mam tu taku ponuku: nechce sa niekto z blizkeho okolia PD pridat na pohodovy nedelny vyjazd(cca 5 hodin)? cielom by mala byt Magura a zraz bude na brezianskej priehrade okolo 10tej hod.
Do Podhradia sa odráža až na Jarabej skale po žltej (je to zvážnica cca 4km a 600m dolekopec ale užiť sa dá skôr na fule na pevnom človek príde dole ako vytrasená detva). Inak hrebeň až po Biely kameň je podľa mňa pekný niečo podobné ako na opačnú stranu. Taký hore-dole kopec, prevažne lesom, výhľadov moc nie je (niečo za Jarabou skalou a potom až Biely kameň a Veľký Grič). Od Dieroviec pod Bielym kameňom klasická zvážnica. A určite to treba jazdiť z Vtáčnika smer Biely kameň opačne je aj dosť tisnutia.
Inak podľa mňa najkrajšia je hrana Bieleho kameňa vedie tade bývalé červené značenie ktoré sa napája na zvážnicu nad Kaplnkou to pozná asi malo ľudí ale to už je vyslovene pešia turistika
pao zle som si pozrel smer, no poradím ti - z Vtáčniku potiahni až na Jarabú skalu. Tam je vysielač a hneď za ním sa nachádza trail Jarabá, ktorý ústí na Sekaniny, nad Lehotou pod Vtáčnikom. Je to enduro trail, oveľa zábavnejší ako ten zjazd na Vrvravu.... GPX asi nemá nikto, ale napríklad gulfast by ti mohol poradiť presnejšie.
Sa to tu pekne rozvírilo tým Vtáčnikom .
Ja sa opýtam na opačný "extrém" - aká je najľahšia cesta na Vtáčnik pre cyklistu zvážnicového typu?
Kamenec - Sekaniny - Horný dom - Zadná lúka - Rúbaný vrch - po červenej na Vtáčnik?
Prípadne po asfaltke na Vrvravu, ďalej po zelenej na Malú Homôlku a Vtáčnik?
Ak je v pohode zjazdná červená, tak kľudne aj na Veľké Pole...
Samozrejme krátke tlačenie, nosenie ok... Len nie nejaké ťažké AM/EN (to je pre mňa Amen ...).
Cieľom je dostať sa tam, ja si to užijem aj po zvážnici...
Vďaka, Ľudo.
Ja sa opýtam na opačný "extrém" - aká je najľahšia cesta na Vtáčnik pre cyklistu zvážnicového typu?
Kamenec - Sekaniny - Horný dom - Zadná lúka - Rúbaný vrch - po červenej na Vtáčnik?
Samozrejme krátke tlačenie, nosenie ok... Len nie nejaké ťažké AM/EN (to je pre mňa Amen ...).
Vďaka, Ľudo.
Kamanec pod Vtáčnikom - Gepňárovou dolinou na Siahy - odtiaľ na Vtáka
Ja chodím Kamenec-Bystričianská dolina - horný dom - Rubany vrch-Vtačnik. Čo písal AdMich je tiež dobré určite kratšie ale zo Siah mi to príde strmšie. Dá sa to tam ušlapať po tom náučnom? Išiel som tade asi raz pred 100 rokmi a nepamätám si už.
Jj, dik obaja... Tiez si uz z turistiky nepamatam vela, podobne som tam bol davno.
Zo Siah sa mi na bajk tie vrstevnice tiez zdaju hustejsie, preto som tiez skor za tu trasu cez Bystričiansku dolinu i za cenu dlhsej trasy.
A dole? Ta zelena z Malej Homôlky na Vrvravu sa da na bajku?
Ad namakaní chlapci: ja som kategória pretekár (preteká mi brucho cez opasok )
...Inak podľa mňa najkrajšia je hrana Bieleho kameňa vedie tade bývalé červené značenie ktoré sa napája na zvážnicu nad Kaplnkou to pozná asi malo ľudí ale to už je vyslovene pešia turistika
Sice to tiez nie je k cyklo teme, ale kto ste neskusali, tak odporucam vystup po retaziach na Velky Grič z Handlovej - Novej Lehoty. Zaujimave spestrenie, ale treba ist kvoli pripadnym uvolnenym kamenom inymi lezcami skor cez tyzden, alebo radsej kokosku na hlavu. A pevne obutie...
Pridavam este gpx. Isiel som busom, vystupit v Handlovej - majer (na hornom konci).
Ten nastup na retaze je troska tazsie najst, kuknite aj na stranky HK Prometheus Handlova.
Inak s nimi som pred vystupom komunikoval aj ohladom otazok, ci retaze su bezpecne a udrziavane a pripadne ci su este stale tam (pocerni obyvatelia to este nezistili, zeby ich dali do zberu). Tak vraj v ramci ich moznosti to kontroluju...
Retazovy vystup som este spojil s turistikou na M. Gric a Tromi studnickami - byvale "oddychove" miesto banikov - stali tam male drevene chatky aj velka chata, kolotoc. Asi tam byvali dobre opiase volakedy . Teraz su tam iba pozostatky . Cesta do PD potom uz dost nezazivna...
Pojdem pravdepodobne iba sam, tak do nejakych velkych downhillov a kamenistych trailov by som sa nerad bez partaka pustal.
Ale ked tak napis pls. pre horeuvedene podmienky (fakt nejazdim ziadne divociny) lepsi variant, vsak tych vyklikanych tras je tu uz plno... Z Vrvravy do Lehoty bola ta zvaznica rozbita minuly rok hodne...
