GT Zaskar - Frost Red 1996

Cena: 280 
Doklad o kúpe: Nie

Predám môj zimný Bicykel GT Zaskar 1996. Bicykel som kúpil minulé leto. Na bicykli som skoro všetko vymenil za nové komponenty. Pôvodná ostala sedlovka, kolesá a samotný rám s vidlicou :). Pôvodný plán bol všetko vyčistiť, a znova použiť, nakoľko na bicykli bola osadená veľmi pekná XT sada, brzdy s paraleogramom, original brzdvé páky s radením apod. Avšak veci už mali svoj vek, prevodníky boli dosť vyjazdené, aj pružiny na prehadzovačkách už to mali za sebou, lanká na radiacich pákach nešli vymeniť ... tak som sa rozhodol pre výmenu väčšiny vecí za modernejšie technológie.


Kolesá: Bicykel má obuté nové veľmi pekné Panaracer Dart XC Skinwall 26.2,1" plášte. Sú to plášte ako do mesta tak aj do terénu. Náboje sú pôvodné, dobové veľmi kvalitné Shimano XT. Počet rýchlostí na bicykli je momentálne 9 vzadu, kazeta Shimano myslím 11-34.


Drivetrain: O pohon sa starajú kľuky Shimano FC-M4050 (Alivio) s hollowtech oksou. Kvalitu Hollowtechu oproti štovrhranu nemusím vysvetľovať :) No je to fakt cítiť. Chvíľku som skúšal 3 prevody vpredu ale keďže som bicykel využíval len v meste, tak to bolo dosť zbytočné. 3 prevody som vymenil za jeden s Narrow Wide prevodníkom, myslím 36 zubov. Rozsah 36x11 až 36x36 mi nerobí problém vyšliapať všetky kopce v Bratislave ale aj rozbehnúť to poriadne na hrádzi :) Takže tie 3 prevody vpredu som vôbec nepotreboval. Ako radenie som zvolil retro-vyzerajúcu, indexovanú thumbie od Sturmey Archer. Zadná prehadzovačka je Shimano Acera M3000 SGS, čiže zvládne aj väčšie kazety, no prišlo mi to už zbytočné. Pedály sú nové KORE, aby ladili k sedlovke a sedlu :) (na foto sú iné čierne HT)


Kokpit: Bicykel má kvalitné hlavové zloženie s priemyselnými ložiskami od FSA, BMX-kový predstavec a riadidlá. Tento štýl mi veľmi vyhovoval, nakoľko rám mi bol o chlp menší ako by som potreboval. Presná veľkosť sedlovej trúbky je 53cm, dĺžka hornej trúbky 57cm. Skúšal som aj štandardné rovné riadidlá, no nebolo to ono. Brzdové páky sú Shimano BL-T670 Deore LX. Brzdové čeluste - Shimano Deore LX BRT670. Najskôr som nechal pôvodné XTčka s paraleogramom, avšak po pridaní blatníka v kombinácii s 2.1 pláštami nedočiahli a lanko šúchalo o blatník. Tak som brzdy vymenil za LX a s ich brzdnou schopnosťou som veľmi spokojný. Sedlo na fotografiách je moje putovné Fizík, avšak to nepredávam - asi najpohodlnejsie sedlo aké som kedy mal, a ide so mnou od bicykla k bicyklu :) - k bicyklu dodám nové sedlo Kore, aby ladilo k sedlovke a pedálom.


Doplnky: Bicykel má vpredu nosič Basil Portland. Jedná sa o veľmi kvalitný masívny (a pritom ľahký) hliníkový nosič, v ktorom som vozil všetky nákupy, všetko čo som kedy potreboval previesť - nosič ma nikdy nesklamal :) Väčšinou na nom vozím menšiu prepravku myslím 40x30cm. Pasuje tam presne. Nosič má aj jeden strap s karabínou, tak nákup viem ľahko zaistiť. Nosič je fakt super, veľmi nerád sa ho zbavujem, a verím že by som ho ešte využil na inom bajku, tak v prípade záujmu ho viem z bicykla odstrániť a zľaviť cenu bicykla, Okrem nosiča má bicykel momentálne namontované aj blatníky, ktoré som cez zimu veľmi ocenil :).


Bicykel je veľmi univerzálny a pohodlný. Veľmi nerád sa ho zbavujem, na poriadil som si nový bicykel a už nemám žiaľ priestor pre ďalšie, tak tento musí ísť ďalej. Ako sa vraví - len do dobrých rúk :) Je to fakt super stroj. A keby som nemusel nezbavujem sa ho. V prípade akýchkoľvek otázok mi píšte, všetko zodpoviem. Opodstatnenej dohode na cene sa nebránim.

Počet prevodov: 1x9
Brzdy: V-brzdy
Priemer kolies: 26"
Materiál: hliník
Sada: Shimano Alivio
Farba: červená

list Spolu inzerátov: 31
check_circle Aktívne inzeráty: 0
visibility Zobrazenia inzerátov: 17 738
02. 08. 2022
co mozem vyzdvihnut je serionzost predajcu
25. 08. 2022
rychle bez problemove jednanie, platba, odoslanie a stav ako v inzerate. kedykolvek opat
02. 03. 2022
komunikácia, predaj, čo bolo napísané bolo dodané. spokojnosť.
07. 02. 2022
Vsetko ok...!
20. 01. 2022
fajne, spokojny som
keyboard_arrow_up