Ahoj.
Prosím Vás, má niekto skúsenosti z Bryton Rider 50? Neviem sa dopátrať čí a ako sa dajú vkladať mapy aj keď mán DVD na ich obnovu. Cez ich terajší web a komunikačný software to neje možné.
Ďakujem.
Napadlo mi este k 310. Ake mate skusenosti s prevadzkou v zime? Vyrobca uvadza funkcnost az od -10 C. Zda sa mi, ze je to dost vysoka hodnota, ked jazdim aj v zime, prip. potom nejake bezky a pod. Mate s tym skusenosti, ako sa to sprava v chlade? Idealne by to bolo okolo -20, ako maju Garminy. Citala som jednu dost odradzajucu recenziu o Brytone 310, ale nechcem ho az tak zavrhovat, kedze je v dobrej cenovej relacii: http://thegpsgeek.com/blog/archives/1094.
Na skúsenosti s použitím v zime sa budeš asi musieť opýtať na nejakom novozélandskom alebo čílskom fóre, kedže je to relatívne nový model
Alebo ho hodím do mrazáka. Tipujem ale, že deň pod -10 zvládne.
Pri použití mimo rajdov biku treba myslieť na to, že ľavé tlačidlo pauzuje a stopuje, tak by to chcelo nejakú krabičku, aby sa nahrávanie nechcene neprerušovalo. Už sa mi to stalo aj na biku. Mám ho na prestavci, tak som podložky presunul hore. Vyzerá to hlúpo, ale bolo to za minútu, funguje to a nižšie rajdy mi nevadia
Foto z profilu nemám, aspoň zhora: http://imgur.com/vp7FypW Jednoducho som podložky pod predstavcom presunul nad neho, aby koniec vidlice chránil tlačidlá. Chcel som vyrobiť nejaký nárazník, ale toto bolo jednoduchšie a vyhovuje.
Bryton by mal sadnúť do držiakov rady Edge, tak by naozaj nemal byť problém nájsť ideálny. Mňa ale serú tie citlivé tlačidlá, ľavým sa tiež vchádza do menu, tak ak nahrávaš, musíš prerušiť.
Ešte niečo, čo ma naposledy sklamalo: nastavil som automatické podsvietenie, zapína sa asi hodinu pred západom slnka, okrem hustého lesa je to zbytočne skoro a v riadnej tme je moc silné. Cez víkend bol spln, po ceste sa dalo jazdiť aj bez osvetlenia, ale Bryton vyslovene oslepoval. A nemohol som to ani vypnúť, ak som nechcel prerušiť nahrávanie.
uz je to jasne
tiez mi to vadi - ale musel som sa zmierit - ak zapnem nahravanie, tak musim nahravanie dokoncit, alebo prerusit ak chcem menit nastavenia
ale beriem to tak, ze ked si vsetko nastavim ako potrebujem, tak neskor nebudem musiet taketo veci riesit (mam ho cca 3-4 tyzdne)
Nastavenie intenzity podsvietenia som nenašiel, teda sa to asi nedá.
Update softu na verziu R024 sa podaril, ale efekt zrýchlenia komunikácie telefónom cez bluetooth minimálny, 150kB to tlačilo 2-3min. Možno to rovno ide na server Brytonu (lebo bez netu sa ani apka nespustí), ale tak je to žalostne pomalé. Ešte som zistil, že vypnutie displeja telefónu prenos preruší, sám sa ale nevypne, stačí byť trpezlivý. Ukladanie logov do telefónu bežne nevyužívam, prenos káblom do PC je vpohode, ale potrebujem možnosť zálohovať dáta z Brytonu napr. na dovolenke, keď nemám prístup k PC a mám nalogované nejaká dôležité trasy, aby som o ne neprišiel napr. pri strate tachometra.
Sync cez wifi je ale rýchly. Trvá pár sekúnd. Podsvietenie je silné, s tým súhlasím, ale dá sa vypnúť aj počas nahrávania. Stačí ťuknúť do vypínača. Mám 530tku.
Jeden computer a viac bicyklov. Mám 53tku.
Javí sa mi to tak, že si musím v computeri ručne aktivovať bicykel (tj prístroj si sám nedetekuje, na ktorom biku je) a dajú sa navoliť len 2 bicykle.
Obidve vlastnosti mi prídu ako dosť veľké nedostatky pre lepší computer. Aj keď to aktivovanie biku nemám odskúšané, pretože nemám viacero snímačov.
Fungujú takto aj iné, porovnateľlné computery, napr. Garmin?
vyrobkov a moznosti je na trhu zasa mnoho - snazim sa zorientovat - chcem nieco namiesto telefonu na zaznam trasy, vypadky gps mi totalne znehodnocuju cely zaznam. vie niekto porovnat sigmu rox 7 a bryton 330? cenovo su porovnatelne. nepotrebujem cidla. ma 330 vyznam - to navigovanie je vobec realne vyuzitelne aj v lese napr.? na navigovanie chcem nadalej pouzivat telefon koli mapam a velkemu displeju. lebo 100-ka stoji polovicu - ale nema barometer - ma barometer zmysel? a 310 stoji tretinu - nema teplomer a navigovanie.
da sa bryton kupit aj cez daky slovensky e-shop?
akurat testujem rider 310. teplomer ma (dnes testovane pri -17). barometer ma urcite vyznam ak ta zaujima aj vertikalny pohyb. to navigovanie na 330 podla mna vyznam na mtb nema. mozno na nejake nezname cestne trasy, ked nechces bludit. aspon ja to tak vyuzivam sem tam na edge 500. ale nechybalo by mi to.
Ja mám problém s barometrom na 310, prevýšenie mi ráta zhruba polovičné od reálu.
