Zdravim vsetkych, zhanam nejakych bajkerov, ktori by mali zaujem o spolocne vyjazdy v okoli Kosic, prevazne smer Kojsovka+prilahle kopce, cca. 60,70,80km, pripadne aj nejake dlhsie...

samozrejme hovorim o vikendoch, cez tyzden koli praci stiham max. Jahodnu
Nie zeby solo bajking nemal svoje vyhody, no obcas nezaskodi s niekym zdielat trasu, pripadne sa podelit o znalosti roznych tras priamo v terene...
Ak by to malo uspech, mohla by sa z toho stat aj tradicia zrazov bajkforistov.
Moja predstava nie je nejake brutalne chrtenie, proste skor vyletne tempo
K trase:
1. Jarovi neverte, modra Arka_Regec je paradna, nenarocna okolo potoka ale techniku si sem-tam precvicite. Zihlavy a krikov minimum, podla jeho popisu som cakal neico horse, ale to je tak, ked su bikeri zhyckani KE-CYami kde je vsetko tip-top.
2. par sto metrova tlacenka po cervenej za Komloskou (strme a navyse tunel v krikoch, ktory bol ale dost nizky pre bikera na bicykli)
3. testne pred Sarospatakom (pred Hercegkutom) cervena schadza z cesty do 50 metroveho prejazdu cernicami ktore nedaju nic zadarmo - dalej je to uz vykosene
4.
5. Este jedna ciastocna tlacenka na modrej za Makkoshotykou ale to suviselo skor s mojou unavou, popasovat s nou sa da.
6. znacenie OK len miestami znenazdajky zide z lesnej cesty do lesa - treba si to strazit
Trasa
BTW: hore na hradoch som bol uz v minulosti takze teraz som tam nesiel.
Cergov nesklamal. Neskutocna divocina tak ako ju mam rad. Dostalo zabrat vsetko. Nohy, brzdy, prdel aj pruzenie. Masaker.
https://www.strava.com/activities/713887483
Ked som sa tak narychlo pozrel, tak asi poznam celu tvoju trasu, len podla mna je skoda ju dat takto naraz. Clovek si to neuzije. Je tam niekolko paradnych vyhladov, ktore sa vyrovnaju Fatranskym, len musis sem tam odbocit. Vacsinu tych tras o ktorych hovorim alebo ktore spominas najdes po castiach na Trone.
Nebojte sa ist do tych oblasti. Ludia su ustretovi, mnohi vedia zopar slov po slovensky, niektori aj viac, Borsodi ci Kobanyai sa da tiez pit a madarska kuchyna nie je na zahodenie
Urcite som tam nebol posledny krat a uz sa tesim na (pre mna) nove objavy. Samozrejme pomoc Tronu
s kuchynou plne suhlasim, kazdemu doporucujem rodinny penzion v Josvafo za potokom, uz od obsluhy, prostredia, jedla, perfektne. Otvoreny 12-19 streda - nedela. A ano, nechaju posediet aj dlhsie
Neviem ako to je s Hutami ale dedinu Komloska zalozili rusnaci z dediny Chmelovo. Dlho sa tam udrzovali tradicie a tiez jazyk ale teraz je uz aj tam velky problem najst niekoho kto vie po slovensky/rusnacky. Je to hlavne preto lebo slovenska mensina (resp. skor vacsina) bola po 2.sv presidlena na Slovensko.
Po trase KE - Herľany - Herľanské sedlo - Hrebeňovka Makovica - Dubník - Šimonka - Čierna hora - Zbojnícka skala - Sigord - PO. Do KE nám pomohol vláčik.
Slánske sú divočina, ktorá si vybrala daň v podobe 2 defektov (snake bite, zas mám dilemu na bezduš).
Nádherný singláč z Šimonky dole. Dúfam, že sa zadarí ísť ešte raz toho roku.
Dík za pojazd Coffey32, ktorý ma primerane krotil, aby som neuštval sám a rozložil si sily na celý trip.
Tak ako to spominal pista je to oblast kde sa miesaju rozne narodnosti (napr. Filkehaza je rusnácka, Karolyfalva / Karlsdorf nemecky, Banacka slovenska... ). V kazdom pripade je to kraj, ktory ma svoje caro. Prikladam par fotiek z dnesneho vyjazdu.
Edit - gpx subor doplneny.
Stupanie na KispartOtvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
Kispart som ešte nenavštívil, ale viem si predstaviť stráviť tam víkend ničnerobením...
PS - kam až vedie novovybudovaná hrádza južne od Satoraljaujhelyi ??