Ale tie dynama maju aj rozny nabeh vykonu. Do terenu uvazujem o SON28, na cestu mam teraz SON Delux. Svetlo som menil z BUMM IQ-X na Supernovu E3 Pro a nepride mi to nejaly rapidny rozdiel vo svieteni. Pri BUMM je ten plastovy drziak inak zly vtip v porovnani so Supernovou.
no pri 29´´ kolesach a nizkych rychlostiach bude ten nabeh vykonu velmi dolezity a tam son-ky dominuju, hlavne son28, ku tomu shimanu som yatial nenasiel ziaden poriadny datasheet.
Citeľný v akom zmysle? Karbónový model je krajší ako AL, ale to závisí aj na tom, či sa ti páči hoverbar, alebo radšej štandarné riadidlá na AL. Rozdiel na váhe je zanedbateľný, rozdieľ v jazdných vlastnostiach je na 42mm pneu taktiež.
AL 7.0 stojí €1500, rovnaká výbava (105) CF je za €2000.
Za mňa je cena/výkon ideál kúpiť AL6.0 na Tiagre a vymeniť kompakt kľuky za GRX 46/30 (+100€).
Prepáč, ale máš vlastnú skúsenost s hliníkovým aj karbónovým aj oceľovým rámom, že tvrdíš o zanedbatelnom rozdiele?
Rám robí bicykel, nie je jedno z akého je materiálu. Podľa mňa sú rozdiely brutálne. Určite by som riešil rám, a nie furt prevody dokola ci co. to vyzerá ako najdôležitejšia vec podľa diskusie vo vlakne...aj ja som si to myslel, keď som mal 14 rokov.. Sorry, ale kúsok sebareflexie by prospelo kvalite tohto fóra!!
ja som mal infline al8.0 race pro a do hlinikoveho ramu by som siel znova (vlastne aj idem), ale uz nie od canyonu. Bol strasne makky a dost sa prehybal pri silovom tahani, mam 100kg
Na karobne som nikdy nejazdil a ani jazdit nebudem vzhladom na moju vahu
Ahojte,
má niekto skúsenosti (vie porovnať) Canyon Grail AL vs. Karbón ?
Či je rozdiel natoľko citeľný , že sa oplatí investovať do karbónu.
Ďakujem.
Mam grail cf necele 2 mesiace. Zatial max spokojnost aj ked este nedostal riadnu naloz. Je to moj prvy drop bar bike po 20tich rokoch tak som sa obaval ze sa budem ucit jazdit s baranmi v terene ale uz pri prvom dlhsom vyjazde obavy opadli. Pohral som sa s tlakmi po tyzdni vyhodil duse na polnacky a sotolinu davam 40 psi max a komfort aj stabilita porovnatelna s xc hardtailom co som mal, no je to neporovnatelne rychlejsie. Vidim ze si zo Senca ak mas zaujem mozeme dat nejaku test ride.
Caute. vcera som bol skusat SOOT 30 bike super dobre sa mi nanom jazdilo no pred bielym krizom som to uz hore nedal ani na najlahsi prevod ktory bol stale dost tazky. Ma to claris 50x34 a 11-32. pomohlo by tam napriklad vymenit zadnu kazetu za nejaky iny 8speed aby ten najlahsi prevod bol o nieco lahsi?ak ano tak aku?
Nebolo to tak ze pozicany bajk ti proste nesedel?
Ja na svojom novom tiez mal tazkosti, ale ked som dosteloval sedacku, predstavec tak to uz ako ma.
Pokus s konverziou sekundarneho cestaku na gravel/cyklokros, teren-cestak ...nazvite to ako chcete . S ohladom na planovane vyuzitie na polnych a lesnych cestickach to zatial vyzera pouzitelne.
Pouzil som plaste Schwalbe CX Comp rozmerov 622-30 (na kolesach s rafikom vnutornej sirky 17mm). Sirsie plaste by sa uz nemuseli zmestit resp. vo vidlici by nezostala dostatocna medzera.
