Ahojte, vyberám smart hodinky, ktoré by som chcel používať z veľkej časti aj na bicykel. Značiek a modelov je naozaj mnoho, a preto zakladám túto tému, v ktorej by mohli viacerí z vás prispieť svojimi skúsenosťami a radami všeobecne k inteligentným hodinkám a nie iba k vybranému modelu (napr. téma venujúca sa hodinkám od Xiamomi už existuje).
Osobne nosím hodinky veľmi rád a prepojenie viacerých funkcií a možností, zvlášť sledovania "cykloúdajov" sa mi veľmi pozdáva. Po kratšej analýze som si stanovil rozpočet na 300 €, do ktorého sa mi zmestili títo kandidáti:
1. Garmin Vivoactive 3 (nemožnosť výmeny
batérie ani v servisnom stredisku)
2. Samsung Gear Sport
3. Samsung Galaxy Watch 42 (46 mm verzia by bola na moje zápästie až príliš veľká)
4. Huawei Watch GT (cena cca 250 €, ale recenzie zatiaľ žiadne, je to novinka)
Ktoré hodinky by ste mi odporučili vy? Pýtam sa hlavne tých, ktorí už majú isté skúsenosti so smart hodinkami, ideálne s vyššie uvedenými.
Od
hodiniek ma však celkom odrádza nemožnosť výmeny batérie pri jej zníženej kapacite v dôsledku používania a to zvlášť u Garminov, ktoré toto úplne vylučujú - pravdepodobne, aby si dotyčný kúpil nový model.
páči sa
Konecne je slnecne ziarenie dostatocne intenzivne.
páči sa
omietku robi asi tato firma
páči sa
Omietky sú zloba
páči sa
neexistuje na zafirovom sklicku..... ja nosim uz 10 rokov len hodinky so zafirovym sklickom... nonstop.... zvaram, brusim, nonstop na ruke..... predtym Festiny s tvrdenym kremikovym sklom.... funguju ale vyzera sklicko jak po vybuchu..... odkedy zafit (Luminox a Garmin) ani skrabancek...
lunetu mas jak novu, hodinky jak nove a na omietke si urobil skrabanec na zafirovom sklicku.... hmmm
Konecne je slnecne ziarenie dostatocne intenzivne.
Bežná vec. Klasické Citizen hodinky tak nabíjam. Ináč sa nabiť ani nedajú. Zhruba raz za rok keď hlásia slabú batériu ich dám na dva dni na parapet a sú nabité. Tiež keď chcem zosynchronizovať čas ich tam dávam na noc.
Za 10 rokov zafírové sklíčko bez škrabanca, ale na oceľovej lunete sa nejaký škrabanec dá nájsť.
Mate niekto podobnu skusenost?
Mate niekto podobnu skusenost?
to NIE JE rozpor ...
indikator vlavo ukazuje na kolko % je nabita bateria, indikator vpravo ukazuje kolko ti ta bateria vydrzi pri AKTUALNOM nastavení a podmienkach, t.j. ukazuje ze vydrzi 15 dni pri nepretrzitom aktualnom solarnom nabijani ... akonahle das hodinky mimo slnka, 15 dni sa hned zmeni na ine cislo (mensie) ...
to je rovnakky princip ako ked si pri danej urovni baterky zapnem/vypnem nocne meranie okyslicenia ... tiez sa mi zmeni vydrz pri tom istom stave baterky
zrejme solarne nabijanie nedokaze nabit bateriu na 100, len predlzuje vydrz, t.j. cast aktualnej spotreby sa pokryva zo slnka a nie z baterky