Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
Kto ma taku malu chladnicku? A myslim ze ak to niekto ma tak na nej ma urcite mikrovlnku
nad macapom som tiez rozmyslal ale prave dizajn mi velmi neulahodil
na základe zmluvy uzavretej na diaľku..." je uplne jedno, ak odber si si zvolil, ci osobny alebo dorucenie na adresu, stale mas narok na vratenie tovaru bez udania dovodu do 14 dni, v pripade dodania vadneho tovaru na jeho vymenu.
to je pravda, kazdopadne som kavu otvoril takze nieviem ci by som s tymto pochodil. neviem ci tam nie je nahodou aj nieco o tom ze tovar musi byt nepouzity, v povodnom obale s vysackami atd. ale to su uz mozno konkretne obchodne podmienky kazdeho obchodu. Kedze ale poslali druhu kavu tak mi to je jedno
Na Flair recenziu som zvedavy, vyzera to zaijimavo:)
dakujem ked tak budem riesit novu verziu silenzio. Ale aspon mi mozes povedat ako funguje to kolecko na nastavovanie hrubky lebo to som nikde vo videach nenasiel. Da sa s nim spravit iba jedna otocka alebo viac? na tych novych modeloch maju teraz aj nejaku orientacnu nalepku pre rozne pripravy kavy, z coho mi vychadza, ze sa da otocit iba raz, ale nejak sa mi to nezda. Nejaky vyhrady k tomu mlynceku?
Ja mikrovlnku nemám.
Jedná sa o maličkú pražiareň priamo v centre BB, takže nemohol som nevyskúšať. Vyberal som tie najmenej kyslé, aké boli aktuálne v ponuke. Pán praží každý pracovný deň.
Káva, napriek mojim požiadavkám, nie je úplne podľa mojich predstáv, mám radšej také tie "kávovejšie" chute (áno, viacpražené), ale je to prvá káva, kde cítim ovocné tóny, ktoré viem aj definovať a neprekáža mi to ako pri iných, kyslejších, kávach.
Jediná výčitka ku káve. Sem tam sa v balení nájde defektné zrnko, čo ma trochu sklamalo.
To asi súvisí s kvalitou kávy a kvalitou praženia, malo by byť cítiť definované ovocné tóny, nie nepríjemné. A potom je to asi tak týždeň pitia, aby si sa "naučil" ich rozpoznávať, a inú kávu už nebudeš chcieť (teda vo väčšine prípadov sa tak stalo)
Lacnejšie Brazílie majú pofidernu kvalitu , sú triedene strojovo , ide sa na kvantitu nie na kvalitu, pooberane sú aj nezrelé čerešne. Vetsinou su to lacnejšie kávy typu Santos a podobne zmesky ako hore na obrázku. Honduras je povetsine OK. Nemusíš byť sklamaný, Rasťo tu minule dával fotku omnoho drahšej kávy a zrna vyzerali horšie. U afrik až tak nehladim na zrno ale na to čo je vnom
Zdraviiičko ... budem predávať takmer novu ECM Mechaniku IV profi, kupovanu koncom marca tohto roku tj. 2018... dôvod predaja: planujem nejaky update ...v pripade zaujmu piste správu... dako sa dohodneme
My registrovaní vidíme ...
Budem určite kávu objednávať . Keď niekto chce tak SS