RD-M6000 so systémom uchytenia Side swing a 10-rýchlostnou kazetou v rozsahu 11-42 zubov Shimano CS-HG500-10.

Ďalší model SL AMR 4.9 AL je ako jediný z radu SL AMR hliníkového rámu s 29-palcovou veľkosťou kolies. Pruženie v rukách tlmiča RockShox Deluxe RT a vidlica SR Suntour Aion 35 RC DS. Pohon rovnako disponuje prešmykačom Shimano XT FD-M8020 Side swing a 11-rýchlostnou kazetou Shimano SLX CS-M7000 s 11-42 zubami.


SL AMR 6.9 LC je karbónový model s 29" kolesami. Vybavený je tlmičom RockShox Deluxe RT Air a vidlicou RockShox Revelation RC Debon Air. Tento bike je s jedným 32-zubovým prevodníkom a 12-rýchlostnou kazetou SRAM XG 1275 s rozsahom 10-50 zubov.

Posledný SL AMR 9.9 LC, je 29" model s karbónovým rámom. Jeho pruženie sa skladá z tlmiča RockShox Deluxe RT3 Air a vidlica RockShox Pike RCT3 Debon Air. Jeho pohon má na starosti 32-zubový jednoprevodník s 12-pastorkovou 10-50 zubovou kazetou SRAM XG 1275.


KATO FS a LANAO FS

V kategórii Trail bikes ponúka GHOST štyri modely KATO FS pre bikerov a tri modely LANAO FS pre nežné pohlavie.

KATO FS sú postavené na rámoch z hliníkovej zliatiny a 27,5" kolesách. Je to základná rada so všetkými výhodami celoodpružených bicyklov, na základe skúseností vývoja z AMR série. Výhodou je najmä výborný pomer ceny a „výkonu“. GHOST Kato FS 5.7 stojí 2 249 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Pre nežné polovičky na rok 2018 pripravil pokračovania radu LANAO FS. Ten je určený „bikerkám“, ktoré hľadajú nekomplikovaný a bezstarostný bike na zábavu pri jazdení, ktorý je navyše prispôsobený od kokpitu až po geometriu.


Tri modely LANAO FS sú postavené na rámoch z hliníkovej zliatiny v 130 mm zdvihu pruženia a 27,5" kolesách. Navyše k tomu majú aj na výber z dostatku farebných variácií.


Kompletné informácie a špecifikácie širokej ponuky modelov GHOST, si môžete bližšie pozrieť na ghost-bikes.sk.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy PR článok

E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy

Elektromobilita sa aj v cyklistickom svete hlási o slovo a značka Ghost ju ochotne vypočula. Pre rok 2023 si prichystali niekoľko kolekcií elektrobicyklov s rôznym využitím.
Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

RockShox patrí dlhoročne medzi lídrov na trhu s odpružením. Po minuloročnom update vidlíc Pike, Lyrik a ZEB prišli na rad aj cenovo dostupnejšie alternatívy.
Ghost 2023 - nemecká precíznosť na dvoch kolesách PR článok

Ghost 2023 - nemecká precíznosť na dvoch kolesách

Bicykle Ghost sú už roky zárukou a zrkadlom nemeckej kvality a precíznej práce. Pre sezónu 2023 si prichystali najmä nové „fully“ a dobrodružné gravel bicykle.
keyboard_arrow_up