Lokalizácia
Formulár sa odosiela

Daky pokec o vylete k moru - Bratislava-Terst.

Short story:
predlzeny vikend, kedze uz neboli listky na nedelu tak spet vlakom az pondelok
den1: Bratislava - Mureck, 239.56 km /1,442 m
https://www.strava.com/activities/18707623973
den2: Mureck - Logatec, 194.85 km / 1,249 m
https://www.strava.com/activities/18721126703
den3: Logatec - Terst, 81.15 km / 772 m
https://www.strava.com/activities/18729175526

Long story:
Porovnal som dake gps tracky ludi co to podobne isli + som dal daco vymysliet na mapycz...
Nakoniec som urobil drobne upravy na tom co vyplulo mapycz v mode cestny bajk.
Cykloturistika tam prihadzovala dake zbytocne km a kedze to mal byt len predlzeny vikend tak mala smolu...
Naspet som planoval OBB vlak v nedelu podvecer ale listky pre bajk uz neboli tak som to predlzil na pondelok.
Railjet z Udine do Viedne a potom vlak do Kitsee aj bajkom a miestenkou v 1 triede stal rovnych 100 €. 2 trieda stala bohvie preco 123 €. 🤔
Malo byt pekne tak som sa snazil minimalizovat vybavu...
Ale podla vahy bajku sa mi to moc nepodarilo.
Ani vypadnut pred 7mou sa mi ako vzdy nepodarilo, sice som vypadol chvilu po osmej...ale kedze este bol Lidl a kratka zastavka v robote vytlacit OBB listky, tak klasika - BA opustam o 9tej...
Zaciatok boli zname cyklocesty z BA az na koniec NeusiedlerSee.
Potom prisli obcasne madarske fajn cyklocesty a mizerne cesty.
Ale islo sa dobre, premavka bola celkom pokojna.
Kusok pod Koszegom som vratil do A a zacala asi naj cast prveho dna.
Pokojne vedlajsie cesty, perfektne cyklochodniky , prekvapujuco ziadne v rakusku tak oblubene cik-cak kde najazdis mraky km...
Ostala mi v pamet hlavne Bahntrasseradweg, paradna rovna nova cyklocesta zvlnenou krajinou...a stale dole kopcom.
Potom sa algoritmus mapycz rozhodol ze je daka nuda a zacal ma posielat do vselijakych lokalnych kopanic, podla moznosti do kopcov len aby usetril 500m.
Po tretej takejto zabavke ma to prestalo bavit a pustil som googlemaps cyklo.
Dal som tam najkratsiu cestu do campu Rocksee pri Mureck, potom som si to rozmyslel a kvoli bliziacej sa tme som to skratil na camping v Bad Radkersburg.
Poobede mam vzdy daku krizu hlavne ked je taketo teplo ale vecer ako sa ochladi tak pride daka nova miazga aj ked mam uz za sebou dakych 160+ km.
A tak som si ani nevsimol ze ten druhy, blizsi kemp som zabudol vymazat a zrazu som bol pred Mureckom.
Teda zrazu asi nie, lebo bolo uz asi pol jedenastej. Kemp "prekvapujuco zavrety, kompletne ohradeny.
Kemp ma ani tak netrapil ale sprcha bolo jedine co ma hnalo dopredu lebo zalepeny som bol slusne.
Nastastie pristup do jazera je aj volny a dokonca su na brehu aj sprchy.
Takze kratke schladenie v jazere + sprcha. Najprv som myslel ze zostanem rovno tam na lavicke ale potom som si spomenul ze kusok je Murturm : https://share.google/vbC2VBQZq1sf6zjLU.
Taku VIP lozu si nenecham ujst.
Bajk odstaveny a zamknuty dole, kedze to nema ziadne rovne poschodia tak az uplne navrchu je tak pre 2-3 super miestecko.
Rano chvilu po 6tej som sa pobalil a isiel urobit daku hygienu na Rocksee. Na druhej strane su otvorene wc a aj daka budka s celkom peknou zakrytou terasou.
O 7mej tam nebolo ani ziveho ducha. Kedze som si nebol isty ci kompa v Murecku pojde uz pred 8mou tak som do SI presiel lokalnym prechodom cez most.
Bol to dobry tah, hned za mostom bola uz otvorena vyvonana pekarnicka. Jedno Laško, tvarohovy a makovy kolac sa postarali o dobry zaciatok dna.
A bolo treba lebo zacali slovinske kopceky. Kopceky sa dali prezit ale ked sa zblaznila mapycz appka tak miestna krajinka pocula 15 minut nadavok.
Apka sa nevedela rozhodnut ci idem dopredu alebo dozadu...a striedala to aj s pokynmi kazdych 5 sekund.
Najprv som si myslel ze je to preto lebo idem do kopca dakym pomalym 5km tempom ale ked to neprestala ani pri 30tke dole kopcom tak som mapycz skusmo 2x vypol a sputil a potom mali padaka.
Dal som daky gps track co som mal do Locusu a bol pokoj.
Ked som vypadol z Mariboru tak uz riadne pieklo a tusim bolo este len 9 hodin. Prestavalo ma to bavit, kopceky, pekelne teplo, celkom silna premavka, striedali sa useky bez cyklochodnikov a ked aj boli tak oproti ceste boli pomale, furt dake hopiky, bocne ulicky...Musel som si davat pauzy a tusim 2-3 kopceky som aj potlacil.  