Lokalizácia
Formulár sa odosiela

Nie som sportovec, v minulosti som len riesil jazdenie bez nejakeho planu. Stalo to kondicne za prd, tyzdenna zataz bola dokonca podobna co dnes. Ale intervalovy trening je iny level. 
Ked sa odvolam na odbornikov vo videu alebo dalsich zdrojov, modelovy tyzden by mohol vyzerat:
1-3dni volno, 2dni s klucovymi intervalmi vo vyssich zonach (nevynechat, zvysne dni su na zvazeni) a potom vikend si nechat na dlhe kludne jazdy. Extra hodiny potom rozliat do lahkych zon.  Nesustredit sa prvotne na z1,2.  Clovek na sebe odsleduje ake intervaly prinasaju najviac benefit, ale podla odbornikov ftp sa tlaci odspodu (z3,4) a taha zhora (z5+). Asi tolko co robit. 
Kolko robit-mal som problem odhadnut ci robim malo, vela. Pomaham si s intervals.icu planovacom. Zadefinuj pocet h tyzdenne a podla datumu preteku (ci iny bod) navrhne zataz na kazdy tyzden. 

Base 80%–90% easy low-intensity volume (Zone 2), 10% moderate work
Build 70% easy, 20% tempo/threshold, 10% hard intervals
Peak 65% easy, 20% race-pace specificity, 15% VO2 max efforts
Cize spravit si intervaly, nizke zony potom na vyplnenie tyzdennej zataze. Priklad build tyzdna (keby to bol base tyzden  zataz je menej, cca 500-600 a vsetko je z1,2, mozno jeden zlty z3)

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up