Tak stretli by sme sa v Kolačíne potom by sme šli cze kamenné vráta do Omšenia odtial cez Velké lúky na Baske a odtial už neviem každý odtial ma niečo iné vp láne ale však trasu by sme ešte sa dohodli že kam vlastne pojdeme.
Čo presne znamená „otravný medveď“? Je ti známe niečo o tej „otravnosti“? Alebo je to len taký umelecký zvrat?
Medvede: V roku 2009 som na Vianoce pod Slopským vrchom stretol hromadu poľovníkov. S jedným (strážil postrieľanú zver) som sa chvíľu rozprával. Hovoril, že v oblasti Horná Poruba, Valaská Belá, Čierna Lehota a Dolná Poruba je šesť medveďov. Tri z toho stará s dvomi mladými.
Okrem toho, že medveď napadol dvoch ľudí vo Valaskej Belej (druhého po tom, ako začal strašne hulákať, ako sa všeobecne radí) ešte hovoril, že pytliak zastrelil medveďa pri Čiernej Lehote. (V tejto súvislosti je mi záhadou, prečo ich nechcú zástancovia medveďov spočítať a argumentujú: „Dokážte, že sú premnožené.“. Ak ich počet klesne na polovicu, ani to nebudú vedieť.)
A ešte jedna poznámka. V Trenčíne som stretol pred mesiacom dvoch Bavorov. Keď som spomenul, že tu máme medveďov, tak hovorili, že pred pár rokmi niekto zbadal u nich medveďa a okamžite zasadala ich krajinská vláda ... a medveďa dali odstreliť.
písal to niekto v 1000 míľ cez C-S, vraj ho tam zastavili niekde, že odháňajú lesný robotníci medveda, a nevedeli ho odohnať... no ale na vlastné oči som to našťastie nevidel
Zdravim chcem sa spytat nemate nejaky typ na kopec alebo celu trasu z teplic,dubnice co najviac cez les nejakych 60-70 km? Aby tam bol pekny vyhlad a tak. Nedavajte prosim Inovec, Baske a Vrsatec tam som uz bol
dnes to bolo opät fajn. chlapi alebo radsej chalani? asi zacnem s vami pravidelne jazdit. ta predna brzda fakticky odisla. celu cestu domov som s nou nebrzdil aj teraz doma dam packu nadoraz a nebrzdi, velice slabucko. tyzden budem maturovat ako to spravit, potom dva tyzdne to budem davat do servisu a prepasnem aj maraton. tak ja presedlavam opet na cesty
mne to nevadi, ze nepojdem tyzden do lesa, ja mam cestak a ten milujem asi viac ale hej spravim to, ved uz mam zaplatene startovne na dubnicak. takto mi to vyhovuje asi najviac, raz do lesa a raz na cestu. pekna striedacka
dnes to bolo opät fajn. chlapi alebo radsej chalani? asi zacnem s vami pravidelne jazdit. ta predna brzda fakticky odisla. celu cestu domov som s nou nebrzdil aj teraz doma dam packu nadoraz a nebrzdi, velice slabucko. tyzden budem maturovat ako to spravit, potom dva tyzdne to budem davat do servisu a prepasnem aj maraton. tak ja presedlavam opet na cesty
No však možme aj cestu ale tam zas nahádžeme kiláky niake a ináč kamošovy na maratone sa stalo že mu zhorela predná brzda a aj zadná a to bo lsmrad kks
Zdravim chcem sa spytat nemate nejaky typ na kopec alebo celu trasu z teplic,dubnice co najviac cez les nejakych 60-70 km? Aby tam bol pekny vyhlad a tak. Nedavajte prosim Inovec, Baske a Vrsatec tam som uz bol
viem ti dat zopar tras, je to smerom Cierny vrch, Valaska Bela, Gapel, Zliechov, Mojtin a potom vracacka cez Hornu Porubu, Dolnu Porubum a popripade po maratonskej trati(ak nepoznas) z Iliavky do Novej Dubnice
ak ma niekto zaujem tak idem o 16:00 z TN od hotla na Brezine smer Lucky-Machnac-Baske-Tren. Teplice(mozno Homolka). Naposledy sem pozrem o 15:15 a potom uz pojdem do TN.