Vdaka.
Vďaka, Ľudo.
Kamenec - Sekaniny - Horný dom - Zadná lúka - Rúbaný vrch - po červenej na Vtáčnik tá je v pohode asfalt zvažnice , dá s vytiahnuť celé, prípadne len krátke tlačenie na hrebeni, zo Siah sa to tiež dá ako spomínal aj AdMich no je tam pár strmých úsekov ktoré vytiahnú len najväčší dupači takže bežný smrtelnik si trochu potlačí-ponosí Hrebeň V. Pole je super, no lepšie z Vtáčnika cca 1 hod. na VP opačne je to celkom zaberačka, dá sa vytiahnúť, ale treba na to dobrú kondičku, robil som to za cca 2,5 hod. a keď to nepoznáš tak treba dávať pozor na značky najmä od Suchej hory je zjazdík-zvažnica na Tatru, červená ide po pár metroch doľava, kto to nepozná tak to ľahko minie, ale aj opačný smer sa dá trochu pomýliť, najmä ak si to pustíš trochu viac. Dobrá výstupová trasa je ešte aj cez Hornoveskú dolinu na Zadnú lúku, Rúbaný-všetko šlapavé v sedle aj pre človeka s priemernou kondíciou, potom už len hrebeň
pao zle som si pozrel smer, no poradím ti - z Vtáčniku potiahni až na Jarabú skalu. Tam je vysielač a hneď za ním sa nachádza trail Jarabá, ktorý ústí na Sekaniny, nad Lehotou pod Vtáčnikom. Je to enduro trail, oveľa zábavnejší ako ten zjazd na Vrvravu.... GPX asi nemá nikto, ale napríklad gulfast by ti mohol poradiť presnejšie.
No tak zrovna na tomto traile som sa v sobotu skoro zahlušil, chcel som zbehnúť do Podhradia po žltej a nejak som sa ocitol tomto traile... ale aký som bol rád, keď som bol dolu...
btw, dá sa zbehnúť z červenej medzi jarabou a bielym kameňom do podhradského kamenolomu? ako to tam vyzerá, vie niekto?
tak guardia pokial maš fullko ,tak sa tam da fajne zajazdit na jarabej.do kamenolomu neviem,ale ked pojdeš dalej zvažnicou ako je vysielač na jarabej,tak zideš pekne do podhradia a to je cele zjazdne v pohode
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak podľa mňa najkrajšia je hrana Bieleho kameňa vedie tade bývalé červené značenie ktoré sa napája na zvážnicu nad Kaplnkou to pozná asi malo ľudí ale to už je vyslovene pešia turistika
Samozrejme krátke tlačenie, nosenie ok... Len nie nejaké ťažké AM/EN (to je pre mňa Amen
Vďaka, Ľudo.
Samozrejme krátke tlačenie, nosenie ok... Len nie nejaké ťažké AM/EN (to je pre mňa Amen
Vďaka, Ľudo.
Kamanec pod Vtáčnikom - Gepňárovou dolinou na Siahy - odtiaľ na Vtáka
Zo Siah sa mi na bajk tie vrstevnice tiez zdaju hustejsie, preto som tiez skor za tu trasu cez Bystričiansku dolinu i za cenu dlhsej trasy.
A dole? Ta zelena z Malej Homôlky na Vrvravu sa da na bajku?
Ad namakaní chlapci: ja som kategória pretekár (preteká mi brucho cez opasok
Sice to tiez nie je k cyklo teme, ale kto ste neskusali, tak odporucam vystup po retaziach na Velky Grič z Handlovej - Novej Lehoty. Zaujimave spestrenie, ale treba ist kvoli pripadnym uvolnenym kamenom inymi lezcami skor cez tyzden, alebo radsej kokosku na hlavu. A pevne obutie...
Fotky iba mobilofky
Ten nastup na retaze je troska tazsie najst, kuknite aj na stranky HK Prometheus Handlova.
Inak s nimi som pred vystupom komunikoval aj ohladom otazok, ci retaze su bezpecne a udrziavane a pripadne ci su este stale tam (pocerni obyvatelia to este nezistili, zeby ich dali do zberu). Tak vraj v ramci ich moznosti to kontroluju...
Retazovy vystup som este spojil s turistikou na M. Gric a Tromi studnickami - byvale "oddychove" miesto banikov - stali tam male drevene chatky aj velka chata, kolotoc. Asi tam byvali dobre opiase volakedy
Ale ked tak napis pls. pre horeuvedene podmienky (fakt nejazdim ziadne divociny) lepsi variant, vsak tych vyklikanych tras je tu uz plno... Z Vrvravy do Lehoty bola ta zvaznica rozbita minuly rok hodne...
Vdaka.
Vďaka, Ľudo.
Kamenec - Sekaniny - Horný dom - Zadná lúka - Rúbaný vrch - po červenej na Vtáčnik tá je v pohode asfalt zvažnice , dá s vytiahnuť celé, prípadne len krátke tlačenie na hrebeni, zo Siah sa to tiež dá ako spomínal aj AdMich no je tam pár strmých úsekov ktoré vytiahnú len najväčší dupači
No tak zrovna na tomto traile som sa v sobotu skoro zahlušil, chcel som zbehnúť do Podhradia po žltej a nejak som sa ocitol tomto traile...
btw, dá sa zbehnúť z červenej medzi jarabou a bielym kameňom do podhradského kamenolomu? ako to tam vyzerá, vie niekto?