mením tento úvod
Začnime sa baviť o Singlákoch ako o serióznom bikerskom razení.
Nie je to len jeden pastorok na cajgli, ale je to aj urbárna cyklistika, životný štýl, technické modifikácie, zrazy, aktivizmus atď.
Mám už jeden postavený, ďalšie sú na ceste a skladám to úplne zo zábavy. Poznáte niekoho?
Máte niekto zaujímave komponenty o ktorých ste si mysleli, že v "živote" nedáte na žiadny cajgel?
tu sa tie diely dajú naozaj využiť = old school. http://jednokolecko.blogspot.com/
Ja mám dráhový bike postavený najmä z https://www.bricklanebikes.co.uk/ a zvyšok vecí som riešil cez slovenské obchody keďže veľa vecí sa tam dáva z cestných bicyklov komunikácia s obchodom paráda a ani poštovné nie je nejak drahé
Sasulnik, single/fix sa dá v pohode vyskladať aj v našich podmienkach doma a môžem si to pekne upraviť podľa vlastných predstáv. Za nejakých 70-100€, možno aj menej sa dá kúpiť z obchodu fungl nový rám aj stým, že mi ho rovno nastriekajú. Potom už len hľadanie aké kolesá, plášte, kľuky, brzdy (ak chce človek), riadidlá a drobnosti. Pokiaľ človek nepotrebuje fungl nové komponenty, tak sa dajú nájsť koľkokrát zaujímavé kolesá za zaujímavé ceny. Za 400€ teda viem mať už veľmi luxusný bike.
Sorry za zrejme blbu otazku, ale do fixiek som este neprenikol. Vsimol som si, ze vela ludi dava do predu celokarbon koleso ale v zadu nechava klasiku. Ma to nejaku funkciu ci image ?
Ahoj, koleso je hliník, časom asi hodím uhlíkové, lebo sa horšie dvíha, ale áno je to skôr image. Fixie je celkovo dosť o image... plus ako písal perez messengeriom sa lahšie zamykali.
Potreboval by som pomoc, chcel by som obyčajný klasický oceľový rám, veľ. 58 najlepšie aj s vidlou na stavbu singlespeedu s tým, že chcem prednú aj zadnú brzdu. Najlepšie aby sa dali osadiť brzdy 43-53mm ak si dobre pamätám (zlá kúpa bŕzd Sora). Po prerábkach Favoritov mi ostalo pár vecí aj nových, čo som nepoužil a do mesta by som si chcel niečo vyskladať. Chcem nejaký klasický štýl ocel/hliník detaily a jedna farba. Kolesá by som použil tieto https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/vypletene-kolesa/trekkingove-kolesa/kellys-zapletene-koleso-predne-kls-event-f-28-silver.html barany kúpim z bazáru, kľuky asi tiež, stačil by 4 hran, len za nové pýtajú nekresťanské peniaze. Predstavec by sa uvidel podľa typu vidly. Ak máte typ na iné a lepšie či krajšie kolesá plus mínus v tej cene, kľudne dajte. Budem vďačný za každú radu. Rád by som sa zmestil do cca 200-250€.
elsi nevieš náhodou poradiť, či by išli použiť aj v staršej Favorit-ovej kostre? Roky mám jeden rozobratý v garáži, chýba mi predné koleso. Zadné už tiež nie je práve v top stave. Bol trochu tunený kedysi (Shimano pohon a brzdy, Shimano náboje so 7 kolieskom), ale vôbec nemám tušenie ako to tam je s kompatiblitou dielou.
Dlhšie sa pohrávam s myšlienkou spojazdniť ho a využívať na také kombinované biko-turistiky. Aby som sa nemusel báť nechať MTB alebo gravel zamknutý dolu v doline kým si idem niekam vyšľapať.
Ja som takýto problém nemal a to som tých Favoritov robil veľmi veľa. Podľa mňa bola si mal príliš dlhú osku a preto upínak nedržal poriadne, alebo samotný upínak už to mal za sebou...
Díky moc obom. Dám tomu šancu. Rýchloupínak tam je aj teraz a nepamätám si, že by som mal problém s krížením kolesa. Je síce pravda, že keď som na ňom naposledy sedel dlhšie, tak som bol možno o 20 rokov a 15 kg mladší. Uvidím.
Caute, možno mi tu niekto poradí, som uplny cyklo amater co sa tyka servisovania atd. Ale mám doma stary favorit a chcel by som si z neho pomaly spraviť fixku. No ma prevodníky. Viete mi poradiť ci, stačí odstrániť kazety iba, alebo treba kupit nové kazety/kluky/prevodniky?
Ok tak po prečítani trocha viac dozadu v tomto vlákne som zistil ze asi fixie z toho nebude, ale singlespeed skor:) No aj tak by som potreboval poradiť kde zoženiem tie nove komponenty, kedže ta kazeta mi príde už dost stará.
Stačí dať dole viackolečko a dať tam niečo podobné https://www.cycology.cz/adapter-kazety-single-speed-a2z-ad-one-p33717/ stačí trocha použiť Google a nájdeš isto niečo. Pozor, potrebuješ verziu na viackolečko, ak tam máš kazetu, tak na kazetu. Ak máš 52/48 zubové kľuky, kľudne ich nechaj, len daj dole nepotrebné ozubené koleso, osobne by som si nechal to 48 zubové, ale dozadu použiť to 18 zubové koliesko. Ďalšie odstrániť prešmyk a prehadzovačku a veci a tým súvisiace. Posledná vec, nová reťaz. To je všetko.
V prvom rade dakujem za rychlo odpoved! Niečo podobné alebo možem aj toto kludne co si poslal? Takze v predu 48 a dozadu 18 a malo by to byt ok hej? No urcite sa stym este po ceste ako to budem robit potrapim ale verim ze youtube mi pomoze.
Kľudne si môžeš vpredu nechať aj 52 zubov a dozadu dať 16 zubov. Bude to ťažší prevod ako 48-18 a budeš vedieť ísť rýchlejšie. Otázkou je, či budeš s tým prevodom schopný vyšliapať nejaký kopec, ktoré v okolí máš a potrebuješ/chceš cez neho jazdiť.
Neviem, čo máš vzadu aký typ, či máš viackolečko, alebo kazetu na tom Favorite. Aby som ti zase zle neporadil. Ak si nie si istý, kľudne zabehni do cykloobchodu/servisu a spýtaj sa ich ma to. Viackolečko dokážeš dať doma aj svojpomocne, kazetu nie, na to potrebuješ špeciálny nástroj. Kým to nebudeš vedieť, určite nič nekupuj.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.bikestop.sk/Koleso-DEMA-Cross-28-predne-s-rychloupinacom-d1713.htm
https://www.bikestop.sk/Koleso-DEMA-Cross-28-zadne-s-rychloupinacom-d1715.htm
Dlhšie sa pohrávam s myšlienkou spojazdniť ho a využívať na také kombinované biko-turistiky. Aby som sa nemusel báť nechať MTB alebo gravel zamknutý dolu v doline kým si idem niekam vyšľapať.
Ďakujem za odpoved
Ďakujem ešte raz
Neviem, čo máš vzadu aký typ, či máš viackolečko, alebo kazetu na tom Favorite. Aby som ti zase zle neporadil. Ak si nie si istý, kľudne zabehni do cykloobchodu/servisu a spýtaj sa ich ma to. Viackolečko dokážeš dať doma aj svojpomocne, kazetu nie, na to potrebuješ špeciálny nástroj. Kým to nebudeš vedieť, určite nič nekupuj.