scheduleNaše predajne a otváracie hodiny local_shippingDoručenie a osobné odbery fungujú normálne
Lokalizácia
Formulár sa odosiela

Thule Epos 2 nosič bicyklov na ťažné, pre 2 bicykle

998 
Našiel si lepšiu cenu?
Služby k nákupu tohto produktu
payment Nákup na splátky  Vypočítaj si splátky
4,9/5
shopping_cart
viac ako 20 zákazníkov
si už zakúpilo tento produkt

Thule Epos 2 nosič bicyklov na ťažné

Nosič bicyklov Thule Epos je vhodný pre všetky typy bicyklov a jeho použitie je rýchle, jednoduché a pohodlné – vďaka inovatívnemu teleskopickému systému uchytenia bicyklov vyžaduje minimálnu námahu. Ramená na upevnenie bicyklov umožňujú jednoducho pripevniť bicykel za ktorúkoľvek časť rámu alebo zadné koleso, čo vám poskytuje mnoho možností upevnenia. Môžete naložiť a vyložiť až dva bicykle v ľubovoľnom poradí – podporované sú všetky typy rámov a geometrií, vrátane elektrobicyklov, horských bicyklov, gravelových bicyklov a bicyklov s blatníkmi a nosičmi.

Vlastnosti produktu

Je navrhnutý tak, aby maximalizoval váš čas strávený na bicykli vďaka šikovným riešeniam, ktoré uľahčujú manipuláciu s bicyklami
Plne skladací, aby umožňoval ľahkú prepravu a skladovanie, je možné ho naklápať pre umožnenie prístupu do batožinového priestoru
Skvelá starostlivosť o vaše bicykle – dostatok priestoru a prispôsobenie pre dlhé rázvory a ľahké upevnenie širokých plášťov

Detaily produktu

Rozmery 69 x 126 x 22 cm
Rozmery v zloženom stave 69 x 27 x 73 cm
Kapacita 2 bicykle
Nosnosť 60 kg
Max. hmotnosť jedného bicykla 30 kg
Hmotnosť 17.3 kg
Max. šírka pneumatiky 3" (4.7" s použitím popruhov Thule XXL Fatbike Wheel Straps)
Max. priemer rámu bicykla 22-90 mm
Max. veľkosť kolies (priemer) 29"
Sklopenie nosiča áno
Uzamykateľnosť nosiča áno
Uzamykateľnosť bicyklov áno
Zásuvka 13-pin
ID produktu 231416
Test: Nosič Thule Epos - koniec rébusov

Prevážať bicykle môžete v aute, na streche, ale komfortu nosiča na ťažnom zariadení sa nič nevyrovná. Najmä ak je premyslený do posledného detailu...

Cestovanie s bicyklami mi otvorilo nové jazdecké obzory. Naložím bicykle a idem do iného okresu na jednodňový švih alebo na cyklodovolenku do Álp či k moru. Plánujem výlet a začínam lúskať rovnicu - koľko ľudí a bicyklov odveziem jedným autom? V mojom osobnom aute bicykle v kufri zaberú veľkú časť a odvezieme sa len dvaja. Nosiče na streche sú fajn, no spotreba je vyššia a montáž zdĺhavá. Bingo, nosič na ťažnom bude pre mňa to pravé orechové.

Nosič Thule Epos
Mám menší kombík a potrebujem odviezť troch ľudí a tri celoodpružené bicykle. Každý rám má inak orientovaný tlmič. Z rovnice sa stáva hlavolam, pretože na konvenčných nosičoch na ťažnom sa bicykle uchytávajú cez ramená s čeľusťou. Ako na potvoru sa rameno nedá prestrčiť, zavadzia tlmič alebo košík na fľašku. Pri hardtailoch a cestných bicykloch to nie je také komplikované, no pri „celopérkach” nakladanie trvá hodnú chvíľu.

test nosič Thule Epos
Ja som vyskúšal všetky vyššie popísané spôsoby a môžem radostne prehlásiť - konečne, už žiadne rébusy. Vo Švédsku asi počuli moje mrnčanie a minulý rok Thule predstavilo nosič Thule Epos.

To najlepšie z Thule

Kým sa ku mne dostal Thule Epos, mal som možnosť vyskúšať viacero produktov zo sortimentu Thule. Nosič na strechu Thule UpRide uchytáva bicykel za predné koleso, takže netrpí karbónový rám. Vyššia spotreba s bicyklami na streche však bola značná. Z rôznych zdrojov som mal požičané modely Thule Velocompact, Thule Velospace XT (oba až na štyri bicykle) a Thule Easyfold XT.

Všetky tri nosiče majú spoločný systém uchytenia bicyklov cez ramená na oblúkovej konštrukcii. Ako som písal vyššie, veľký pokrok oproti nosičom na streche, ale zakaždým som si lámal hlavu s ramenami.

review nosič Thule Epos
Thule Epos si berie to najlepšie od svojich nosičských súrodencov. Veľké medzery medzi bicyklami (25 cm), sklápanie nosiča pre jednoduché skladovanie, kolieska pre pohodlné presúvanie, premyslený montážny mechanizmus s rýchlym nastavením pre takmer každý druh ťažného zariadenia.

Myslelo sa na bicykle s dlhým rázvorom (max. 1 350 mm), e-biky aj bicykle s extra širokými plášťami až do 3 palcov. Maximálne zaťaženie nosiča je 60 kg a výrobca uvádza najväčšiu prípustnú hmotnosť na jeden bicykel až 30 kg. Baterku teda z e-biku netreba vyberať.

