Ja na teleskopku prdim, nevyhoda LV je ze neponuka 1x11 GRX Shimano, ale len 2x11, SRAM nechcem. A kupovat Werkmasinu a vymienat komponenty mi pride nelogicke na novom bicykli A vyskladat po kusoch je financne narocnejsie, preto viacej kukam na Nikolaja. Ma v serii Tune a 3T komponenty co LV nema...
Ja na teleskopku prdim, nevyhoda LV je ze neponuka 1x11 GRX Shimano, ale len 2x11, SRAM nechcem. A kupovat Werkmasinu a vymienat komponenty mi pride nelogicke na novom bicykli A vyskladat po kusoch je financne narocnejsie, preto viacej kukam na Nikolaja. Ma v serii Tune a 3T komponenty co LV nema...
Co je zle na Sram Force 1? Presne tu sadu co maju v ponuke dlhodobo jazdim uplne bez problemov.
Ja nehovorim ze je zla, ale ako som pisal, na sram som zavrhol a nechcem od nich uz dalsie komponenty z dovodu servisu. Sam som jazdil rival 1. Kazdy jeden ma svojho favorita v podobe komponentov
Ja nehovorim ze je zla, ale ako som pisal, na sram som zavrhol a nechcem od nich uz dalsie komponenty z dovodu servisu. Sam som jazdil rival 1. Kazdy jeden ma svojho favorita v podobe komponentov
Ale pri tom Nikolai konfiguraku tiez vidim len Sram Rival alebo Force 1. Podla mna ten LV vyjde aj lacnejsie. Ja som cakal na nejaky gravel pre frajerku s 2x11 pohonom a ten LV sa mi fest paci...len to bude musiet inak posluchat
No nikolai mi spravil ponuku aj s 1x11 ako chcem. Lenze stoji o 1,5k viacej (tune a 3t komponenty v karbone) LV este stale diskutujem s predajcom v Rakusku. Necham sa prekvapit co mi manzelka kupi, ked tak poslucham ??♂️
No nikolai mi spravil ponuku aj s 1x11 ako chcem. Lenze stoji o 1,5k viacej (tune a 3t komponenty v karbone) LV este stale diskutujem s predajcom v Rakusku. Necham sa prekvapit co mi manzelka kupi, ked tak poslucham ??♂️
potreboval by som poradit s vyberom. mam vyhliadnute 3biky. Cena je maximalne 700€ bude to prvy gravelbike a chcel by som co najpohodlnejsi posed. viete mi poradit co by bol najlepsi pomer kvalita/cena/osadenie? jazdim 90% asfalt povacsine rovina sem tam kopec tie su vzdy niekde.
adamadelaide jazdim Triban RC500 a som spokojny. Dva postrehy: na gravel treba vymenit plaste, cize +50-60e.
Retaz (KMC) bola po 500km mrtva (vacsina km po kopcoch), cize idealne co najskor vymenit. Prevodniky sa nebojim, to je shimano, uvidime ako dlho vydrzi zadna kazeta.
scypho
vymenit plaste to je mi jasne na gravel aj barany ale to by bolo vsetko casom. skor ide o ram,kolesa a ten zvysok co nieje shimano ako su na tom s kvalitou
adamadelaide barany mi pridu ok, v com su Gravel ine? Ram aj vidla su taky standard. Maju navarky na blatniky a nosic. Ked to porovnam s RC120, tak je o triedu lepsi ten ram
no pozeral som aj ten RC120 ze keby ma to nechytilo tak nieje tak drahy no zas ked ma to chyti a chcel by som pomenit vybavu za lepsiu tak prerabka na nejaku soru je 200€+
Napríklad teraz je akcia u CTM, zľava 10% na bike. Takže za 810€ som si kúpil Koyuk 1.0 (našiel som skladom vďaka niekomu tu na fóre, dokonca kúsok od BA). Za mňa zatiaľ spokojnosť.
Ono dávať za plášte 50-60€? To mi príde trocha veľa... Solídne plášte sa dajú nájsť do 40€, pokiaľ je človek šikovný, vymení si ich aj sám.