Moc som ten GPS track nestudoval a ked som zbadal tabulu 500m Trojanske krofi tak som pochopil preco tolko do kopca. Po jednej marhulovej som celkom rychlo zbehol do Ljublany a aj cez mesto to islo paradne, proste jedna skoro rovna cyklocesta na druhu stranu mesta. Dako sa to ale potom zase strasne vlieklo. Myslel som ze pridem do Logatecu este pred osmou a zrazu som zistil ze je osem a mne este chyba dakych 37 km. A priemerka uplne mizerna. Poslednych 10km som to uz chcel vzdat a prespat na odpocivadle lebo furt do kopca s ktorym som uz dako nepocital. Ale kedze tam jazdilo celkom vela aut, na odpocivadlach boli dake skarede obrazky mackov a zacalo sa blyskat tak som sa z poslednych sil dotrepal do Logatecu. Tam o pol dvanastej hucal daky koncert na celu dedinu. Este dalsia polhodka do kempu Grajski park Vitez - a ake prekvapenie, vsetko zavrete, telefon nikto nedviha. V podstate som mal problem len stym ze som sa cely den potil jak pako a bol som riadne lepkavy a poslednych 10km som dal len kvoli sprche. Pred kempom bola daka pizzeria/cukraren s krytym pristreskom. Tak som sa tam vybalil na jeden zo stolov, este kym som zaspal zacalo prsat.
Moc som nechapal ze este aj v noci odbijal daky kostol tusim kazdu stvrthodinu ???
A rano este pred siestou ma zobudilo normalne zvonenie - v nedelu ???
Tak som sa pobalil a padal dorazit tych cca 70km. Vedel som ze tam mam dake 2 kopce ale ked som si hned prvy 2x zopakoval lebo tam boli dake preteky do vrchu a druhu sancu appka mapycz zase identicky posrala, tak ma dako spolu s teplom znechutila aj ked okolie Postojny je parada. Stale som cakal kedy konecne uvidim more a pojdem uz len dole. Ale nacakal som sa dost dlho az dako po 13tej som sa zacal rutit dole do Terstu.
Skusil som ist na mestsku plaz ale s bajkom sa nedalo, biletarka mi poradila Barcolu, zevraj tam chodi cely Terst, bolo to dakych 8km cez mesto... uz zase teplo...
Tak som sa tam zlozil na zaciatku, konecne si trochu zaplaval a podriemkaval pod borovicami.
Pristup do vody len sem tam po schodikoch a ked som sa snazil vyliezt hore po skalach tak hned som sa na nohach dorezal na skebliach. Plan bol bud ist spat na daky divoky camp nad Terstom kde chodia lozici skal alebo na juhu za mestom do kempu. Ked som podvecer zhodnoti ze do kempu je to cez 30km tak som kukol Booking a ked som videl v centre daku mizerne hodnotenu izbu zo spolocnou hygienov za 41€ bolo rozhodnute. Malo to online check-in co som uvital kedze sem tam je problem s bajkom na izbe...
Preco to malo mizerne hodnotenie som pochopil ked som stal uz polhodinu pred branou a vstupne kody nikde, telefon nikto nedviha, na bookingu nereaguje, sms detto.
Tak som sa isiel dakam do centra najest. Piadina + pasta Carbonara + pivo mi vyplnili  2.5 hod kym sa konecne dovalili vstupne kody.
Ubytko inak uplne v pohode, na ostatnych izbach nikto nebol.
Pozrel som este vecerny Terst, dal zmrzku v preslavenej zmrzlinovej "manufakture" Jazzin a isiel spat.
Povodne som mal ist do Udine cca 80 km na bajku ale ked som o 10tej na izbe zistil ze vlak je iba za 10€ aj s bajkom a ja sa mozem vyvalovat do 15tej pri vode, tak zvitazila lenivost.
Po check-oute som isiel zase na promenadu Barcola a zistil som ze keby som isiel este cca 1km dalej tak su aj sprchy aj upravene brehy aj mala kamenna plazicka. Trosku som poplaval, pozrel Castello di Miramare na konci Barcoly dakych 10km od centra a cestou spet sa zastavil v stanku na tej promenade nieco zjest. Nakoniec to v suboji sarajevskych cevapi a Imperial burga vyhral ten burger. Este som dojedal burger a zacalo prsat, rodinky s deckami zasiahla panika, casnici zacali otvarat slnecniky ktore pred polhodinou zatvarali lebo sa bali vetra. Mal som uz pripravenu goretextku tak som ju len hodil na seba a v klude jedol. Kym som dojedol hranolky a dopil pivo bolo po burke, uz len kvapkalo.
Tak sa pobral smerom na stanicu cestou v Coop kupeny Crodino paket do vlaku. Na stanici este kratka panika lebo na listku v pdf som si vsimol ze " Not valid..." Tak zbehnute za biletarkami kde som zistil ze v emaily uplne naspodku bola daka aktivacna linka na QRkod. Potom uz len hodinka fajn vlakom do Udine tam prestup na Railjet do viedne. V Udine na stanici som si prehadzoval dake veci z bajku do rupsaku kedze bajkovy bol na konci a 1 trieda uplne vpredu. Vylozil som si dake veci na lavicku kde na kraji sedel daky chalan, malo to len 3 miesta, druhe som obsadil ja vecami, ako som sa dokoncoval balenie na bajku tak si na to volne sadol daky dalsi mladik, aj som sa trochu cudoval co sa tam natlacil...
Dokoncil som bajk, nahadzal handry zo sedatka do rupsaku a isiel do vlaku, zavesil bajk, isiel na zaciatok vlaku si sadnut, tam otvorim rupsak a hladam powerbanku...a uz som pochopil naco sa tam natlacil, powerbanka odcestovala s tym co si prisadol.
Railjet isiel sem tam aj 200 takze o polnoci som bol vo Viedni, tam prestup na lokalku do BA.
Dakych 520 km k moru mam za sebou...

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Foto na mape

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up