Ahojte, o pár dní plánujeme ísť pozrieť dve etapy Gira na Sicíliu. Idem na otočku, bicykel neberiem. V utorok by sme chceli nájsť dobrý flek v stúpaní na Etnu blízko cieľa a v stredu byť na štarte nasledujúcej etapy. S takouto akciou ale nemám skúsenosti. Chcel by som sa spýtať na pár rád alebo tipov, ak sa už niekto z Vás Gira ako divák zúčastnil. Ako je to s obmedzeniami? Kedy treba sa zatvára cesta? Je možné ešte ráno v deň preteku ísť autom po trati? Ak áno, je reálne tam nájsť ešte miesto na parkovanie? Čo sa týka toho nasledujúceho dňa, ako je to s "voľnosťou" pohybu pri štarte? Dá sa dostať k tímovým autobusom alebo bývajú tie priestory úplne uzatvorené pre divákov? Bol by som vďačný za každú radu alebo odporúčanie
Napr. stupania ako Stelvio, Gavia a etapy ako casovky + dojazd na vrchol stupania byvaju spravidla uzatvorene o den skor, tranzitne miesta, su zvycajne zatvorene iba par hod. pred + par hodin po dojazde. Co sa tyka timovych autobusov, tak parking je normalne pristupny v mieste startu a v cielovom mieste samozrejme. Na toto je idealna casovka, kedy su autobusy pocas celého dna na jednom mieste. Co sa tyka volneho pohybu, tak ten je vacsinou umozneny az na VIP sektory.
no priestory okolo tímových autobusov bývajú ohradené a vstup je len na VIP kartičku...obmedzenie je myslím niekoľko hodín pred, nedá sa mať policajta na každej križovatke, ale tak ľudia vedia, že sa tam niečo deje...
len nejak 5 dni aj s cestou, viacmenej sa motame len kolo bormia, a od dakeho domaceho mame info ze tusim v pondelok by mal byt na stelviu ivan basso a vitat kazdeho co to vyslape na bajku aj ked sa mi to nezda ale tak uvidime. celkovo hore bude cely cas pestry program
Prosím vás. Nevie niekto ako to je so zajtrajšou uzáverou Stelvia? Pretože podľa tohoto papiera, ktorý nám dala pani domáca, tak tam zajtra na bajku nevýjde nikto ani z Bormia a ani z Prata (jedine potom Umbrail). Čo viem, tak cyklisti mohli chodiť ako chceli, až do prejazdu sprievodných vozidiel.
no krcma sklamala, este pred zjazdom pelotonu doslo capovane pivo a velke flaskove... uz mali len dake divne 2 decove... a to tam bolo len zo 10 slovakov a 5 cechov
ale nevadi no...
velmi som bol zvedavy na ten zjazd, ze ako to organizatori poriesia ked po trati je milion fanusikov... no neporiesili to moc, motorky trubili ale to bolo tak cele. este prejazd prvych cca 10 bol ok ale za nimi sa spustilo dole pol kopca hlava nehlava pomedzi zavodnikov a auta a policajtov... a aj ked dakoho policia odstavila na krajnici tak akonahle sa pustila prec tak sa pustili za nou... tusim kyrienka tam blacal na plne hrdlo bo siel osamotene bez motorky a v zakrutach mu zavadzali batozkari co sli 20. totalny chaos, sa divim ze sa nikto nevydrbal
nechapem naco sa tam ti ludia trepali ked si pozreli prvych 10 a potom isli het a zavadzat. 'fanusik' jak hovado. a pritom ani pocasie nebolo zle, slnko pieklo, hic, ani nefucalo nejak velmi
Ja som bol na Stelviu a potom aj na Umbraile, druhý deň v Canazei a tretí na Gardene. To s tými "fanúšikmi" môžem potvrdiť. Na Umbraile po prejdení prvých takmer uzavreli "fanúšikovia" cestu. To ma najviac z celého Gira sklamalo. Ich ohľaduplnosť voči pretekárom. Keď sa už premiestňujem, tak po krajnici a nie stredom cesty.
Ja viem že je to už neskoro, ale celý týždeň som bol bez internetu. Ale Stelvio bolo uzavreté z Trafoia od pondelka 20:00 a ráno okolo 8:00 v deň pretekov nepúšťali ani bicykle. Tak som to preniesol po vzore domácich cez horu a išiel hore. Potom ich vraj začali púšťať( vraveli mi češi čo odtiaľ išli) a uzavreli to asi okolo 11:30 lebo by to vraj už hore nestihli (vravel mi slovák čo to tam musel na bicykli otočiť a išiel rýchlo na Umbrail).
My sme pre istotu isli skoro rano tak, aby ked nas nepustili z Trafoi tak aby sme to stihli cez Umbrail. Asi sme vytrafili interval kedy pustali, lebo pred nami pustali cyklistov normalne. S nami trosku policajt posrandickoval a pustil nas az ked sme odpovedali ANO na otazku, ze ci spime hore
My sme sa chceli vyhnut davom na stelviu, tak sme si ho dali stelvio radsej den skor, aj ked som mal obavy, co na to nohy povedia, kedze den pred tym sme sli gaviu a mortirolo... etapu sme boli pozriet na mortirolo a potom som bol este kuknut na zaverecny zjazd do bormia na serpentiny pod stelvio, tiez ma prekvapilo, ze si to ludia hned po prvych pretekaroch pustili dolu a necakali na zberak, bo co si pamatam, tak toto nebyvalo zvykom, co im aj pretekkari dali patricne vyzrat...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
asi prihodim aj lopatu do batohu
ale nevadi no...
velmi som bol zvedavy na ten zjazd, ze ako to organizatori poriesia ked po trati je milion fanusikov... no neporiesili to moc, motorky trubili ale to bolo tak cele. este prejazd prvych cca 10 bol ok ale za nimi sa spustilo dole pol kopca hlava nehlava pomedzi zavodnikov a auta a policajtov... a aj ked dakoho policia odstavila na krajnici tak akonahle sa pustila prec tak sa pustili za nou... tusim kyrienka tam blacal na plne hrdlo bo siel osamotene bez motorky a v zakrutach mu zavadzali batozkari co sli 20. totalny chaos, sa divim ze sa nikto nevydrbal
nechapem naco sa tam ti ludia trepali ked si pozreli prvych 10 a potom isli het a zavadzat. 'fanusik' jak hovado. a pritom ani pocasie nebolo zle, slnko pieklo, hic, ani nefucalo nejak velmi
Ja viem že je to už neskoro, ale celý týždeň som bol bez internetu. Ale Stelvio bolo uzavreté z Trafoia od pondelka 20:00 a ráno okolo 8:00 v deň pretekov nepúšťali ani bicykle. Tak som to preniesol po vzore domácich cez horu a išiel hore. Potom ich vraj začali púšťať( vraveli mi češi čo odtiaľ išli) a uzavreli to asi okolo 11:30 lebo by to vraj už hore nestihli (vravel mi slovák čo to tam musel na bicykli otočiť a išiel rýchlo na Umbrail).