Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
Škoda, že ju radšej nedoladili aby fungovala ako má. Systém to vôbec nebol zlý keby sa vychytal. Lebo ako píšeš, kamošovi v Gudauri vypla na zjazdovke a letela dolu vyše kilometra. Jediné šťastie, že nikoho netrafila.
ja mam toto viazanie bez brzd https://www.skialpinista.sk/p/380/viazanie-atk-trofeo-10?pp=0e65972d a na maline brde sa mi stalo ze som v tom padaku zletel na lade a lyza mi usla, tak som premyslal nad tymito lankami, ale v robote ma vsetci kolegovia zdrbali ze radsej si mam viazanie dat nafest, ze s lankom ma viacej domlati
To je dobrý nápad, pokiaľ ti to nezlomí nohu
Nič nieje dokonalé, vždy je to o kompromisoch, ale na zjazdovke by som za lyže bez brzdy alebo lanka dával pokuty.
ano, preto som to riesil nebola to sranda ked sla dole, stale riesim ci tam dam brzdu alebo uz lanko, uvidim ked pojdem manzelke teraz viazanie dat navrtat ked ho dade kupim, tak mozno porieism jedno z toho
dik, ale nastastie niesom odtial pohoda vsak poriesim teraz dakedy, akurat kukam zihadlo 5 ze na tie f1lt u pisa naskladnili vela velkosti, asi tam dojdem cez tyzden ak chces mozme hodit kavu a pofetit nove lyziarky spolu
bazar zatial nefunguje, asi sa to rozbehne s prvym snehom, hodil som tam moje salomonky za 200 a iba pisu o EU velkost, lebo si cm nevedia zmerat asi sami
Je to klasický Dynafit Radical 2. Taká klasika, neohúri ale nie je ani zlé. Otáčajúca sa špička je trochu otravná pri zapínaní, lebo sa občas blbo zacvakáva keď nie je presne v správnej polohe. Pri novších Rotation alebo ako ich volajú to poriešili tak, že v správnej polohe na výšľap je aretácia alebo ako to nazvať tak sa ľahšie zapína. Kamoš ho mal 2-3 sezóny a nebol s ním žiadny problém, ja som mal predchádzajúcu generáciu s pevnou špicou tiež asi 3-4 sezóny a tiež bez problémov.
Osobne by som za tie prachy zobral radšej ATK Crest. Ak ho máš za nižšiu cenu, tak potom OK.
To Dislukas: Tie Waybacky som akurát kupoval teraz v utorok, ale model 2019/2020 a tiež v dlžke 160cm, hoci mám 187cm..
To Volodaj: Medzičasom som tiež už začal pokukovať práve po tých ATK, konkrétne RT10. Máš s touto značkou skúsenosti, sú tie ich viazania v pohode?
Mám teraz na starších lyžiach Dynafit Radical ST a dumal som, či neísť do niečoho bez otáčania patky, ktoré mi trochu vadí, napr. niečo takéto https://www.adamsport.eu/skialpinisticke-viazania/skialpinisticke-viazanie-diamir-tecton-12/#90%20mm , ale zas tá váha...
Osobne nie, ale kamoši majú staršie Raider a všetci spokojnosť. A keď sa zastaví zihadlo 5, tak hádam niečo napíše. On ma práve Crest. Tecton môže byť fajn ale skôr na nejaké FR lyže, inak mi to príde zbytočný overkill.
RT10 vyzerá super. Vidí sa mi ešte viac ako Crest, len cenovo už vyššie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nič nieje dokonalé, vždy je to o kompromisoch, ale na zjazdovke by som za lyže bez brzdy alebo lanka dával pokuty.
bojím sa , že ich uvidím a backlandy pojdu do bazaru
Nemá náhodou niekto skúsensť s týmto viazaním (Fischer Tour Classic)?
Robí to pre nich Dynafit.
https://www.adamsport.eu/techove-skialp-viazania/skialpinisticke-viazanie-fischer-tour-classic-brake/#90mm
Osobne by som za tie prachy zobral radšej ATK Crest. Ak ho máš za nižšiu cenu, tak potom OK.
https://www.sportrysy.sk/component/option,com_shop/Itemid,1040/itemid,1040/page,shop.product_details/product_id,105003/category_id,1297/#160
Dlzka 160 cm. Zaciatky budu take jednoduche, napr Kubinka, Malino, Donovaly (Nova Hola a Zvolen) a podobne.
Viazko zrejme Dynafit ST Radical. To som mal aj na pozicanych skialpoch min.sezonu a celkom mi vyhovovalo ze pri vyslapoch som mohol iba palicou menit vzadu patu.
Dlzka lyze moze byt, ci pozerat nieco dlhsie?
To Volodaj: Medzičasom som tiež už začal pokukovať práve po tých ATK, konkrétne RT10. Máš s touto značkou skúsenosti, sú tie ich viazania v pohode?
Mám teraz na starších lyžiach Dynafit Radical ST a dumal som, či neísť do niečoho bez otáčania patky, ktoré mi trochu vadí, napr. niečo takéto
https://www.adamsport.eu/skialpinisticke-viazania/skialpinisticke-viazanie-diamir-tecton-12/#90%20mm , ale zas tá váha...
RT10 vyzerá super. Vidí sa mi ešte viac ako Crest, len cenovo už vyššie.