Zdroj: MTBiker.sk - ilustračné foto

Bývalý horský cyklista Albert León spáchal samovraždu

Bývalého španielskeho horského cyklistu Alberta Leóna, ktorého pred mesiacom ako jedného zo šiestich ľudí obvinili v novej dopingovej kauze, našli mŕtveho. León pravdepodobne spáchal samovraždu. Polícia ho našla podľa rozhlasovej stanice Cadena Ser obeseného v jeho dome San Lorenzo del Escorial pri Madride.

León patril medzi obvinených v rámci "Operácie chrt", ktorá sa začala raziami a zadržaniami vlani 9. decembra. Polícia pri prehliadkach obydlí po celej krajine našla anabolické steroidy, vaky s krvou či zariadenia určené na krvnú transfúziu (krvný doping). V polovici decembra madridský súd obvinil šesť osôb z trestných činov ohrozovania verejného zdravia a obchodovania so zakázanými látkami. Medzi obvinenými sú aj tréner majsterky sveta v behu na 3000 m prek. Marty Domínguezovej César Pérez, bývalý majster Európy v behu na 5000 metrov Alberto García, kondičný tréner Manuel Pascua Piqueras a bývalý atlét, v súčasnosti manažér José Alonso. Šiestym obvineným by mal byť kontroverzný lekár Eufemiano Fuentes známy z dopingovej kauzy Operación Puerto z roku 2006. Jeho právnik však vyhlásil, že Fuentes nemá so súčasnou kauzou otriasajúcou španielskym športom nič spoločné.

[Foto na úvode: MTBiker.sk - ilustračné foto]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up