Bicykel mam kratko, a zatial len cca 100km najazdenych, ale uz ma neskutocne sere 25km/h limit. Nastastie Bafang Max drive na mojom CTMku pri tom limite netrha ako trhal Bosch na Mondrakeri, co som minuly rok trochu jazdil (a to bol e-bike za 5k), ale kym sa dostanem do najblizsieho lesa mam to cca 8km po asfalte.
Zvyknem si na to, ci ani nie? Lebo podla mna nie. Z cestaku som zvyknuty na tych 30-35, z mojho 29" HT zase na tych 25-30 (mam tam 32T, takze nad 30km/h sa to uz udrziava tazko) a na e-bajku hoci mam lepsie prevod (38T) ta vaha robi svoje a tahat nad 25km/h je uz namaha pri tej vahe.
Viem aka je legislativa a ze a tom nic nezmenim(e), skor ma zaujima, ci je vobec niekto kto jazdi trosku viac, presuva sa po nudnych asflatoch a odolal pokuseniu ist rychlejsie ako 25km/h.
Mam 38x11 na MTB s 27,5" kolesami a viem slapat do 50kmh cize si len slaby jazdec 😁
Musis viac tocit nozickami ako 80 otacok za minutu.
A nemam v tom motor, aby bolo jasne 😉
Sak pockaj, ked mi daju dlahu dole z ruky...vyskusam to na cestaku, 52-15 je cca rovnaky prevodovy pomer, som zvedavy kolko na tom pojdem.
Mam Cube Stereo Hybrid 140 HPC Actionteam. Vyzera, ze appka je na Speedbox 3.0, ktory nie je kompatibilny s Bosch Smart System. Jj, to je dost vyhoda Shimano motora, ze to tak ide. Mne by to tiez stacilo.
Cube chválim 👍 Mal byt aj nejaky Speedbox 1.0B, ktorý sa dá ovládať aj cez app. Ale je aj drahší. Inak si asi prvý čo ma čip v Smart Systeme. Uvidím ešte, nechcem to riešiť hneď, možno neskôr. Spratalo sa ti to Ok pod ten plastový kryt? Ako je to s tým odpočítavanim na konci jazdy? Plus, ukazuje Ti to potom vo Flow apke normálne rýchlosti atd? Dik
Skoda, o tom 1.0B som nevedel. Servisak, co to robil nespominal, ze by bol nejaky problem s miestom, kam to dat. Co som pozeral videjka, tak by tam malo byt dost miesta. Odpocitavanie neriesim, lebo nabijam bez vyberania baterie. Iba necham zapnuty bajk a po chvili sam sa vypne. Tie rychlosti este musim odkontrolovat. Neviem, ci tam su presne udaje, lebo max. mi napr. nameralo 60 km/h a nemyslim, ze som az tolko isiel.
Kua 5 príspevkov na fóre z toho 3 o odblokovaní spolu s informáciou, že máš aj nelegálnu kolobežku. Bajk ani nekupuj ušetríš si peniaze na nové zuby, lebo nebude trvať dlho a pri jazdení na kolobežke takou rýchlosťou o ne prídeš a budeš ešte rád ak to budú len zuby.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Mne ide o to ci to ma zmysel s tou bat vobec robit ze kolko to pri takej vypomoci realne da. Ide mi o to ze moje cyklostezky vedu pomedzi auta, a tam nechcem ist moc pomali a ohrozovat premavku
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Ty vole ta redaktorka je dobra mana...ze odblokovany bicykel moze cyklista vyuzivat mimo silnic...napriklad na pumptrekovych drahach....to ma dostalo;o).
Btw co som videl to vyzeralo, ze ich zastavovali mimo oficialnych ciest, cize zrovna tam, kde tie odblokovane stroje pouzivat mohli.
Ty Wado - to sú argumenty "od lamy pre lamy".
Ak si ich preklopíme do sveta klasických bajkov - cez 25km/h je smŕŕŕťťť (nielen cukor), tak cyklistika ako šport musí prestať existovať.
Testovacie zariadenie je poriadny hi-tech. Som zvedavý či to ten "skúšobný technik" aspoň vie zapnúť....
Treba asi uvedomiť, že väčšina ľudí sa ani nevie bicyklovať - v zmysle základov, jazda po stojačky, udržanie rovnováhy na mieste prejazd zákrutou atď,,aj tlačenie bicykla im robí problém, tak taký človek keď sadne na ebike akebo ekolobežku, tak potom dáva zmysel tých 25kmh, pre niektorých keď vidím, tak aj to je veľa. Človek čo nikdy nebicykloval alebo veľmi dávno okolo domu 5kmh - nekolobežkoval a zrazu je tu v móde 25kg kolos s ktorým ide v podstate hneď 25kmh je nebezpečné. Pre ostatných áno je to obmedzenie obmedzujúce.
