Ahojte, vyberám smart hodinky, ktoré by som chcel používať z veľkej časti aj na bicykel. Značiek a modelov je naozaj mnoho, a preto zakladám túto tému, v ktorej by mohli viacerí z vás prispieť svojimi skúsenosťami a radami všeobecne k inteligentným hodinkám a nie iba k vybranému modelu (napr. téma venujúca sa hodinkám od Xiamomi už existuje).
Osobne nosím hodinky veľmi rád a prepojenie viacerých funkcií a možností, zvlášť sledovania "cykloúdajov" sa mi veľmi pozdáva. Po kratšej analýze som si stanovil rozpočet na 300 €, do ktorého sa mi zmestili títo kandidáti:
1. Garmin Vivoactive 3 (nemožnosť výmeny
batérie ani v servisnom stredisku)
2. Samsung Gear Sport
3. Samsung Galaxy Watch 42 (46 mm verzia by bola na moje zápästie až príliš veľká)
4. Huawei Watch GT (cena cca 250 €, ale recenzie zatiaľ žiadne, je to novinka)
Ktoré hodinky by ste mi odporučili vy? Pýtam sa hlavne tých, ktorí už majú isté skúsenosti so smart hodinkami, ideálne s vyššie uvedenými.
Od
hodiniek ma však celkom odrádza nemožnosť výmeny batérie pri jej zníženej kapacite v dôsledku používania a to zvlášť u Garminov, ktoré toto úplne vylučujú - pravdepodobne, aby si dotyčný kúpil nový model.
Neviem sa rozhodnúť ohľadom hodiniek...Budú na každodenné nosenie (okrem práce), turistika, beh a iné...Rozmýšľam nad Samsung Galaxy Watch 3, Garmin Vivoactive 4, prípadne Huawei GT2 Pro..Čo si o nich myslíte? Díky
Neviem sa rozhodnúť ohľadom hodiniek...Budú na každodenné nosenie (okrem práce), turistika, beh a iné...Rozmýšľam nad Samsung Galaxy Watch 3, Garmin Vivoactive 4, prípadne Huawei GT2 Pro..Čo si o nich myslíte? Díky
Coros ?
Môžem potvrdiť že hrôza, dal som ich reklamovať už 3tí krát, uvidím ako dopadnem...preto hľadám náhradu..
Ja som Garmin pozitivny. Ja mam teraz uz tretim rokom Vivoactive 3. Nebadam ani pokles kapacity baterie. To co napisal Jaiub o nabijani sedi. Mne sa nabiju za cca hodinu skoro z nuly pri vykonnej nabijacke. Na to co si pisal sa hodia vyborne, ja ich pouzivam aj na lyziach - tam meraju len vzdialenost pri zjazdovani, nie na lanovke. Za mna Garminy urcite. Neprekaza mi ani dotykove ovladanie - daju sa nastavit tak, aby sa ti po spusteni aktivity zamkol displej. To je ale vec preferencii.
Ja to stále hovorím...👍
Mal som Forerunner 230, Fénix 2, Fénix 3, teraz Fénix 5. Medzitým chvíľu Amazfit Stratos ale s tými som moc spokojný nebol, tak som sa rýchlo vrátil ku Garminu.
Tiež som rozmýšľal nad Vivoactive 4, až mi predavač ukázal garmin Instinct a dostal som chrobáka do hlavy. Po týždni som ich bol kúpiť
Výdrž baterky s pár aktivitami cez týždeň je niekedy aj 10 dní. Samozrejme záleží od dĺžky aktivity.... Nie je nič horšie ako každý 2-4 deň dávať dole a nabíjať.
Bezdotykový display mi absolútne nechýba, práveže tlačidlové ovládanie je úplne intuitívne. Display je pekne zapustený, čiže sa nebojím mať hodinky na ruke ani pri nejakých manuálnych robotách. Stačí len umyť a remienok ako nový.....
Ako plus jednoznačne garmin connect... taktiež veľa farebných remienkov, vyberie si fakt každý
máte niekto spárované hodinky Amazfit T-rex so Stravou? Našiel som aj nejaké návody ale stále sa mi nedarí to spárovať.
Ďakujem.
Asi ešte chvíľu potrvá, kým bude táto značka braná vážne ako konkurent známych značiek ako Garmin, Suunto a pod..