Ako funguje wattmeter? Teda ten princip, ako konkretne to meria tie watty a podla coho. Je kopec clankov, ako je to super a pomoze vam to..ale neviem ako to funguje.
Je to drahe ako nestastie, tak ma len zaujima, ze ako to rozozna protivietor, ked proste musim na najlahsom slapat ako idiot, lebo ma ide odfuknut.. a ked ti zase fuka do chrbata (teoreticky, este sa mi to nikdy nestalo).
Stravnik mi pise o 20-30w viac ako je real z vataku.jazdy v teréne.na cestaku som to neskušal. Ale ked sa postavim do pedalu v stojke, občas to hodi aj cez 750w
Posledný vyjazd na kubinke
Stravnik avg 214w
Vatak avg177w
strava avg 190 W powermeter 199 W
Bolo riadne veterno. Tu vidieť, že strava nebrala do úvahy protivietor.
napr tu mas segment po rovine cca
https://www.strava.com/segments/2395819
KOM ma hodnotu cca 3min, nemal wattmeter a siel zjavne s velmi dobrym vetrom v chrbte (ma to aj v nazve vyjazdu)
strava mu vypocitala priemer 1100w na tom segmente. Dovolim si tvrdit ze taky priemer neda ani Sagan na 3km
hmotnost biku je jedna vec a typ biku druha. Mozes mat 9kg casovku na ktorej pojdes 200W to iste co na 8kg cestaku pri 300W
Ak budes jazdit na cestaku a nie protivetru, tak mozno ako tak plus-minus autobus bude ukazovat podobne . V terene (na ceste v protivetru)uplne mimo, lebo je rozdiel slapat po asfalte hore kopcom a rozdiel slapat v podmocenej trave po luke. A 350w preco by bolo nerealne ? Ak to nie je hodinovy segment
Posledný vyjazd na kubinke
Stravnik avg 214w
Vatak avg177w
ešte som zabudol že nemeram apkou, ale garminom F6 a faveo pedávlovým watakom. rovnaké Data idu do stravy a tá si to preráta po svojom..
Jasné také 5-10 minútové väčšinou ?