SMS Santini – kolekcia UCI v elegantnom dizajne

Symbol dúhy je síce vyhradený pre majstra sveta, ale pri decentnom použití motívu si na svoje prídu aj fanúšikovia. Presne týmto štýlom je ladená aj kolekcia SMS Santini, v ktorej nechýba ani spomienka na mnohé legendy.

Dúha je v pelotóne jasným a neprehliadnutým znamením majstra sveta a po drese s týmto symbolom sníva takmer každý cyklista. Táto symbolika si našla svojich fanúšikov aj v radách bežných jazdcov, pre ktorých v SMS Santini pripravili špeciálnu kolekciu s majstrovským motívom. V nej nájdete kúsky, ktoré zbytočne nekričia do okolia, že ste majster sveta, ale skôr tento motív nájdete v drobných detailoch a pekne dopĺňajú celok.


Hlavným dôvodom je tiež partnerstvo s cyklistickou federáciou UCI, na základe ktorého zabezpečuje SMS Santini dresy naprieč všetkými disciplínami pod jej záštitou. Ale netreba sa „obmedzovať“ len na oficiálny dres, v rámci ucelenej kolekcie je toho ešte oveľa viac. Navyše, niektoré kúsky sú priamo venované historickým momentom a legendárnym jazdcom.


Le Cannibale

Dres s krátkym rukávom venovaný na pamiatku víťazstva Eddyho Merckxa v Montreale 1974. Bol to rok, kedy sa stal prvým jazdcom, ktorý zvíťazil na 2 Grand Tours a ešte získal aj dúhový dres (Tripple crown). Dres má športový strih (slim fit) a je vyrobený z ľahkej tkaniny Kenobi v prednej časti. Zadnú časť tvorí materiál Shantung. Samozrejmosťou sú 3 hlboké vrecká. Set dopĺňajú krátke nohavice v rovnakom dizajne a látka Thunderbike Power poskytuje potrebný kompresný fit. Výstelka Git Evo sa postará o celodenný komfort, raw zakončenie na stehnách spoľahlivo drží na svojom mieste a nijako neobmedzuje. MOC pre dres je 95 € a pre kraťasy 110 €.


Triple Crown

Pamiatka na ďalšieho velikána, ktorý dosiahol na tzv. tripple crown, teda víťazstvo na Gire, Tour a majstrovstvách sveta. Bol ním Stephen Roche, ktorý v roku 1987 vo Villachu zaútočil zo skupiny 300 m pre cieľom a spečatil svoj triumf. Viac sa dočítate aj na štítku v zadnej časti, ktorý dotvára zberateľskú hodnotu. S dresom ladia aj krátke nohavice – všetko je v rovnakom prevedení a strihu ako predchádzajúci variant. MOC pre dres je 95 € a pre kraťasy 110 €.


La Dama Bianca

Špeciálnu edíciu uzatvára dres pripomínajúci víťazstvo Fausta Coppiho z roku 1953. Ten predviedol neuveriteľné 90 km dlhé sólo a zvíťazil s náskokom 6 min. Rovnako elegantný ako „Campionissimo“ je aj tento dres. Pritom poskytuje komfort a výborné usadenie na tele aj pre tie najnáročnejšie výjazdy. Nechýbajú ani krátke nohavice, takže všetko spolu dokonale ladí. MOC pre dres je 95 € a pre kraťasy 110 €.


Dúhový dres

Vyrobený z ľahkej tkaniny s efektom „marl“ a čiernymi lycrovými rukávmi. Slim strih sa postará o dokonalé usadenie na tele za každých podmienok a poskytne výborný celodenný komfort. Dúhové pruhy sú vytlačené na prednej vsadenej časti a rovnako ich nájdete na zadných vreckách. MOC je 80 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Dúhový dres s dlhým rukávom

Odolná tkanina s efektom „marl“ tvorí základ aj pre dres s dlhým rukávom, ktorý je určený do mierne chladných podmienok, alebo ako spodná vrstva pod bundu v prípade väčšej zimy. Nechýba elegantné dúhové vsadenie v prednej časti a rovnako na zadných vreckách. MOC je 110 €.


Dámsky dúhový dres a nohavice

V kolekcii sa myslelo aj na dámy, pre ktoré je tiež pripravený set dresu a krátkych nohavíc. Dres tvorí ľahký a vysoko priedušný materiál s efektom „marl“. Trojica zadných vreciek poskytne dostatok úložného priestoru aj na celý deň v sedle. Vrch dopĺňajú „aero“ krátke nohavice z tkaniny Thunderbike a vnútornou silikónovou štruktúrou pre maximálny komfort. Výstelka C3W je samozrejme vytvorená špeciálne pre ženy a berie v dôraz odlišnú anatómiu a potreby. MOC pre dres je 80 € a pre kraťasy 130 €.


Doplnky

K dizajnu dúhy neodmysliteľne patria aj rôzne doplnky, ktorými môžete nenápadne vyjadriť svoju „príslušnosť“. Základom je ako inak klasická cyklistická čiapka s dúhovým vsadením na šilte a centrálnou časťou so sieťoviny pre lepšie odvetranie. Jednoducho nesmrteľná klasika využiteľná ako na bicykli, tak aj mimo neho. MOC je 20 €. Rukavice poskytnú nielen výborný grip na riadtíkach a komfor, ale tiež ochranu v prípade pádu. MOC je 25 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Všetko sa dá doladiť pomocou ponožiek, ktoré môžete nájsť v čiernom alebo bielom prevedení. Sú navrhnuté tak, aby boli nohy v pohodlí aj počas horúcich letných dní. MOC je 15 €.


Civilné oblečenie

Zostať verný cyklistike môžete aj mimo bicykla, a to pomocou civilného oblečenia, ako inak, opäť so symbolom dúhy. Sem patrí napríklad tričko s krátkym rukávom z kombinácie bavlna-lycra. MOC je 30 €, ďalej teplá mikina s kapucňou za MOC 89 € a na svoje si prídu aj najmenší fanúšikovia vďaka detskej verzii, ktorá je za MOC 15 €.



Podobné informácie o ďalších kúskoch oblečenia v rámci UCI kolekcie, ale aj mimo nej, veľkostné tabuľky a všetky dostupné veľkosti, nájdete na stránkach slovenského zastúpenia SMS Santini.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Budú zimné doplnky Isadore maličkosti, ktoré vedia byť veľkou pomocou cyklistu? Ako si vybrať správny model a veľkosť?
Darčeky pre každého cyklistu bez ohľadu na štýl jazdy PR článok

Darčeky pre každého cyklistu bez ohľadu na štýl jazdy

Cyklistika je naozaj mnohoraká, no je to len dobre – každý si v nej nájde to svoje. Rôzne disciplíny vyžadujú rôznu výbavu, radosť z jazdy je rovnaká.
Test: CTM Tech Tee Bruiser – tričko pre všetko

Test: CTM Tech Tee Bruiser – tričko pre všetko

Technický kúsok od CTM kombinuje moderný dizajn a sľubuje všestranné využitie na každodenné nástrahy nielen pre cyklistov.
keyboard_arrow_up