Lokalizácia
Formulár sa odosiela

branomelis a pritom zmenšenie zdvihu vidlice má za následok skrátenie wheelbase. Perlička. Mám známeho, ktorý nezistil, že má jednu kľuku 170 a druhú 175mm. Keď som mu to povedala tak si vraj absolútne ničoho nevšimol.

Ešte raz. 51 offset = kratší trail = obratnejší, ale vyžaduje viac pozornosti vo vyšších rýchlostiach. 44 offset = dlhší trail = pokojnejšia jazda vo vysokých rýchlostiach (ako dlhšie lyže). Väčšinou sa kratší offset montuje na rámy s malým hlavovým uhlom.
Samozrejme je z obrázku jasné, že ja dĺžku trailu má vplyv veľkosť kolesa (29" alebo 27,5"). Väčšie koleso = menší trail a menšie koleso väčší trail.
A teraz pozor! Ďalší údaj, aby to nebolo také jednoduché Rovnaká hodnota offsetu nemusí znamenať u dvoch vidlíc (od iných výrobcov) rovnakú dĺžku trailu. Dĺžku trailu taktiež určuje predstadenie korunky vidlice. Z obrázku je zrejmé, že "steering axis" bude smerovať pod iným uhom pri rôznych predsadeniach korunky. Viac predsadená = strmší "steering axis" a teda kratší trail a naopak. Dobrým príkladom je Lefty Ocho, ktorá má na dnešné trendy offset až 55mm. Avšak vidlica má predsadenú korunku viac ako štandardné teleskopické vidlice na trhu.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up