Nejaky suter alebo co, vsimol som si to az doma. Je to celkom preliacene a olupany lak. Ale tak to asi vadi akurat pri dalsom predaji, ci mam sa obavat?
inak da sa dodatocne kupit original na remedy, napis do kck oslany. Tusim nejakych 15 eur to stalo. Ja som na moj byvali remedy kupil karbonovy z ebay-u.
Tiež to mám na Reign-e podobne preliačené. Dosť veľká skala od predného kolesa. Odjazdil som s tým 1,5 sezóny bez problémov. Je to len estetický problém. Prvá taká preliačina zamrzí, potom to už prestane vadiť
toupe 130ti mam 5 ročné , ešte služi na plečke7....
dnes pri rozborke vahadla sa na mna vysypalo male ložisko.. boj dať von vonkajšiu obruč z karbonoveho bloku... foto zatial neurobil....
dalšia demolacia na spodnej časti zadnej stavby popraskaný lak.. alebo karbon.. uvidíme
Crash Test Dummies. Sedlovka Bontrager utŕžila v dueli s "no name" rámom Sab Monopoli slušný debakel. Hlavne, že neskončila v mojom zadku. Nebola kupovaná na aliexpresse, ani na ebayi, ale v českom koloshope.
A kedy a ako sa to stalo? V utorok ráno po Veľkonočných sviatkoch. Cestou do práce sa rozpršalo a vozovky boli okamžite mokré. Išiel som dolu kopcom po Harmincovej. Už z diaľky som zbadal, že sprava sa blíži auto. Pred križovatkou však zastavilo (muselo dať prednosť). Bol som v strehu, či sa mi tam predsa len drzo ***** (vodiči mi to tam urobili veľakrát). Vliezol mi tam vo chvíli, keď som bol tak blízko, že by to riskoval len čistý blázon. Ešte bližšie, než je priložený obrázok. Mal som rýchlosť z kopca, cesta bola mokrá a zadné išlo okamžite do šmyku. Neviem presne, čo sa potom odohralo, ale asi som šiel spolu s bikom k zemi ešte pred zrážkou. Auto som musel trafiť do ľavého zadného kolesa, lebo ako sa neskôr ukázalo, mal na ňom defekt. Zo zeme som sa zbieral skoro až za tou zastávkou. Mne sa zázrakom v podstate nič nestalo: udretá prdel, narazená kostrč a 3,5cm tržná ranka vzadu na pravom stehne. V stredu večer som už sedel znova na biku (nie na tomto, pochopiteľne...).
Mal štastie, že si "vybral" mňa. Keby som bol prudšia povaha, tak by som to asi urobil. V prvej chvíli som bol šokovaný šťastím, že sa mi nič nestalo, pripadalo mi to ako zázrak. On na mňa hneď volal, či som OK. Nebol to typ dutej makovice, ktorá si neprimerane verila. Prehliadol ma. Bolo zamračené, pršalo. Sústredil sa na autá idúce z opačnej strany. Odviezol ma aj s bikom domov. Časť škody mi už zaplatil, zvyšok dorovná. Bolo mu jasné, že keby som volal políciu, zoberú mu vodičák.
Ak to stihneš, samozrejme treba volať políciu. Väčšina takýchto polovodičov z miesta činu zbabelo utečie. Ale to sa ľahko hovorí, človek je v prvej chvíli v šoku. Keby to urobil mne, tak si nepamätám ani jeho ŠPZ.
Vodičák by mu nezobrali (teda ak by nemal pozitivny test na alkohol alebo nemal predtým vážne dopravné priestupky),ale dostal by jednu z vyšších pokút a škoda na tvojom biku by sa preplácala z jeho havarijnej poistky v pripade,že by mu bola uznaná vina(resp. zákonnej).Navyše ak by si sa zranil musel by tiež niečo zaplatiť.
Hlavne, ze sa ti nic nestalo. Ja by som policajtov volal. Z vlastnej skusenosti viem, ze dorovnanie skody "potom" a priznanie viny, nie vzdy funguje. Dufam, ze to nebude tvoj pripad.
Este sa mi nestalo, ze by mi z tej vedlajsej cesty niekto vyletel, ale vzdy som s tym akosi podvedome pocital. Dolu kopcom som nechodil prave najpomalsie, da sa to tam dobre pustit. Ale zvykol som si v poslednej dobe zabocit doprava hned za Audi centrom, tam je to menej frekventovane. Hlavne, ze si v poriadku. Snad Ta chlapik neoklame a dopadne to dobre v Tvoj prospech. Co sa tyka odskodnenia po nehode, uznanie vinnika nehody vinnym moze nasim sudom trvat roky (co je aj moj pripad) a poistovna nevyplati nic, pokial nema pravoplatne rozhodnutie sudu o vinnikovi nehody. Policajtov moze clovek zavolat aj sam, popr. to mozu urobit svedkovia nehody. Pokial vodic z miesta nehody ujde, neposkytne pomoc, trestne oznamenie podava vysetrovatel/prokurator, cize sa s nim sudi stat a v tomto pripade sa postihnuty stava ucastnikom konania.
Instinctmorgen kde si zobral to, žeby mu policajti nezobrali vodičák bez pozitívneho alkoholu alebo závažných predchádzajúcich priestupkov? Ak vodič zanedbá dôležitú povinnosť účastníka cestnej premávky a spôsobí dopravnú nehodu, tak je to vždy na vodičák.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a chranic dolnej ramovej trubky nemas?
P.S. Zháňam predný rám, Rose Jabba Wood 2012 XL, dík...
kazdopadne dostal riadne nazrat
Toupe 143 Ti
dnes pri rozborke vahadla sa na mna vysypalo male ložisko.. boj dať von vonkajšiu obruč z karbonoveho bloku... foto zatial neurobil....
dalšia demolacia na spodnej časti zadnej stavby popraskaný lak.. alebo karbon.. uvidíme
A kedy a ako sa to stalo? V utorok ráno po Veľkonočných sviatkoch. Cestou do práce sa rozpršalo a vozovky boli okamžite mokré. Išiel som dolu kopcom po Harmincovej. Už z diaľky som zbadal, že sprava sa blíži auto. Pred križovatkou však zastavilo (muselo dať prednosť). Bol som v strehu, či sa mi tam predsa len drzo ***** (vodiči mi to tam urobili veľakrát). Vliezol mi tam vo chvíli, keď som bol tak blízko, že by to riskoval len čistý blázon.