V Košiciach dnes dážď a 10km severne 15-20cm čerstvého snehu,niektoré úseky som musel aj tlačiť,nejaký bol hustý ten sňach . 42km a celkom morda ,ale ináč fasa.
tiež som si dnes hovoril, že by stačilo vymeniť vidlu, dopredu dať 3" na širokom ráfku a zadok by stači aj úzky a bolo by to o moc lepšie, hentomu teda nerozumiem
Rozhodol som sa to skúšať a porovnať s originálom.Po minulé roky ,keď som jazdil v hlbšom snehu,vôbec som nemal pocit ,že to ide ľahko.Keď bol podklad rozbitý od chodcov ,tak predok skákal doprava,doľava.Pri jazde v hlbšom snehu som cítil výrazný jazdný odpor a keď pri šlapaní človek robil trochu vlnky a nedržal jednu stopu,tak sa vyrába druha široká stopa - od predného a zadného kolesa,ďalší odpor.Dnes som mal možnosť toho dosť vyskúšať - hore kopcom keď bol podklad pevný,tak predok pekne rezal sneh a aj keď som urobil vlnku do strany,tak ma to tak nezbrzdilo - bolo asi 12cm snehu.Potom dole kopcom som naschvál išiel po čerstvej ploche a predok pekne držal smer a smerovo neplával na snehu.Tiež bola možnosť ísť aj po úseku rozdupanom turistami a bolo to výrazne stabilnejšie.Pozitívum je aj hmotnosť - asi 2,5kg menej, keby som dal pevnú vidlu ešte 0,5kg menej.,menšie rotačné hmotnosti. No a široké plášte sú celkom aj drahé.A ďalšia úvaha - prečo motokrosky majú úzke predné plášte?
Ja to nikomu nevnucujem,skúšam ,zabávam sa a možno si to dám patentovať Ale samozrejme ináč široké kolo je "cool" ,laici si to hneď všimnú a obdivujú.Ale nevedia koľko na tom treba šľapať...Toť môj názor
je to tak ako pise jhle. mne by to dizajnovo prekazalo, lebo sa mi to vizualne nepaci, ale fakt je ten ze fatbike je super bike na ujazdenom snehu, alebo na primrznutom snehu, vtedy sa hmotnost rozlozi na povrchu a ponesie jazdca cez teren, avsak na napadanom snehu, pomerne cerstvom, ci topiacom sa makkom snehu je to dost trapenie, presne ako pise jhle. Takze tu jeho vychytavku chapem. Siel som v Januari Cyklonarez v Partizanskej Lupci a pri prejazde cez ten kopec po cerstvo napadanom snehu to bolo trapenie a predne masivne kolo vobec nedrzalo stopu, vkuse klzalo raz napravo, raz nalavo, ciste trapenie zvierat. V USA v rezortoch robia grooming fatbike trailov, skuter za sebou taha valec v sirke cca 1m (33"), alebo podobne.To je cela finta.
Myšlienka fatbikov je rozložiť tlak kolesa väčšou plochou na mäkšom podklade, na tvrdom snehu aj klasický mtb dobre jazdí. Na druhej strane zimne pneu na autách sú užšie než letné
Len nejako nechápem na jaku onuuuú sú im na šotoline fatbiky ... grawel biky by boli oveľa “ účinnejšie “ . Napr. taký 3T Exploro s Lauf vidlou by bol topka . IMHO
ma tu niekto skusenosti s HT 29+? Uvazujem nad kupou trek stache, ale ked to sa tu hadam ani neda zohnat... Popripade nejaky tip? Najma aby to bolo hrave(kratky chainstay ci jak sa to vola) este som premyslal nad ghost asket 29" a narvat do toho 2,6", ale na mojich 190 cm to robia iba v L a bude to male..27+ nechcem, som mal na testovacom dni a to nie je na presuny do lesa po ceste.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja to nikomu nevnucujem,skúšam ,zabávam sa a možno si to dám patentovať
Sry za off topic. Musim zajtra aj ja vybehnut na bike, uz som dva dni nebol
https://www.relive.cc/view/1309186164
ak niekoho striasa od zimy...
(webku prevadzkuje profi fotograf, takze fotky su premiove)