Nejako je tu mŕtvo... Tak znova oživujem Islandom – Lónsöræfi, tip pre všetkých, čo majú radi ozajstnú divočinu bez ľudí. Teplota aj v „nahorúcejšom“ lete málokedy prejde cez 10-15 °C, dajú sa tu stráviť dva dni aj dva týždne. Zároveň je to dosť netypická časť Islandu – má jeho vulkanickú farebnosť, no aj údolia a rokliny tatranských rozmerov, plus v spodnej časti pre Island netradičný divoký porast. Bez ciest, výhľady a dojmy si treba zaslúžiť. Aj bez signálu – takže keď ma tri dni od auta rozbolelo koleno, že som na neho nemohol stúpiť, musel som sa vrátiť po vlastných... Vracať sa po tých prudkých voľných výšvihoch a zostupoch cez rokliny na jednej nohe bola teda vskutku zábava...
No podmočených pláňach pod Snæfellom sa premávali stáda sobov (OK, konkrétne dve :-D), ale kým som vytiahol mobil, zdrhli.
Zábavný bol už prístup k treku, a to ako vskutku panoramatická offroadová cesta, tak aj pešie pokračovanie popri rieke. Jeden bočný prítok bol dokonca premostený, no dosť zvláštnym spôsobom – našinec by povedal, že sa to celkom minulo účinkom :-)
poukazy navigate_next Požičovňa Pozri si ponuku bicyklov ale aj inej výbavy a vytvor si online rezerváciu navigate_next

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre