Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chlapici mi tam premrzli a chceli ist spat.
V Karpatoch je nadherne
Hore som sa vybral Knizkovou dolinou. Prva polovica (po Okrajovku) bola v pohode zjazdna po utlacenom snehu. Dalej, na Vypalenisko som uz musel sem-tam tlacit. Asfaltka medzi Vypaleniskom a Pod Bielym krizom je s vyjazdenymi stopami, zrejme od auta, a je v pohode zjazdna. Od Pod Bielym krizom som pokracoval po modrom Ccku na Maly Slavin, pricom zhruba po Pri Zabitom su vyjazdene stopy od lesnohospodarskych mechanizmov.
Chybajuca stopa ma vobec neodradila od pokracovania na Maly Slavin. Sneh nebol uz taky tazky ako v Knizkovej doline a 2,25" Nobby Nic si bez problemov razili cestu dalej. Od Maleho Slavina, cez Slivu, az na Vypalenisko bola opat stopa vyjazdena. Do Race som sa vratil opat Knizkovou dolinou, aby sa hlavne ta horna polovica prejazdila.
Pred utornajsim vyjazdom som mal 2 bary a odvtedy som nemeral . Myslim, ze menej by v Knizkovej aj tak moc nepomohlo. Chybal kontakt s pevnejsim podkladom.
nebol som "hore", iba so psom po vinohradoch a sneh je makky a kde prejde viac ludi tak sa utlaci a hned je bikovatelna cesticka ... ocakavam ze hore to bude podobne ...
Asfaltka Raca-BK prevazne cisty asfalt s trochou kasovej brecky a miestami utlacenym snehom [na cestak to moc neni]. BK-Sliva asfaltka ako vcera - vyjazdene stopy s utlacenym snehom.
Pocas dnesnej obednej pauzy som bol pozriet stav po "kalamite".
Asfaltka z Race na Biely kriz je momentalne najlepsou pristupovou cestou do vyssich poloh Karpat z tejto MC, ak sa nechcete mordovat so zle vyslapanymi chodnikmi.
Asfaltka z Bieleho kriza smerom na Cerveny most je minimalne po Slivu dobre zjazdna po vyjazdenej stope s utlacenym snehom. Po dalsom 0,5 km zacina kvalita snehu v stope degradovat a pripomina skor tuhsiu kasu na ktorej predne koleso klze do stran.
Isiel som skusit aj Stefanikovu cyklomagistralu od Sparisk po Kamzik, ale zhruba po 700m som sa otocil, lebo sneh dalej nebol dostatocne utlaceny. Na tomto kratkom useku som stretol viacero bezkarov, vratane jednej babicky, ktora sa ako byva zvykom u starsich bezkarov, spravala teritorialne a vycitala mi, ze jazdim po "stope". Povedala to celkom jemne, ale aj tak som mal pocit, ze som vysticovany
Bol som pozriet aj od Slivu k Vydrici, ale dobra stopa koncila pri odbocke k skladom, ktore sa likviduju.
Kvalita snehu v Knizkovej doline isla od vcera dolu a tiez pripomina tuhsiu kasu. Smerom dolu mi predne koleso casto klzalo do stran.
V Knizkovej doline, ako je posledny dom, je padnuty strom. Snad nikoho na tejto frekventovanej trase nezranil.
ja som mal dnes zas dovolenku a velke plany, z ktorych ale nic nebolo Na BK som siel cez knizkovu dolinu (kusok pod poldrom je velky padnuty strom cez cestu a horsie sa to prenasa) a pokracoval po zelenej TZ na Vypalenisko. Na fatbiku sa mi to cele podarilo vyslapat, aj ked na najlahsom prevode a hlavne vdaka turistami preslapanej stope. Na asfaltke smerom na Biely kriz uz bola stopa po aute so sirokymi pneumatikami a islo sa dobre. Povodny plan Pezinska baba alebo Somar som musel prehodnotit hned za BK, na cervenej TZ bola len bezkarska stopa a 15cm snehu. Tak som sa vybral po asfaltke dalej, ze pojdem na 3 kamenne kopce ak sa bude dat. Po razcestie Pod Velkym Javornikom bola cesta odhrnuta, smerom na Kosarisko tiez ale dole k Svatemu Juru uz boli len stopy po aute, nastastie dost siroke. Dosiel som po Tri bresty a tam smerom na Limbach uz boli len uzke kolaje a neslo sa mi tade dobre. Tak som to obratil, vyslapal naspet hore a pokracoval dole ku kamenolomu Medene Hamre. Tam bolo nadherne, svietilo slnko. Miestami to bolo roztopene a miestami primrznute, tu som si prvykrat ustlal, nastastie v makkom snehu medzi kolajami. Pokracoval som hore Strminou a dalej po cykloceste v lese na BK, najstrmsi usek som vytlacil. Z BK po zltej TZ (tesne pred krizovatkou so zelenou TZ som si ustlal druhykrat) a cyklocestou na Maly Slavin ako pisal user_id. Nechcelo sa mi rovno slapat na Vypalenisko a cyklocesta popri Vydrici vyzerala zjadne, tak som sa vybral znovu smerom na BK. Po nejakom case sa ale vyslapana stopa stratila a ja som musel tlacit. Na krizovatke so zelenou TZ som sa rozhodol to radsej vytlacit hore a potom uz dole kopcom smerom do Race to islo dobre.