Možno trocha mimo témy, ale na Favorite má Continental Ultrasport 2 28c a nemal som s nimi problém ani v jemnom teréne, ujazdená hlina a podobne, také tie hladké cesty či už cez les, či na poli. Treba si dávať väčší pozor v zákrutách a v prachu a štrku, ale keď má v pláne jazdiť 90% asfalt, nechal by som na tom Tribane aj tie pôvodné pneu, podľa mňa budú plne dostatočné ma to, čo plánuje robiť.
Potreboval by som poradiť, mam taky problem že niekedy mi vzadu ma kazete samo prehodi prevod a vrati sa spať (pocit akoby sa niečo skrižilo). Neviete čo to može byť? Mam novu sadu 105 v predu 50/34 vzadu 11/34. Reťaz bola pôvodná do 2500km, teraz na novej odjazdené cca 800km. Cim to može byť ze to samo niekedy prehodi, kazeta je už zla (odjazdené cca.3300km čo je dosť malo) alebo treba vymeniť lanko pre prehadovačku ???
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Co je zle na Sram Force 1? Presne tu sadu co maju v ponuke dlhodobo jazdim uplne bez problemov.
Ale pri tom Nikolai konfiguraku tiez vidim len Sram Rival alebo Force 1. Podla mna ten LV vyjde aj lacnejsie. Ja som cakal na nejaky gravel pre frajerku s 2x11 pohonom a ten LV sa mi fest paci...len to bude musiet inak posluchat
Kde to v Reichu predavaju?
1. Triban rc500-paci sa mi osadenie sora a karbon vidla,aj dizajn no neviem ako su na tom kvalitou
https://www.decathlon.sk/cestny-bicykel-triban-rc-500-id_8502354.html
2. GT grade comp 2019- sice slabsie osadenie Claris no je to aspon overena znacka a je v ponuke za nejakych 540€ no velkost 55 a neviem ci by mi sadol s mojou vyskou 179cm a inseam 86cm
https://www.gtbicycles.sk/bicykle/2019-cestne/grade/grade-alloy-comp
3. Mongoose guide comp-o tejto znacke neviem nic no ma to vo vybave Soru a paci sa mi aj dizajnovo
https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/gravel-a-cyklokros/mongoose-guide-sport-2019-gravel-bicykel.html
Retaz (KMC) bola po 500km mrtva (vacsina km po kopcoch), cize idealne co najskor vymenit. Prevodniky sa nebojim, to je shimano, uvidime ako dlho vydrzi zadna kazeta.
vymenit plaste to je mi jasne na gravel aj barany ale to by bolo vsetko casom. skor ide o ram,kolesa a ten zvysok co nieje shimano ako su na tom s kvalitou
no pozeral som aj ten RC120 ze keby ma to nechytilo tak nieje tak drahy no zas ked ma to chyti a chcel by som pomenit vybavu za lepsiu tak prerabka na nejaku soru je 200€+
Tam sa dajú nájsť výhodné kusy, akurát asi bude treba prehodiť brzdy - anglani to mávajú opačne
Ono dávať za plášte 50-60€? To mi príde trocha veľa... Solídne plášte sa dajú nájsť do 40€, pokiaľ je človek šikovný, vymení si ich aj sám.
Možno trocha mimo témy, ale na Favorite má Continental Ultrasport 2 28c a nemal som s nimi problém ani v jemnom teréne, ujazdená hlina a podobne, také tie hladké cesty či už cez les, či na poli. Treba si dávať väčší pozor v zákrutách a v prachu a štrku, ale keď má v pláne jazdiť 90% asfalt, nechal by som na tom Tribane aj tie pôvodné pneu, podľa mňa budú plne dostatočné ma to, čo plánuje robiť.
http://vitusbikes.com/products/substance-steel-adventure-road-bike/
Potreboval by som poradiť, mam taky problem že niekedy mi vzadu ma kazete samo prehodi prevod a vrati sa spať (pocit akoby sa niečo skrižilo). Neviete čo to može byť? Mam novu sadu 105 v predu 50/34 vzadu 11/34. Reťaz bola pôvodná do 2500km, teraz na novej odjazdené cca 800km. Cim to može byť ze to samo niekedy prehodi, kazeta je už zla (odjazdené cca.3300km čo je dosť malo) alebo treba vymeniť lanko pre prehadovačku ???
Ďakujem za rady