Loguje ale presne (presnejšie ako telefón), aj s neaktuálnymi GPS dátami.
Baterka má dobrú výdrž aj v mrazoch, dva celé dni zvládne s rezervou.
Ked uz logujes, tak pre ma zmysel mat zariadenie s barometrom (a autokalibraciou). Mas presnejsie info prevyseni a zaznam nie je vertikalne roztraseny.
Palo TT na ten cannmore som sa opytal v teme "aky cyclocomputer" - ten ma zaujal - cena - teplomer, barometer - len podla recenzii je problem to spojit s novymi win a vyzera to celkovo zastaralo - chipset je tam tiez tusim starsi ale inac by mi to asi stacilo. displej mi je jedno aky to ma - ja som tachometer zrusil koli cislam. ale po dlhom vyjazde si rad pozriem co som presiel a ako som to presiel.
ked to dokaze merat teplotu dava ju aj do zaznamu a nasledne v PC do grafu?
a tieto brytony maju autokalibraciu barometra? lebo myslim ze dohladat to na nete bude zazrak
tak zatial to vyzera na tu 310 - za 80€ by sa mala dat kupit. to uz oproti roxu 7 je slusny cenovy rozdiel. na slovensku by som to kde zohnal?
Nikde. Ja fakt nerozumiem, co mate vsetci s tym kupovanim iba na Slovensku... To akoze ked ten tachac budu mat v predajni v Kosiciach, tak tam budes cestovat, aby si si ho kupil? Mladi ludia v dobe EU, otvorenych hranic, elektronickych penazi, internetu a kurierskych sluzieb a boja sa kupit nieco za par eur...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Alebo ho hodím do mrazáka. Tipujem ale, že deň pod -10 zvládne.
Pri použití mimo rajdov biku treba myslieť na to, že ľavé tlačidlo pauzuje a stopuje, tak by to chcelo nejakú krabičku, aby sa nahrávanie nechcene neprerušovalo. Už sa mi to stalo aj na biku. Mám ho na prestavci, tak som podložky presunul hore. Vyzerá to hlúpo, ale bolo to za minútu, funguje to a nižšie rajdy mi nevadia
je pouzivam tento drziak a zatial bez problemov ...
edit: hmm no jo 20 libier na amazone
Bryton by mal sadnúť do držiakov rady Edge, tak by naozaj nemal byť problém nájsť ideálny. Mňa ale serú tie citlivé tlačidlá, ľavým sa tiež vchádza do menu, tak ak nahrávaš, musíš prerušiť.
Ešte niečo, čo ma naposledy sklamalo: nastavil som automatické podsvietenie, zapína sa asi hodinu pred západom slnka, okrem hustého lesa je to zbytočne skoro a v riadnej tme je moc silné. Cez víkend bol spln, po ceste sa dalo jazdiť aj bez osvetlenia, ale Bryton vyslovene oslepoval. A nemohol som to ani vypnúť, ak som nechcel prerušiť nahrávanie.
tiez mi to vadi - ale musel som sa zmierit - ak zapnem nahravanie, tak musim nahravanie dokoncit, alebo prerusit ak chcem menit nastavenia
ale beriem to tak, ze ked si vsetko nastavim ako potrebujem, tak neskor nebudem musiet taketo veci riesit (mam ho cca 3-4 tyzdne)
Update softu na verziu R024 sa podaril, ale efekt zrýchlenia komunikácie telefónom cez bluetooth minimálny, 150kB to tlačilo 2-3min. Možno to rovno ide na server Brytonu (lebo bez netu sa ani apka nespustí), ale tak je to žalostne pomalé. Ešte som zistil, že vypnutie displeja telefónu prenos preruší, sám sa ale nevypne, stačí byť trpezlivý. Ukladanie logov do telefónu bežne nevyužívam, prenos káblom do PC je vpohode, ale potrebujem možnosť zálohovať dáta z Brytonu napr. na dovolenke, keď nemám prístup k PC a mám nalogované nejaká dôležité trasy, aby som o ne neprišiel napr. pri strate tachometra.
mas Android alebo iOS? aky HW?
Javí sa mi to tak, že si musím v computeri ručne aktivovať bicykel (tj prístroj si sám nedetekuje, na ktorom biku je) a dajú sa navoliť len 2 bicykle.
Obidve vlastnosti mi prídu ako dosť veľké nedostatky pre lepší computer. Aj keď to aktivovanie biku nemám odskúšané, pretože nemám viacero snímačov.
Fungujú takto aj iné, porovnateľlné computery, napr. Garmin?
da sa bryton kupit aj cez daky slovensky e-shop?
Loguje ale presne (presnejšie ako telefón), aj s neaktuálnymi GPS dátami.
Baterka má dobrú výdrž aj v mrazoch, dva celé dni zvládne s rezervou.
Vhodne su aj rozne starsie nemapove Garminy.
Ja pouzivam Vista HCX (chipset je sice Mediatek ale prijem ma slusny), nosim ho na pleci na popruhu od ruksaku.
https://pc.bazos.sk/inzerat/69089920/Garmin-Vista-HCx-etrex.php
Trochu som googlil a toto ma velmi zaujalo: Canmore GP-102+
https://www.alza.sk/sport/canmore-gp-102-d477336.htm
Gusto0 - barometer ma prave ten vyznam, ze mas presny vyskovy profil a nie nepresne cisla z GPS ...
ked to dokaze merat teplotu dava ju aj do zaznamu a nasledne v PC do grafu?
a tieto brytony maju autokalibraciu barometra? lebo myslim ze dohladat to na nete bude zazrak
tak zatial to vyzera na tu 310 - za 80€ by sa mala dat kupit. to uz oproti roxu 7 je slusny cenovy rozdiel. na slovensku by som to kde zohnal?