V terene na pevnom podklade to ide svizne. Na strku som musel ist opatrnejsie (zatial nemam nasadene gravel barany).
Attachment:
IMG_20190818_162034234.jpg
Attachment:
IMG_20190818_162130763_HDR.jpg
Attachment:
IMG_20190819_190113217_HDR.jpg
ako si spokojny? odvaluju dobre na ceste? mam v plane hodit ich na tribana ale sirku 35c
Na to, ze maju dezen aky maju, odvaluju celkom dobre.
Pri prechode z cestnych plastov[25mm] citim ako postrehnutelne negativum asi len vyssiu hmotnost [mierne pomalsi rozbeh na rovine, pomalsi do kopca]. Mozno na hladkom asfalte stracam, ale na rozbitejsom zas ziskavam..
Urcite si ich kupim znovu.
Prepáč, ale máš vlastnú skúsenost s hliníkovým aj karbónovým aj oceľovým rámom, že tvrdíš o zanedbatelnom rozdiele?
Rám robí bicykel, nie je jedno z akého je materiálu. Podľa mňa sú rozdiely brutálne. Určite by som riešil rám, a nie furt prevody dokola ci co. to vyzerá ako najdôležitejšia vec podľa diskusie vo vlakne...aj ja som si to myslel, keď som mal 14 rokov.. Sorry, ale kúsok sebareflexie by prospelo kvalite tohto fóra!!
Zjavne nemáš páru o tom na akej úrovni sú dnešné AL rámy (bavíme sa o roku 2019 nie o roku 2004) . To za prvé. A za druhé, karbónový ošiaľ ktorý trval od cca polky prvej dekády do polky druhej dekády tohto storočia pomaly ale isto upadá a zjavne sa stým nevieš vyrovnať kedže si vrazil veľa bubákov do karbonového rámu. Vďaka vývoju AL rámov ktorý neprestal sa pre bežného hobby jazdca dnes už fakt oplatí viac hliník. Taktiež oceľ zažíva skutočnú renesanciu.
Aj karbón má svoje mínusy. (Videl si niekde hlinkový rám na dva kusy po menšom páde? Ja nie. Zato karbónových už pekných pár, aj v ProTour u značiek ako Pinarello a pod.)
Každý materiál má svoje plusy a mínusy. Samozrejme kvalita rámu je zvyčajne priamo úmerná aj cene rámu. Naháňanie sa každým gramom nemá zmysel zase pre každého. Rekreačný hoby jazdec si rozdiel nevšimne, resp. nedokáže dostať bike svoju jazdou na limit rámu. Pre pokročilejších to už môže mať zmyslel, ale riešiť či má bike 7 alebo 8kg, ak jazdec má 90+ kg je už podľa mňa nezmysel. Napríklad ja osobne by som kúpil aj oceľový gravel, ale nenašiel som žiaden, čo by sa mi páčil v mojom rozpočte. Samozrejme všetko ide dopredu. Stačí ak som porovnal rám ma Favorite niekedy z roku 1975 s rámom, čo mám na svojom poskladnom fitness biku, kde je oceľový rám Carraro nejak okolo roku 2000 a nejaká random duralová vidla, tak rozdiel je cítiť. Ale to môže byť spôsobené, že fitness má FSA hlavu, kým Favorit klasika, alebo zapuzdrený klinkový stred na Favorite vs zapuzdrený 4 hran na fitness atď.
taka pena to je, len ako ju dostanes do vidlice, asi ti neostáva iba skrátiť na optimálnu dlžku, dolu povoliť povytiahnuť na na vstupe obaliť páskou, alebo natiahnuť zmršťovaciu bužírku
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dynamo - co ja viem. Kazde ti da 3W
paradne svieti ten lampas!.
no pri 29´´ kolesach a nizkych rychlostiach bude ten nabeh vykonu velmi dolezity a tam son-ky dominuju, hlavne son28, ku tomu shimanu som yatial nenasiel ziaden poriadny datasheet.
