kedze ja sa pohybujem medzi dvoma mestami a v kazdom mam bike ulozeny inde a inak, tak ma napadlo, ze kde maju bikeri svojho milaaska uchytenie na intraku vam tu uploadnem (sa nesmejte, je to robene z toho co bolo po ruke), uchytenie co mam doma, je ale dost specificke a foto tu nemam...je vsak priam idealne ...to vam mozno nakreslim ...no takze kde ho skladujete? na balkone? v garazi? v kocikarni? v detskej? pod stropom? na stene? nad postelou? pod postelou? whatever
p.s. ten vytrhnuty spic si nevsimajte, je to cerstve, nebol na to este cas
v kuchyni v kute oprety o stenu ( na gipe natiahnuta stara hruba ponozka aby sa nespinila stena), podlaha je dlazba - ziadna kvapkajuca voda ma netrapi - blato pozametam, podlahu pretrem mokrou handrou ked uschne. ale viem si predstavit ze nezne polovicky by z toho zbesneli
Mam bike na stojane a blato neriesim. Ked odpadne po ceste na miesto, pozametam inak bike s mokrymi kolesami prenesiem na miesto, aby som nemusel umyvat pol bytu.
Inak, vsimol som si, ze vzniklo zopar firiem, ktore sa zaoberaju uskladnenim bicyklov a ich servisom pred uskladnenim. Uvazujete niekto o takomto niecom? Videl som, ze od 0,50/den (predpokladam bez servisu), uskladnenie na specialnom stojane, pod plachtou.
povodne som mal bike na 4x prelozenej plachte. Ale voda vytekala. Tak som z odpadovych rurok spravil obdlznikovu konstrukciu, vlozil pod plachtu a trocha zaondil, aby to aspon nejak vyzeralo. Vznikla mi vodotesna vanicka. V nej mam este rohoz, ked pripadne potrebujem vstupit dovnutra, aby som nemal mokre nohy (sneh vie narobit malu povoden )
Ahojte. Chcem sa spýtať či je vhodné skladovať na zimu bike v pivnici v rodinnom dome. Z hladiska bezpečnosti nemám strach. Skôr sa bojím o vlhkosť a pleseň nakoľko máme relatívne vlhko v pivnici. Máte nejaké tipy?
Ďakujem
Murdokzc
Treba udrziavat bike co najsuchsi, na vlhkych castiach sa najrychlejsie rozvinie plesen. To plati aj pre retaz, cize ked ho chces odlozit na dlhsiu dobu do takej pivnice, tak retaz umy, poriadne vyutieraj do sucha a nenamaz. A najlepsie je ho minimalne raz mesacne vytiahnut a poutierat.
Lebo na namazanej retazi ti po odlozeni do vlhkej pivnice po case narastu rastlinky
Vlastna skusenost, ked som jednu zimu bike (mtb) dlhsi cas nepouzival a potom som ho vytiahol a namiesto jazdenia som ho musel ist poumyvat a osetrit, vycistit cistu retaz od plesne a namazat este raz. Mozno by to jazdenim opadalo, alebo zmizlo, ale nechcel som ho v takom stave davat do auta.
Ahojte. Chcem sa spýtať či je vhodné skladovať na zimu bike v pivnici v rodinnom dome. Z hladiska bezpečnosti nemám strach. Skôr sa bojím o vlhkosť a pleseň nakoľko máme relatívne vlhko v pivnici. Máte nejaké tipy?
Ďakujem
Preco prave v pivnici, co mas take dolezite v obyvacke alebo izbe?
Ja mám jeden bike doma v izbe za dverami na háku. Nenabral by som odvahu ho dať do spoločných priestorov v suteréne bytového domu. Ale aj tak pôjde na predaj. Minulý rok som na ňom dal 3 výjazdy. A v suteréne mám na 2 hákoch gravel a taký pracovný pobehaj.
A od steny mas este miesto alebo to posunies potom v skrini viac vpravo?
Ziadne miesto, je to fest od steny po stenu. Kedze je kriva podlaha tak vrch skrine padal dolava. Musel som urobit rozperku aby som tam tu lavu skrinu na bajk dostal lebo dole sice bolo 50,8 ale hore len 48cm a skrina mala 49,7cm.
Bajk je v skrini len na spagate zaveseny na skusku, musim kupit nejaky hak co tam bude pasovat.
Sipo
Jednak je to strasny napad lebo znicis skrinu (ak ju inokedy budem chciet inde tak bude derava) a kedze bude otvorena tak by to vyzeralo grcne a druhak by to neslo. Musel by som presne vyratat kde ma byt diera, vyrezat, odmontovat komplet zasuvku aj s vnutrom, zasunut skrinu a dufat ze sa diera trafi na spravne miesto a naspat zamontovat komplet zasuvku.
Kedze je to na mieste kde nic nebude treba zapajat tak som ju vytiahol hore len pre istotu. Mozno budem robit svetla do skrine a tam sa bude hodit ze je to hore.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak, vsimol som si, ze vzniklo zopar firiem, ktore sa zaoberaju uskladnenim bicyklov a ich servisom pred uskladnenim. Uvazujete niekto o takomto niecom? Videl som, ze od 0,50/den (predpokladam bez servisu), uskladnenie na specialnom stojane, pod plachtou.
Ďakujem
Treba udrziavat bike co najsuchsi, na vlhkych castiach sa najrychlejsie rozvinie plesen. To plati aj pre retaz, cize ked ho chces odlozit na dlhsiu dobu do takej pivnice, tak retaz umy, poriadne vyutieraj do sucha a nenamaz. A najlepsie je ho minimalne raz mesacne vytiahnut a poutierat.
Vlastna skusenost, ked som jednu zimu bike (mtb) dlhsi cas nepouzival a potom som ho vytiahol a namiesto jazdenia som ho musel ist poumyvat a osetrit, vycistit cistu retaz od plesne a namazat este raz. Mozno by to jazdenim opadalo, alebo zmizlo, ale nechcel som ho v takom stave davat do auta.
Ďakujem
Preco prave v pivnici, co mas take dolezite v obyvacke alebo izbe?
Ziadne miesto, je to fest od steny po stenu. Kedze je kriva podlaha tak vrch skrine padal dolava. Musel som urobit rozperku aby som tam tu lavu skrinu na bajk dostal lebo dole sice bolo 50,8 ale hore len 48cm a skrina mala 49,7cm.
Bajk je v skrini len na spagate zaveseny na skusku, musim kupit nejaky hak co tam bude pasovat.
Sipo
Jednak je to strasny napad lebo znicis skrinu (ak ju inokedy budem chciet inde tak bude derava) a kedze bude otvorena tak by to vyzeralo grcne a druhak by to neslo. Musel by som presne vyratat kde ma byt diera, vyrezat, odmontovat komplet zasuvku aj s vnutrom, zasunut skrinu a dufat ze sa diera trafi na spravne miesto a naspat zamontovat komplet zasuvku.
Kedze je to na mieste kde nic nebude treba zapajat tak som ju vytiahol hore len pre istotu. Mozno budem robit svetla do skrine a tam sa bude hodit ze je to hore.