Pred 9 rokmi tu vyhral dokonalým načasovaním šprintu pri svojom debute, teraz zaujal naozaj poriadnym pádom. Ten našťastie skončil lepšie, ako vyzeral...


Britský cyklista mal šťastie v nešťastí. Jeho neplánované salto cez riadítka bicykla 10 km pred finišom Milano Sanremo (294 km) sa zaobišlo bez trvalých následkov. Jazdec stajne Dimension Data a jeho lekársky tím hlásia "iba" zlomeninu rebra na pravej strane, odreniny a modriny, ktoré zodpovedajú pádu, ktorý utrpel. Ďalšie vyšetrenia si ešte vyžiada členok a jeho väzy.

"Áno, ´Cav´ je v poriadku. Vážne zranenia sa mu vyhli. Dokonca si v prvej reakcii zachoval aj zmysel pre humor," informoval tímový lekár Jarrad van Zuydam prostredníctvom Twitteru. Ten humor cez slzy zrejme vychádza z toho, že 32-ročný šprintér z Ostrova Man utrpel tento rok už tretie zranenie, a to sa ešte ani poriadne nezačala sezóna jarných klasík.


Cavendish odštartoval sezónu etapovým triumfom na pretekoch Okolo Dubaja. Neskôr na podujatí Okolo Abú Zabí hneď v prvej etape utrpel otras mozgu, keď narazil do sprievodného vozidla, ktoré pred ním prudko pribrzdilo. Vrátil sa do diania na pretekoch Tirreno-Adriatico, ale opäť už v prvej etape - tímovej časovke - sa nedobrovoľne porúčal na zem. Prišiel síce do cieľa, ale na druhý deň už nepokračoval, keďže nestihol časový limit. Okrem krvavých šrámov na tvári si doudieral aj kolená a bok.

Najvážnejšie zranenie - zlomeninu siedmeho rebra na pravej strane - odhalil až röntgen. Napriek tomu sa dal dokopy pre prvý monument sezóny Milano Sanremo, kde pred 9 rokmi okúsil chuť víťazstva, ktoré bolo najtesnejšie v histórii tejto klasiky. A to všetko pri jeho debute. Možno si ešte pamätáte, ako presne na páske dobehol z pelotónu odskočeného Heinricha Hausslera, ktorý v podstate mal len rozbehnúť špurt pre Thora Hushovda.


Mark Cavendish pred touto sezónou vyhlásil, že chce kariéru potiahnuť až do olympijských hier v Tokiu 2020. Jedným z jeho cieľov je predstihnutie legendárneho Belgičana Eddyho Merckxa v počte etapových víťazstiev na Tour de France. Cavendish ich má na konte tridsať, Merckx 34. Vlani sa Cavendish na TdF musel nedobrovoľne porúčať už po 4. etape. Po kontroverznej kolízii s Petrom Saganom skončil na ceste so zlomenou lopatkou. Sagana postihla neúprosná a v konečnom dôsledku nespravodlivá diskvalifikácia.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Taliansky región Emilia-Romagna našincovi veľa neprezradí, ale s pomocou doplňujúcich informácií sa každý hneď rýchlo zorientuje.
Video: Najlepšia cyklo výstava v Európe? Italian Bike Festival 2023

Video: Najlepšia cyklo výstava v Európe? Italian Bike Festival 2023

Na najznámejšej výstave Eurobike neboli posledné ročníky ideálne. Svetových značiek, ktoré zaujímajú bežných cyklistov, ubúdalo, stále viacej vystavovateľov pochádzalo z Ázie.
Video: Ako zabaliť bicykel, aby prežil aj lietadlo?

Video: Ako zabaliť bicykel, aby prežil aj lietadlo?

Koľko reálne trvá zbalenie bicykla do prepravnej tašky a ako je v nej chránený? Aký je rozdiel oproti kartónovej krabici alebo prepravnému kufru?
keyboard_arrow_up