Pre moje riesenie zatial vyhrava :
v predu
https://www.lupine.de/produkte/fahrradbeleuchtung/fahrradbeleuchtung-(stvzo)/sl-af
pripadne
https://www.lupine.de/produkte/fahrradbeleuchtung/rennbeleuchtung/alpha
ale s mensou baterkou
v zadu
https://www.lupine.de/produkte/r%C3%BCcklicht/rotlicht-stvzo/
ja mam silex 400 na 105 -
posed je viacej vzpriameny - inac je to bike ako kazdy iny
Ďakujem.
AL 7.0 stojí €1500, rovnaká výbava (105) CF je za €2000.
Za mňa je cena/výkon ideál kúpiť AL6.0 na Tiagre a vymeniť kompakt kľuky za GRX 46/30 (+100€).
Na karobne som nikdy nejazdil a ani jazdit nebudem vzhladom na moju vahu
Ďakujem.
Mam grail cf necele 2 mesiace. Zatial max spokojnost aj ked este nedostal riadnu naloz. Je to moj prvy drop bar bike po 20tich rokoch tak som sa obaval ze sa budem ucit jazdit s baranmi v terene ale uz pri prvom dlhsom vyjazde obavy opadli. Pohral som sa s tlakmi po tyzdni vyhodil duse na polnacky a sotolinu davam 40 psi max a komfort aj stabilita porovnatelna s xc hardtailom co som mal, no je to neporovnatelne rychlejsie. Vidim ze si zo Senca ak mas zaujem mozeme dat nejaku test ride.
To je Bumm IQ-X a shimano dynamo.
Neviem aky je rozdiel medzi son a ne-son, ale kazde ti blika ak ides straaasne pomali.
Nebolo to tak ze pozicany bajk ti proste nesedel?
Ja na svojom novom tiez mal tazkosti, ale ked som dosteloval sedacku, predstavec tak to uz ako ma.
Na zle nastelovanom bicyki to proste nejde ako ma
Na zle nastelovanom bicyki to proste nejde ako ma
je to mozne no aj tak som uz kupil triban520
Pouzil som plaste Schwalbe CX Comp rozmerov 622-30 (na kolesach s rafikom vnutornej sirky 17mm). Sirsie plaste by sa uz nemuseli zmestit resp. vo vidlici by nezostala dostatocna medzera.
V terene na pevnom podklade to ide svizne. Na strku som musel ist opatrnejsie (zatial nemam nasadene gravel barany).
ako si spokojny? odvaluju dobre na ceste? mam v plane hodit ich na tribana ale sirku 35c
Pri prechode z cestnych plastov[25mm] citim ako postrehnutelne negativum asi len vyssiu hmotnost [mierne pomalsi rozbeh na rovine, pomalsi do kopca]. Mozno na hladkom asfalte stracam, ale na rozbitejsom zas ziskavam..
Urcite si ich kupim znovu.
Zjavne nemáš páru o tom na akej úrovni sú dnešné AL rámy (bavíme sa o roku 2019 nie o roku 2004) . To za prvé. A za druhé, karbónový ošiaľ ktorý trval od cca polky prvej dekády do polky druhej dekády tohto storočia pomaly ale isto upadá a zjavne sa stým nevieš vyrovnať kedže si vrazil veľa bubákov do karbonového rámu. Vďaka vývoju AL rámov ktorý neprestal sa pre bežného hobby jazdca dnes už fakt oplatí viac hliník. Taktiež oceľ zažíva skutočnú renesanciu.
Aj karbón má svoje mínusy. (Videl si niekde hlinkový rám na dva kusy po menšom páde? Ja nie. Zato karbónových už pekných pár, aj v ProTour u značiek ako Pinarello a pod.)