Lokalizácia
Formulár sa odosiela

Roman mě požádal abych přispěl do tohoto tématu a tak na jeho žádost zkusím pokračovat v jeho tématu, které tady rozjel.
Graf charakteristik není mým výmyslem, je používán dávno ale vždy byl měřen na speciálních strojích. Já jsem z gafu měření charakteristik vytvořil pouze metodu použitelnou i doma, zcela přesně vypovídající a rozsah měření upravil tak aby odpovídalo domácím možnostem.
Měření je jinak běžně prováděno až do 250 N, je to hraniční hodnota, kterou je jezdec schopen v reálu dosáhnout.
Již se prakticky dostatečně prokázalo, že správně provedená domácí měření je plně srovnatelné s továrními. A taky, že zcela přesně zobrazuje i vnímání jezdce v praxi, pokud je tlumič vidlice bez problému.Tady máte v osobě Romana člověka dostatečně zkušeného, který Vám dokáže vše zhodnotit a případně odhalit i chyby v měření.
Je to rozhodně velmi zkušený člověk právě v tomto oboru a můžete se na něho vždy s důvěrou obrátit, jeho znalosti tady bude mít málokdo.
A teď k továrním měřením.
Když se budete v tomhle oboru pohybovat déle zjistíte, že i měření vydávaná za oficiální nemusejí být přesná a někdy jsou i záměrně zkreslená.
K tomuto účelu použijeme podklady Žiga, který zde uvedl oficiální údaje své paralerogramové vidlice.
Spodní křivka je onen paralerogram a horní, na porovnání je prý běžná teleskopická vidlice, vše přebráno z předchozí stránky a překresleno do naší tabulky.
Z tohoto překreslení je taky naprosto jasné, že ůdaje, které se měřením získají se musí vždy zakreslovat ve stejném formátu a měřítku, jinak nemají vypovídající hodnotu a nejde přímo porovnávat.
Takže zatímco na předchozím grafu z prospektu nevypadá křivka nijak dramaticky a zdá se, že má i plochý průběh, převedením do naší tabulky vyjde něco zcela jiného

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky od autora

Zobraziť všetky

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up