ahojte, mam problem z tlmicom Fox Float na GTcku a neviem si rady bol som aj v cyklo1 a tam mi povedal manik ze to je vec ramu a ze to nevadi vraj kazde celopero ma nieco no o co ide pri slapani do kopca na lahkom prevode som zacul pukanie take tlmene dom som to pozeral vsetko dotiahnute nikde ziadny vakel a potom som zistil ze to ide z vnutra tlmicu. potrebujem poradit ale isto to ja nebudem rozoberat taky manik niesom aj ked aj taky tu uz boli
aby som nezakladal nove....nikde sa neviem dokopat k predpisanym tlakom v tlmici Float R, dokonca ani na CD co som dostal k nemu - (vaha/tlak) poradi niekto?
Cisla su po slovensky , jasne podla sagu nafukaj. Inak hento je manual 2005, neviem aky tlmic mas ty, kazdopadne si najdi svoju dlzku resp. zdvih a k nemu doporuceny sag.
najhorsie je ze neviem, ktory z tych tlmicov to je, v manuali mam popis len ku Trance-u, Trance X sa tam nespomina, vycnievajuci "stlpik" (noha) ma dlzku 50 mm, celkova dlzka tlmica je okolo 21 cm
Proste zober tlmič, odmeraj posuvným meradlom zdvih tlmiča a nafúkaj ho tak nech má SAG 20-25% cca. Prifúkni/sfúkni podľa toho, koľko zdvihu bude využívať tlmič.
Aj ja mam otazku: hypoteticky-pri doraze tlmica (ak k nemu dojde) je zasunuty cely piest do telesa tlmica a teda kontrolny gumeny kruzok (sag) z neho spadne? Alebo je na konci piestu pri doraze este mini rezerva? Mam Fox Float RP2...
Dik.
a mne zase krúžok spadol a doraz bolo aj počuť. mám 216/63... takže záleží od konkrétneho tlmiča, ale pri jednotlivých verziách (float r/rp2/rp23, atď) to bude rovnaké.
Tlmič je dimenzovaný tak, aby sa ani pri doraze nepoškodili vnútornosti, najmä prietokové ventily kompresie a odskoku. Pri extrémne tvrdom doraze sa však môžu určité časti zdeformovať, a tým znefunkčniť tlmič. Takže ak chytáš dorazy často, trochu prifúkni tlmič.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.foxracingshox.com/fox_tech_center/owners_manuals/05_RearShox_en.pdf
Predpisany tlak/vaha mozny nieje kvoli roznej konstrukcii odpruzenych ramov. Tak len podla sagu.
ale inak samozrejme súhlas...
Alebo si kúp LP na ktorom je riska SAG-u.
Dik.
Každopádne bolo to počuť.
Vam buchne paka do tlmica??