Dnes vylet na Cubuv kopec a rozhladnu.Nahodou som to objavil na mape,tak som si povedal,ze pojdem pozriet.Tepla-Pruske-Cerveny Kamen-Studlov-Strelna-Cubuv Kopec.Z vacsej casti sa islo po cestach,ale kopceky nechybali.Okrem toho,ze som nemohol najst krizovanie TZT s cestou,ze som si poznacil laket a ze som sa musel vracat pre zabudnutu flasu k pramenu,sa mi pacilo.Aj som si zazvonil v zvonici .Vydalo to na nejakych 95 km.
ak ma niekto zaujem tak idem o 16:00 z TN od hotla na Brezine smer Lucky-Machnac-Baske-Tren. Teplice(mozno Homolka). Naposledy sem pozrem o 15:15 a potom uz pojdem do TN.
Dnes to bol nakoniec sol vyjazd, na Brezine nikoho(cakal som +-5 min). Vsetko super prejjazdne, akurat usek medzi Machnacom a Velkymi lukami je strasne pasny(tazia tam drevo na stiepku).
Včerajšia trasa napriek bolestiam,cca 80km,TN-Kolačín-Homôlka-Baske-Omšenie-TN,trasa viedla aj mimo maratónskej.Vonkajšia teplota o desať stupňov menej ako v pondelok. Ráno som zistil, že mám defekt.
Tento týždeň som sa pokúšal mapovať nejaké TZT. Medzi iným aj zelenú medzi Vršatcom (Sedlo Chotuč) a Pruským. Vždy keď mapujem TZT, tak vidím drobné odchýlky, ale v tomto prípade je odchýlka príliš veľká na to, aby to bola chyba môjho merania, alebo chyba značenia v mape.
Na jednej strane som nevidel, že by z mojej trasy odbáčala tá zelená (bod 1) a tam, kde som sa opäť napojil (bod 2), som nevidel, že by niekde do lesa mierila tá zelená. Na druhej strane v tej časti, kde som nešiel po zelenej, bolo niekoľko tabúľ náučného chodníka.
Vie mi prosím niekto povedať, ako to tam s tou zelenou vlastne je? Zle som videl?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Čo presne znamená „otravný medveď“? Je ti známe niečo o tej „otravnosti“? Alebo je to len taký umelecký zvrat?
Medvede: V roku 2009 som na Vianoce pod Slopským vrchom stretol hromadu poľovníkov. S jedným (strážil postrieľanú zver) som sa chvíľu rozprával. Hovoril, že v oblasti Horná Poruba, Valaská Belá, Čierna Lehota a Dolná Poruba je šesť medveďov. Tri z toho stará s dvomi mladými.
Okrem toho, že medveď napadol dvoch ľudí vo Valaskej Belej (druhého po tom, ako začal strašne hulákať, ako sa všeobecne radí) ešte hovoril, že pytliak zastrelil medveďa pri Čiernej Lehote. (V tejto súvislosti je mi záhadou, prečo ich nechcú zástancovia medveďov spočítať a argumentujú: „Dokážte, že sú premnožené.“. Ak ich počet klesne na polovicu, ani to nebudú vedieť.)
A ešte jedna poznámka. V Trenčíne som stretol pred mesiacom dvoch Bavorov. Keď som spomenul, že tu máme medveďov, tak hovorili, že pred pár rokmi niekto zbadal u nich medveďa a okamžite zasadala ich krajinská vláda ... a medveďa dali odstreliť.
radsej to predaj
oprava-otazka 1 dna ked sa chce
No však možme aj cestu ale tam zas nahádžeme kiláky niake a ináč kamošovy na maratone sa stalo že mu zhorela predná brzda a aj zadná
inak mne to zaznamenalo takto:
http://connect.garmin.com/activity/207429472
viem ti dat zopar tras, je to smerom Cierny vrch, Valaska Bela, Gapel, Zliechov, Mojtin a potom vracacka cez Hornu Porubu, Dolnu Porubum a popripade po maratonskej trati(ak nepoznas) z Iliavky do Novej Dubnice
Dnes to bol nakoniec sol vyjazd, na Brezine nikoho(cakal som +-5 min). Vsetko super prejjazdne, akurat usek medzi Machnacom a Velkymi lukami je strasne pasny(tazia tam drevo na stiepku).
Na jednej strane som nevidel, že by z mojej trasy odbáčala tá zelená (bod 1) a tam, kde som sa opäť napojil (bod 2), som nevidel, že by niekde do lesa mierila tá zelená. Na druhej strane v tej časti, kde som nešiel po zelenej, bolo niekoľko tabúľ náučného chodníka.
Vie mi prosím niekto povedať, ako to tam s tou zelenou vlastne je? Zle som videl?