Sorry za dlhsi text, komu sa to nechce citat tak po asfaltkach sa da bikovat, inak odporucam sneznice na lesne cesty a turisticke znacky
Dnes sme dali turistku s Booodi zo Svätého Jura na Biely kríž a späť, cca 16 km. Celý čas nás sprevádzala hmla, miestami bolo cca 30 cm snehu, išli sme aj časťami, kadiaľ pred nami nikto nešiel a museli sme si trasu prešľapať sami. Modrá obloha sa ukázala až pri Bielom križi. Stretol som aj vukie a chvíľu sme pokecali. Cestou nazad sme sa zase vrátili do hmly, nepríjemný chlad zachádzal až do kostí.
Vo Svätom Juri pri chatovej oblasti v stúpaní sme natrafili na skrížené SUV (Citroen Crosser). Mal 4x4, ale nevedel vyjsť, šmýkalo sa mu na utlačenom snehu. Pokúsili sme sa ho najskôr potlačiť, ale bezúspešne. Mal reťaze, pomohli sme mu ich nasadiť na predné kolesá. Ľavú pneu sme úspešne nasadili, pravú sa nepodarilo dobre, ale aj tak nevyšiel vyššie. Cúvol na nižšie parkovisko, nasadili sme znovu reťaz na pravú pneu, ale pri rozbehu ju vyzul a dostal sa znovu na miesto, kde bol predtým skrížený. Musel cúvať znovu na parkovisko a tam sme sa rozlúčili, nevedeli sme mu viac pomôcť. Bol dosť naložený, na streche mal niekoľko hranolov a plné auto, niesol veci na guláš Na chate ho už čakali, tak snáď sa tam dostal. Dobrý skutok sa až tak nevydaril. Pri pomáhaní sa mi už úplne premočili topánky, ktoré dovtedy odolávali. Studeným nohám príliš nepomohlo ani čakanie na vlak. Kúriaci radiátor vo vlaku potešil
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
karpatske biele peklo
Hore som sa vybral Knizkovou dolinou. Prva polovica (po Okrajovku) bola v pohode zjazdna po utlacenom snehu. Dalej, na Vypalenisko som uz musel sem-tam tlacit. Asfaltka medzi Vypaleniskom a Pod Bielym krizom je s vyjazdenymi stopami, zrejme od auta, a je v pohode zjazdna. Od Pod Bielym krizom som pokracoval po modrom Ccku na Maly Slavin, pricom zhruba po Pri Zabitom su vyjazdene stopy od lesnohospodarskych mechanizmov.
Chybajuca stopa ma vobec neodradila od pokracovania na Maly Slavin. Sneh nebol uz taky tazky ako v Knizkovej doline a 2,25" Nobby Nic si bez problemov razili cestu dalej. Od Maleho Slavina, cez Slivu, az na Vypalenisko bola opat stopa vyjazdena. Do Race som sa vratil opat Knizkovou dolinou, aby sa hlavne ta horna polovica prejazdila.
Pozrite aky logdan krasny bol na kolibe.
Mimo vyjazdenej stopy som nevedel ísť. Dnes keď bude sneh sadnutejší, bude to asi lepšie.
Asfaltka z Race na Biely kriz je momentalne najlepsou pristupovou cestou do vyssich poloh Karpat z tejto MC, ak sa nechcete mordovat so zle vyslapanymi chodnikmi.
Asfaltka z Bieleho kriza smerom na Cerveny most je minimalne po Slivu dobre zjazdna po vyjazdenej stope s utlacenym snehom. Po dalsom 0,5 km zacina kvalita snehu v stope degradovat a pripomina skor tuhsiu kasu na ktorej predne koleso klze do stran.
Isiel som skusit aj Stefanikovu cyklomagistralu od Sparisk po Kamzik, ale zhruba po 700m som sa otocil, lebo sneh dalej nebol dostatocne utlaceny. Na tomto kratkom useku som stretol viacero bezkarov, vratane jednej babicky, ktora sa ako byva zvykom u starsich bezkarov, spravala teritorialne a vycitala mi, ze jazdim po "stope". Povedala to celkom jemne, ale aj tak som mal pocit, ze som vysticovany
Bol som pozriet aj od Slivu k Vydrici, ale dobra stopa koncila pri odbocke k skladom, ktore sa likviduju.
Kvalita snehu v Knizkovej doline isla od vcera dolu a tiez pripomina tuhsiu kasu. Smerom dolu mi predne koleso casto klzalo do stran.
V Knizkovej doline, ako je posledny dom, je padnuty strom. Snad nikoho na tejto frekventovanej trase nezranil.
Sorry za dlhsi text, komu sa to nechce citat tak po asfaltkach sa da bikovat, inak odporucam sneznice na lesne cesty a turisticke znacky
https://nabezky.sk/kamera-biely-kriz
Vo Svätom Juri pri chatovej oblasti v stúpaní sme natrafili na skrížené SUV (Citroen Crosser). Mal 4x4, ale nevedel vyjsť, šmýkalo sa mu na utlačenom snehu. Pokúsili sme sa ho najskôr potlačiť, ale bezúspešne. Mal reťaze, pomohli sme mu ich nasadiť na predné kolesá. Ľavú pneu sme úspešne nasadili, pravú sa nepodarilo dobre, ale aj tak nevyšiel vyššie. Cúvol na nižšie parkovisko, nasadili sme znovu reťaz na pravú pneu, ale pri rozbehu ju vyzul a dostal sa znovu na miesto, kde bol predtým skrížený. Musel cúvať znovu na parkovisko a tam sme sa rozlúčili, nevedeli sme mu viac pomôcť. Bol dosť naložený, na streche mal niekoľko hranolov a plné auto, niesol veci na guláš