Čaute. takúto tému som tu zatial nenašiel ale myslím že je dosť zaujímavá takže
DO AKÉHO AUTA SA pohodlne ZMESTÍ BIKE? najlepšie na stojato bez predného kolesa
prosím nepísať komentáre viezol som ho už aj vo felícií mám na mysli niečo ako seat alhambra alebo citroen c3 *****
Ďakujem za odpovede.
p.s. ospravedlňujem sa za preklepy píšem to z trenažéra
Budes robit aj tuning/tuzing? Ja som cez vikend uspesne testoval. Ale dynamicke testy za jazdy radsej az nabuduce YAV koncept bol tusim len prototyp a kedze som sa pre velky zaujem na dvojlozko dovnutra nezmestil, musela stacit preglejka a samorozkladaci stan z Decathlonu.
Niekde som čítal, že nosnosť strechy je braná pri jazde a nerovnostiach a keď auto stojí je výrazne vyššia. Ale to je už dávno, tak to berte iba ako návod a nie ako overenú informáciu
Našiel som to výrazne rýchlejšie ako som myslel:
Až v průběhu připevňování stanu na střechu auta nás napadlo, že naše auto stan i se dvěma dospělými neunese a že se poškodí střešní nosič. Dokonce jsme našli manuál k autu, kde bylo skutečně napsáno, že maximální zatížení střechy je 70 kg.
Honza však naší obavu předem očekával, prý se takto ptá každý. Maximální zatížení je totiž udáváno výrobcem auta za jízdy. Střecha a střešní nosič musí při jízdě odolat veškerým situacím, které mohou nastat, tedy například smyk, náraz, autonehoda a podobně. A proto že reálná nosnost střechy (když auto stojí) je mnohem vyšší. Nejméně taková, jaká je hmotnost celého auta, aby se v případě převrácení vozidla střecha nepromáčkla. Což je logické...
matko001 mam za sebou tyzdne klepania odbornej prace tak to neber ako HATE, ale brat to ako navod a nie ako overenu info, to nerozumiem s tou daciou to ma snad zmysel len na safari, aby ta nezjedol predator, ale ...
Pristupoval som k tomu presne tak, ako uvadza matko001 , empiricky.
Nosnost strechy podla vyrobcu je 80kg (vcelku dost). Stan je jednomiestny, takze aj s tazsim clovekom to bude zatazenie max. 120kg. S tym by nemal byt problem.
Hore leziem jednoducho po otvoreni zadnych dveri - vnutri pomoze plosina vnutorneho lozka. Mozno casom dorobim/dokupim rebricek. Stan som spominal tu: post1208790.html#p1208790
Primarny ucel je prespanie jednu noc (max. dve noci) pocas letnej sezony. Ked chces ist niekam dalej na jednodnovy vylet (do vzdialenosti 150-200km), nemusis riesit skore ranne vstavanie a nezabijes v aute 1/2 dna, lebo vyrazis uz v piatok podvecer. Zaroven nie si obmedzeny hladanim ubytka. Dobrych miest, kde sa da ist autom a je tam klud poznam z bikovania kopec. "Stanovat" na aute sa da aj na parkovisku, stavat stan na parkovisku sa mi zda divne.
Inak v CR, kusok za hranicami - motorest Novy Dvur (Rasova)- v sobotu rano tam bolo zopar kempingacov zaparkovanych.
Jedina nevyhoda stanu na aute je to, ze voz stoji na pneumatikach. Ak by mal nejake stabilizacne nohy, bol by to lepsi komfort. Tento problem sa neprejavuje, ked tam clovek spi sam )))
Zamerne nikto nespomenul vyhody:
- v kempe zaplatis miesto za auto a nie + stan.
- nenalezie do stanu kopec pavukov a inej lezucej havede.
- ak bude v noci burka s vetrom, mas noclah ako na jachte za minimum penazi.
Zamerne nikto nespomenul vyhody:
ale aj nevyhody :
- ked ide noclaznik "na smyku", tak je problem ho tam dostat
- ked ho tam aj dostanes a rano sa zobudi, tak pri vyliezani zo stanu urcite padne na nos
Ak by mal niekto zaujem o auto pre cyklistu.
Predam VOLVO xc 60, naj.103000km, r.v.2008, 2400cm, diesel, 120kw, automat.
Prvy majitel, kupene ako nove na SK, kozmeticke oderky, zimne\letne obutie
moje cestovanie naberá na obrátkach vždy som o tom premýšlal, hovoril, sníval...a tak som si splnil SEN! moj prvý ozajstný karavan! cítim sa ako slimák...budem mat svoj domček stále so sebou PEUGEOT Boxer 2.8 HDI Possl caravan
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Našiel som to výrazne rýchlejšie ako som myslel:
Až v průběhu připevňování stanu na střechu auta nás napadlo, že naše auto stan i se dvěma dospělými neunese a že se poškodí střešní nosič. Dokonce jsme našli manuál k autu, kde bylo skutečně napsáno, že maximální zatížení střechy je 70 kg.
Honza však naší obavu předem očekával, prý se takto ptá každý. Maximální zatížení je totiž udáváno výrobcem auta za jízdy. Střecha a střešní nosič musí při jízdě odolat veškerým situacím, které mohou nastat, tedy například smyk, náraz, autonehoda a podobně. A proto že reálná nosnost střechy (když auto stojí) je mnohem vyšší. Nejméně taková, jaká je hmotnost celého auta, aby se v případě převrácení vozidla střecha nepromáčkla. Což je logické...
Nosnost strechy podla vyrobcu je 80kg (vcelku dost). Stan je jednomiestny, takze aj s tazsim clovekom to bude zatazenie max. 120kg. S tym by nemal byt problem.
Hore leziem jednoducho po otvoreni zadnych dveri - vnutri pomoze plosina vnutorneho lozka. Mozno casom dorobim/dokupim rebricek. Stan som spominal tu: post1208790.html#p1208790
Primarny ucel je prespanie jednu noc (max. dve noci) pocas letnej sezony. Ked chces ist niekam dalej na jednodnovy vylet (do vzdialenosti 150-200km), nemusis riesit skore ranne vstavanie a nezabijes v aute 1/2 dna, lebo vyrazis uz v piatok podvecer. Zaroven nie si obmedzeny hladanim ubytka. Dobrych miest, kde sa da ist autom a je tam klud poznam z bikovania kopec. "Stanovat" na aute sa da aj na parkovisku, stavat stan na parkovisku sa mi zda divne.
Inak v CR, kusok za hranicami - motorest Novy Dvur (Rasova)- v sobotu rano tam bolo zopar kempingacov zaparkovanych.
rozmyslam, ze by som si jedneho zaobstaral:)
priapdne skusenosti s 2,0T benzinom?
ale aj nevyhody :
- ked ide noclaznik "na smyku", tak je problem ho tam dostat
- ked ho tam aj dostanes a rano sa zobudi, tak pri vyliezani zo stanu urcite padne na nos
Predam VOLVO xc 60, naj.103000km, r.v.2008, 2400cm, diesel, 120kw, automat.
Prvy majitel, kupene ako nove na SK, kozmeticke oderky, zimne\letne obutie