Merida Crossway 300 (2019)

Cena: 349 
Doklad o kúpe: Áno

Predám crossový (trekingový, hybrid) bike Merida Crossway 300 - modelový rok 2019, kupovaný v septembri 2019. Jedná sa o veľmi univerzálny bicykel pre človeka, čo nepotrebuje pravidelne jazdiť ťažší terén. Podľa mňa veľmi dobrá voľba pre cyklistu čo zvažuje kúpu MTB, ale jazdiť bude najmä asfaltové a nejaké štrkové a poľné cestičky. Jedná sa o bicykel vhodný aj pre dámy a napríklad aj pre cyklistky, čo sa im už zdá 29” MTB trochu masívny. Výhodu bicykla je aj pohodlný posed. Prešiel som na ňom všetko od 100km jazdy po ceste a svižných výjazdov s parťákmi na cesťákoch, cez najťažšie asfaltové stúpania na južnej strane Nízkych Tatier, až po lesné cestičky a modrý trail v bike parku. V prípade potreby sa na tomto biku dá prejsť aj v teréne všeličo, najmä s terénejšími gumami ako sú tam aktuálne.

Merida má najazdené niečo cez 4000 km (zdokladovateľné cez aplikáciu Strava :) vo veľkej väčšine na asfalte, je vo výbornom stave s drobnými známkami opotrebenia adekvátnymi najazdeným km prevažne po ceste. Bicykel je síce veľkosti “S”, ale ja mám výšku 176 cm a sadol mi na predajni lepšie ako väčší model (napr. ale bicykle značky Specialized preferujem veľkosti M). Veľkosť biku však veľmi dobre vyhovovala aj cyklistke s výškou 165 cm. Myslím, že bicykel je vhodný cca max do výšky 180 cm. Vzhľadom na to, že tento cross má relatívne viac vzpriamený a menej agresívny posed, vyhovuje ľuďom s približne týmto výškovým rozsahom.

Podľa môjho názoru je cross vo všeobecnosti v porovnaní s gravelom lepší v teréne a v porovnaní s MTB rýchlejší na ceste (aj kôli širokému rozsahu prevodov 48/36/26 vpredu a 11-34 vzadu). Na pomery hliníkových bicyklov s rovnými riaditkami je to na asfalte slušne rýchly stroj, čomu pomáha aj spomínaná predná píla so 48 zubmi. Bike bol vždy poriadne servisovaný, vymenilo sa čo bolo treba a niekedy aj čo treba nebolo :) a má vyplnenú servisnú knižku v autorizovanom servise Merida, kde bol aj kupovaný. Samozrejmosťou je doklad o kúpe.

Bike je na rozumnej a kvalitnej konfigurácii osadený sadou Shimano Deore (prehadzovačky aj radenie), hydraulické kotúčové brzdy Shimano MT-200 (zadný kotúč nedávno vymenený), odpružené sedadlo - ktoré pomáha tlmiť nerovnosti pri jazde, stredové zloženie FSA, pružinová vidla SR-Suntour (komplet výbava vo fotogalérii). Momentálne je obutý na prémiové takmer nové gumy Schwalbe s ochranou proti defektom vhodné aj do terénu. V prípade záujmu priložím aj jazdené skôr cestné pneumatiky. Bicykel je na predaj vyservisovaný a bez mne známych chýb a mám za to, že môže novému majiteľovi slúžiť ešte dlhé roky. Predávam ho pretože jazdím prakticky len asfalt a mám aj cestný bicykel.

Bicykel predávam s minimálne použitými originál pedálmi (ja som jazdil SPD pedále), základným tachometrom, košíkom na flašku a v prípade záujmu a seriózneho jednania môžem priložiť aj použitú značkovú prilbu Giro.

Nový minuloročný model Merida Crossway 300 sa predával za cca 850 - 950 EUR.. Dohoda na cene a doručení po vzájomnej komunikácii je možná a v prípade potreby zabezpečím kúpnu zmluvu a nie je problém poslať viac fotografií bicykla.

Modelový rok: 2019
Počet prevodov: 3x10
Brzdy: Kotúčové hydraulické
Zdvih vidlice: 50 - 79 mm
Materiál: hliník
Farba: čierna
Pohlavie: Pánske
Vidlica: Pružinová
Priemer kolies: 28"
Sada: Shimano Deore
Výrobné číslo bicykla: WC8048535P

list Spolu inzerátov: 1
check_circle Aktívne inzeráty: 0
visibility Zobrazenia inzerátov: 587
keyboard_arrow_up