Thule Epos

Ľahkosť bytia

S Thule Eposom je radosť pracovať. Nosič skladujem v byte a presun k autu veľmi uľahčujú kolieska v spodnej časti. Váži takmer 23 kg, no môžem ho ťahať ako klasický kufor. Založenie na ťažné zariadenie je totožné napríklad s nosičmi Thule Easyfold. Oproti starším modelom je upínacia páka otočená na pravú stranu, takže mám dostatok priestoru a môžem sa do nej oprieť.

Sila upnutia sa nastavuje cez koliesko hneď pri páke, všetko si dokážem nastaviť bez jediného kusa náradia. Samozrejmosťou je uzamknutie páky na kľúč. Elektrina pre svetlá sa napája cez štandardný 13-pinový konektor.

Thule Epos reviewThule Epos

Poďme nakladať bicykle, konečne sa k slovu dostávajú teleskopické hlavice. Vďaka polohovateľnosti dokážem na nosič uchytiť všetky tvary a hrúbky rámov. Od detských a cestných bicyklov až po celoodpružené bicykle, všetko je naložené v priebehu niekoľkých desiatok sekúnd.

Bicykel je možné uchytiť za akékoľvek miesto na ráme. Jednoducho zdvihnem hlavicu do požadovanej polohy a výšky, kolesá umiestnim do žliabkov, prevlečiem pásku cez rám do račne a dotiahnem. Rám sa uchytáva cez veľmi podobný račňový mechanizmus ako pri kolesách, vnútri sa však nachádza kov, ktorý zlodejovi predĺži prácu.

Thule Epos recenzia
Všetky dôležité časti sú pogumované, a tak sa netreba obávať ani škrabancov na ráme. Každá hlavica má okrem kovového zosilnenia aj samostatný zámok na rovnaký kľúč ako pri páke. Predozadný pohyb drží hlavica, pásky na kolesách zase zabraňujú bočnému pohybu bicykla na nosiči a bicykle držia v nosiči naozaj pevne.

test Thule Epos

Vychytávky nesmú chýbať

Novinkou pri nosiči Thule Epos je širší sortiment doplnkovej výbavy. O mechanické zabezpečenie bicyklov sa navyše k zámkom na hlaviciach pridáva aj prevliekací zámok Thule High Grade Lock, ktorý bol vyvinutý so značkou Abus. Inštalácia ma trochu potrápila, ale nakoniec je všetko na svojom mieste. Zámok prevlečiem cez rámový trojuholník a zaistím ho priamo na nosiči. Oceľové lano je pogumované a má dostatočnú hrúbku na to, aby mal zlodej ťažšiu prácu.

Thule Epos review
Druhou novinkou je servisný stojan, naozaj skvelá vec, ak potrebujem čosi opraviť, dotiahnuť, vymeniť. Nosič vyklopím, vysuniem rameno do najvyššej polohy a zaistím ho druhou tyčkou. Rám sa uchytáva rovnako, ako keď je bicykel na nosiči. Predné koleso sa opiera o zem a bicykel drží vcelku pevne, na núdzový servis ako stvorené.

Thule Epos

Všestrannosť na prvom mieste

Thule vytvorilo nosič, ktorý sa naozaj hodí na všetky druhy, tvary a veľkosti bicyklov. Dobre sa s ním pracuje, vylepšuje nedostatky iných nosičov a berie si od nich to najlepšie. Cena je vyššia, ale adekvátna vzhľadom na komfort používania a kvalitu spracovania. Na záver môžem konštatovať, že kto raz skúsi tieto teleskopické hlavice, nad iným nosičom už bude len ohŕňať nosom.

Thule Epos

Plusy

  • Rýchlosť nakladania a vykladania
  • Šikovné doplnky
  • Skladovanie a prenášanie

Mínusy

  • Inštalácia prídavného zámku

Nosič Thule Epos nájdete aj v MTBIKER eshope.
Zdroj fotografií: archív autora
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Hodnotenie 4,9/5

(10 hodnotení)
(9 hodnotení)
(1 hodnotenie)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
Pridaj svoje hodnotenie
Za každé tvoje hodnotenie získavaš body do vernostného systému

comment Hodnotenia

Formulár sa odosiela
Pridaj hodnotenie
Formulár sa odosiela

comment Otázky na predajcu

Formulár sa odosiela
Značka, ktorá vznikla vo Švédsku v roku 1942, je jedným z lídrov v oblasti prepravy bicyklov a transportných systémov. V ponuke značky nájdete tzv. záhradky a nosiče bicyklov na auto, strešné boxy, tašky, detské sedačky na bicykel alebo aj detské kočiare a vozíky za bicykel.

Všetko o nákupe u nás

Tu nájdeš odpovede na tvoje otázky ohľadom dopravy, platby, bezpečnosti a mnoho iného.

Možeš skúsiť aj tieto vyhľadávania

K tomuto produktu sa môžu hodiť

Prečo nakupovať u nás

Spoznaj výhody nákupu

Prečo nakupovať u nás

Viac info o nákupe

900 000+ objednávok

Sme najväčší cyklistický e-shop na Slovensku overený desiatkami tisíc spokojných zákazníkov.

Jedinečný zákaznícky servis

Sme k dispozícii cez email, chat, telefón alebo osobne v MTBIKER centre.

Aktívne podporujeme cyklistiku na Slovensku

Aj vďaka Tvojej objednávke podporujeme rozvoj cyklistiky.

Bezpečný nákup a metódy platby

Proces platby je bezpečný a ponúkame Ti široké možnosti.

Vernostný systém

Odmeníme Ťa za nákup a takisto za kvalitné príspevky v MTBIKER fóre, e-shope, výjazdoch a fotogalérii.

MTBIKER centrum a showroom

Navštív nás v predajni s pump-trackom pri trailoch alebo v historickej budove v centre Bratislavy.

Viac info o nákupe
navigate_before navigate_next
keyboard_arrow_up contact_support