Takže tu je návod,ako prejsť z 3-prevodníka (prípadne z 2-prevodníka) na 1 prevodník,pričom zostane zachovaný dostatočný počet prevodov-v prípade 3-prevodníka 24-32-42 a kazety 11-36 budú na jednoprevodníkovom systéme chýbať 2 najrýchlejšie a jeden najľahší prevod-to v prípade,ak ponecháme stredný 32-zubový,a kazetu "vylepšíme" o fajn vychytávku General Lee Leonardi-vyrába sa vo verzii 4 pastorky pre kazety Sram ,aj vo verzii 3 pastorky pre kazety Shimano(táto verzia je zatial nedostupná),takže objednal som tú verziu pre kazetu Sram.Potom už len menšia úprava-demontáž najmenšieho a najväčšieho prevodníka+malá úprava-vypodloženie stredného prevodníka (podložky 2,2 mm),by sa posunula reťazová linka viac do stredu kazety,a už len čakať na dobierku.
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur: http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Len standardne byvaju kazety 42 az 46 zubov a toto bude 51 + celoodpruzeny a podla navodu sa pridava 1 clanok
mozes mi pls ukazat, odkial si cerpal tuto informaciu ?
dolezite je aky pouzijes prehadzovac a co ma napisane v navode
ale mozno mame roznu predstavu o 1 clanku
a co sa tyka dostupnosti 126 clankovych retazi, tak 6100 a 7100 mas dostupne do 2 dni tu v shope
takze nezalezi na dlzke zadnej stavby ?
preco vymyslate koleso ?
mate to jasne v navode napisane - a riesime to v roznych temach za posledne 2 tyzdne uz aspon 3.krat
v tom tvojom vypocte ale ziadny rozmer (dlzkovy) nevidim
Na 100 mm full pri prevodoch 32/11-51 mi vyšlo 118 článkov.
takze ak mam 100mm zdvih zadnej stavby, 32t prevodnik a 51t max pastorok, tak potrebujem 118 clankova retaz ...
ja mam vzadu zdvih 140mm a prevodnik ma 28t pri rovnakom max pastorku - aku dlhu mam retaz ?
a pritom som sa povodne pytal Zdeno_CTM na jeho navod ...
To nebol žiaden výpočet. Tu bol dotaz či bude stačiť 116 cl. reťaz. Napísal som, že mne nestačila, vyšlo mi to podľa Shimana 118. Uviedol som na akom rozmere. Tým som chcel povedať, že radšej nech zoberie 126.
takze uz vies, ze sme tu aj poslabsi v chapani (mam na mysli seba) a treba veci napisat jasne
niekedy aj viac vetami radsej (nie - z Kenaia si neber priklad - on odpoveda az moc rozsiahle )
a niekedy je vyslovene vhodne citovat prispevok na ktory reagujes (ak je starsi) ...
KinDo to o tom ze full ma mat navyse 1 clanok je na predchadzajucej stranke v obrazku od mata. Pre ht sa pridavaju napr 4 clanky a na full 5. Je to lepsie nakreslene na tom obrazku Na dlzku retaze vplyva vela faktorov ale chcel som mat info od niekoho kto taketo prevody ma aby som mal aspon orientacne info akym smerom ist pri vybere dlzky. Budem volit 126 clankovu pre istotu
Zdravim. Možno hlúpa otázka ale náhodou nemáte niekto v praxi odskúšanú kombináciu 9sp. reťaz KMC na prevodníku Sram X-Sync 2 ? Bude mať frézovanie na prevodníku pre 12 sp. reťaze veľký vplyv na chod, prípadne skákanie alebo zlé dosadanie? Vyžaduje si to aktuálna situácia takto dočasne použiť aby som bez kúpy ďalších komponentov mohol jazdiť. Nechcem to začať na biku všetko prehadzovať a zistiť že to nefunguje. Možno budem mať šťastie a niekto to skúšal. Ďakujem.
Tak 9 rychlostna retaz je sirsia ako 12 akze to bude mat na ozubeni volu do stran. Mas tam aspon voditko retaze? Ak ti to staci do obchodu na rozky tak nejako by to fungovat malo
Nemam vyskusane, ale predpokladam ze to fungovat bude. Mam vysklusane ine 11-12 rychlostne prevodniky s 10 rychlostnou retazou. V najhorsom pripade tam daj cinsky prevodnik za par Eur, kym nedoriesis finalny stav. Na cinskom N/W prevodniku jazdim 2 sezonu.
Tak som dnes prerobil RM Blizza CRB 20 na 1x12 Deore 6100 sadu. Kedze som nechcel menit HG orech tak som dal kazetu Sram NX PG-1230. Vsetko pekne sadlo a radi. Som zvedavy na feeling pocas jazdy. Zatial mam skusensti len so sadou Advent X 1x10 od Microshiftu, co je v nasich koncinach trochu raritka, ale ta radi perfektne ...
caute, viete mi povedat ci bude retaz sram gX pre 1x11 pracovat so shimano 105 2x11 ?
mam objednany cestak a taketo mam doma dve funglovky retaze ci sa mi tam v buducnosti hodia alebo poputuju na bazar .. dakujem
Úplne v pohode, na ultegre jazdím od sramu 1130,1170, Shimano 601,701, 901, nejakú knc a sunrace som už zničil.
Proste čo mi zostalo po 1x11 som poskracoval a teraz mám zásobu ma 5rokov ?
caute, viete mi povedat ci bude retaz sram gX pre 1x11 pracovat so shimano 105 2x11 ?
mam objednany cestak a taketo mam doma dve funglovky retaze ci sa mi tam v buducnosti hodia alebo poputuju na bazar .. dakujem
ja som sa nemohol dockat prehadzovacky na 1x10 RD m5120, tak som tam nahodil na skusku 11sp prehadzovacku XT RD m8000 a slape to ako hodinky. pred nahodenim preventivne zrovnana patka.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mozes mi pls ukazat, odkial si cerpal tuto informaciu ?
dolezite je aky pouzijes prehadzovac a co ma napisane v navode
ale mozno mame roznu predstavu o 1 clanku
a co sa tyka dostupnosti 126 clankovych retazi, tak 6100 a 7100 mas dostupne do 2 dni tu v shope
preco vymyslate koleso ?
mate to jasne v navode napisane - a riesime to v roznych temach za posledne 2 tyzdne uz aspon 3.krat
v tom tvojom vypocte ale ziadny rozmer (dlzkovy) nevidim
takze ak mam 100mm zdvih zadnej stavby, 32t prevodnik a 51t max pastorok, tak potrebujem 118 clankova retaz ...
ja mam vzadu zdvih 140mm a prevodnik ma 28t pri rovnakom max pastorku - aku dlhu mam retaz ?
a pritom som sa povodne pytal Zdeno_CTM na jeho navod ...
malo by sa zlepsit pocasie
niekedy aj viac vetami radsej (nie - z Kenaia si neber priklad
a niekedy je vyslovene vhodne citovat prispevok na ktory reagujes (ak je starsi) ...
Stred by som dal https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/stredove-zlozenia/misky-hollowtech-ii-gxp/shimano-sh-bb52-loziska-stredove-htii-bsa-horske-68-73-mm-fcm610-590-4000-3000.html . Zadný náboj je neboost
Proste čo mi zostalo po 1x11 som poskracoval a teraz mám zásobu ma 5rokov ?