Znicene lozisko sa postaralo o naslednu destrukciu vsetkeho ostatneho , muselo do neho natiect niekade pri prirube, tak asi nic moc to tesnenie, alebo wapka? zvycajne odchadza ako prve skor vonkajsie lozisko, to je take pidi, co som videl tuna.imho.
Ťažko povedať čo odišlo skôr, či západka alebo ložisko....wapku nepouzivam, len ostriekam hadicou, umyjem kefou a opláchnem opäť hadicou...ale umývam pomerne zriedka, štandardne len o pohon a vidlu sa starám. Bike má niečo vyše roka, 3000km....prasknutie bolo pri max zábere v stojke v lese, následne sa to tam už postupne mlelo....
Asi som si to zamenil s inym orechom, ten to ma divne .. beriem spat /velkost/. Inak wapkovat netreba, niekedy chyti vlhost a je po lozisku. Ale tazko povedat. Ale myslism si, ze ak by odislo ako prve zapadka, lozisko to neovplyvni. Naopak, sa domnievam, ze ak praskne lozisko , orech sa na tom zacne vaklat a zapadka ide do prec velmi rychlo.
Ale pozeram znovu na fotku a vsimol som si popukane gulicky. To je zaujimave. Lebo ani v zahrdzavenom lozisku, co sa vymlelo som prasknute gulicky nevidel.Naposledy v Shimano naboji. Zeby nakoniec vadne lozisko => vakel => znicena zapadka+ostatne?. No .. moze byt.
Od karbonoveho sedielka mi zacalo zniet pukanie. Dal som ho dole, pomackal, a hlaho, prasklinka v mieste spoja lyzin so sedlom. Da sa to este nejak fixnut? Ide o cinske sedlo, takze skor DIY riesenie hladam.
Kamos z bikefora vcera praskol svoje stare RB
(vlastne on uz neni na Bf, uz je len na mewe
"...projel jsem takovou větší proláklinu, udělalo to cvak. projel jsem ji znovu a udělalo to cvak podruhé... a už jsem brousil gumou trubku. rana jak něco, radar uletěl někam do trávy... halt praská všechno"
Dnes si tak idem po asfaltovej druzstevnej spojovacke na 3.5 baroch zrazu rana a sycanie.. v dusi mam tekutinu slime ktorá ako vzdy ma opat a znova zachranila... Po cca 5m kotulania sa bolo hned zalepene. Aj som sa vratil na miesto defektu a nic extra tam nebolo nejake kamienky, trocha skla a nejake konariky popadane.. nenasiel som co to moo byt v gume zapichnhte nic nebolo. Vyzera ze ta guma je prerezana. Ma inak uz 2000km... Co by ste s tym urobili ?? Mam to pidlepit zvnutornej strany zaplatou ? Na zimu tie plaste este vydrzia, mam nachystane uz na jar nove ale este z toho kym sa da chcem vytazit maximum
No ten plast vyzera ze raz si z neho uz maximum vytazil ;-] ale na zimu a dojazdenie mozem odporucit pouzitie latexovej rukavicky, na seriozne presivanie a podlepovanie to uz asi nie je ...
Ahoj ivast ako to myslis s tou rukavickou. Toto ie byvaly predny plast asi 400 km nazad som ho hodil do zadu nech z toho vyzmykam doslova max.. ten v predu co bol v zadu je uz pid mojou vahou cca 90 kg doslova na niektorých miestach uz slick. No na zimu by som z toho chcel este kym sa da dačo vyťažiť.
INak ten plast nikdy nemal velky dezen je to kenda booster skor gravel plášť. Podlepim ho, aj ked myslim ze sa bude trhat viac , ak nabehne na nejaku nerovnosť kedze uz su nacate vlakna pripadne sa oduje. Urcite na nejaku dlhsiu expedíciu s tymto to uz nevidim, ale po meste v pohode aj po rukach prejden domov
naposledy ked som kupil novy plast tak som ho na druhy den narezal o kamen na boku a mlieko to nechcelo zalepit,dierka asi 2mm,pouzil som LOCTITE 480,ani som tam nedaval flak len to lepidlo a drzi doteraz, A raz som nudzovo pouzil aj chemopren nemal som doma lep na duse a potreboval som podlepit plast,flak s chemoprenom drzal az do konca zivotnosti plasta ani tmel v plasti tomu nevadil
Tak mal som to rozobraté, a tekutinu tlacilo do rafika dnu pocas celej jazdy domov pravdepodobne... Nie moc ale tlačilo... Gumu som podlepil a chytilo krasne dal som najvacsiu zaplatu aku som mal, s dusou to bol problem kedze hento slime co je v dusi pretláča neustale záplatu nalepta ju a odlepi... Cyanoid sekundove nakoniec zaplatu dostalo na dusi na vecne spojenie. Jasne ze je to nepruzny spoj .. ale uz nebola ina moznost. Po nafukani na prazdno dusy vonku vidiet ze v mieste lepu je trocha uzsia.. v gume by to malo byt ok. Bolo to prerezane durch jak guma tak dusa .. Prikladam fotky
Aj majster Liteville sa ut(rh)ne... dnes som ukoncil sezonu. LV ma namiesto patky, poistnu srubku, tu sice strihlo, no vzala so sebou kus zadnej stavby.
Aj tak za vsetko moze Kvietik, ktoreho nelegalnu zvernicu nad Kozarovcami som musel obchadzat krizom cez les. Kolobezkovanie a la Karl Drais po hlavnej ceste smer stanica bola uz len ceresnicka.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale pozeram znovu na fotku a vsimol som si popukane gulicky. To je zaujimave. Lebo ani v zahrdzavenom lozisku, co sa vymlelo som prasknute gulicky nevidel.Naposledy v Shimano naboji. Zeby nakoniec vadne lozisko => vakel => znicena zapadka+ostatne?. No .. moze byt.
A silné nohy.... 🤣🤣🤣
(vlastne on uz neni na Bf, uz je len na mewe
"...projel jsem takovou větší proláklinu, udělalo to cvak. projel jsem ji znovu a udělalo to cvak podruhé... a už jsem brousil gumou trubku. rana jak něco, radar uletěl někam do trávy... halt praská všechno"
ak to mas s dusou - tak zhod to dole a normalne podlep velkym flakom na duse. co s dusou neviem - nikdy som do nej siadne svinstvo na lepenie nelial.
Aj tak za vsetko moze Kvietik, ktoreho nelegalnu zvernicu nad Kozarovcami som musel obchadzat krizom cez les. Kolobezkovanie a la Karl Drais po hlavnej ceste smer stanica bola uz len ceresnicka.