Treba asi uvedomiť, že väčšina ľudí sa ani nevie bicyklovať - v zmysle základov, jazda po stojačky, udržanie rovnováhy na mieste prejazd zákrutou atď,,aj tlačenie bicykla im robí problém, tak taký človek keď sadne na ebike akebo ekolobežku, tak potom dáva zmysel tých 25kmh, pre niektorých keď vidím, tak aj to je veľa. Človek čo nikdy nebicykloval alebo veľmi dávno okolo domu 5kmh - nekolobežkoval a zrazu je tu v móde 25kg kolos s ktorým ide v podstate hneď 25kmh je nebezpečné. Pre ostatných áno je to obmedzenie obmedzujúce.
mike_s Ako sorry, jazdiť viac ako 25 km/h s 25 kg kolosom je nebezpečné, ale jazdiť s malou motorkou 50 km/h alebo so skútrom 125 ccm asi aj viac, bez akejkoľvek skúsenosti, je bezpečné? Ja som si robil v 15 rokoch vodičák na motorku, mal som malú motorku, ale v Thajsku som si požičal auto, lebo som mal rešpekt, keďže som motorku dlho nejazdil. Viem kde sú moje limity. Fakt treba ľudí vodiť za ručičky? Na Slovensku môže riadiť motorku hocikto. Väčšina ľudí má B vodičák. Ale blbý bicykel je problém. Pritom na cesťáku s mojou mizernou kondíciou jazdím po rovine bežne 30+. Toto obmedzenie vymyslel chorý mozog. Človek ktorý nedokáže ísť na obyčajnom bicykli viac ako 25 km/h, nedokáže ísť ani na bežnom ebajku 40 km/h.
Cyklochodníky, hrádze etc sú samozrejme problém. Ale to nie je iba problém ebajkov. Koľko žiletkárov naháňa na hrádzi komy? A tí sú oveľa rýchlejší, nebezpečnejší a bezohľadnejšií ako ebajker idúci 30 km/h. Ja sa takým miestam vyhýbam. Nenaháňam komy ale otravuje ma pokrikovať stále po niekom kto sa tam potĺka a v počte jeden kus dokáže zabrať 3m širokú cestu. Na cykloceste či hrádzi by som sa zameral skôr na žiletkárov. Tam je vysoký predpoklad, že nejazdia 25 km/h. A Strava by mala zakázať komy na cyklotrasách.
Na skúter ide človek s rešpektom, väčšinou ako sám píšeš a nie sú až také rozšírené u nás a nejdeš s nimi po chodníku a tých spomenutých hrádzach,. Cyklista naháňajúci Komi ako píšeš, sa vie bicyklovať a vie kde je brzda a mal by predvídať, to už závisí od povahy človeka. A možno fakt na takej hrádzi by mohla byť rýchlosť obmedzená, ale kto by to kontroloval. Ja som narážal na ľudí, nechcem nikoho uraziť, ktorí nevedia kde je brzda poriadne, nevedia ani nastúpiť na bicycikel ani vystúpiť poriadne, chodia bez akejkoľvek skúsenosti, bez prilby, väčšinou na požičaných ebikoch alebo kolobežkách ale aj na vlastných samozrejme.
mike_s Ako sorry, jazdiť viac ako 25 km/h s 25 kg kolosom je nebezpečné, ale jazdiť s malou motorkou 50 km/h alebo so skútrom 125 ccm asi aj viac,.
Však e-motorkár si môže svoju e-motorku prihlásiť na dopravnom inšpektoráte, zaplatiť PZP a jazdiť po cestách tak rýchlo, ako mu to pôjde. Ale s motorovým vozidlom nemôže do lesa (len na cesty), ani na cyklochodník.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Musis viac tocit nozickami ako 80 otacok za minutu.
A nemam v tom motor, aby bolo jasne 😉
Sak pockaj, ked mi daju dlahu dole z ruky...vyskusam to na cestaku, 52-15 je cca rovnaky prevodovy pomer, som zvedavy kolko na tom pojdem.
Cube chválim 👍 Mal byt aj nejaky Speedbox 1.0B, ktorý sa dá ovládať aj cez app. Ale je aj drahší. Inak si asi prvý čo ma čip v Smart Systeme. Uvidím ešte, nechcem to riešiť hneď, možno neskôr. Spratalo sa ti to Ok pod ten plastový kryt? Ako je to s tým odpočítavanim na konci jazdy? Plus, ukazuje Ti to potom vo Flow apke normálne rýchlosti atd? Dik
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Btw co som videl to vyzeralo, ze ich zastavovali mimo oficialnych ciest, cize zrovna tam, kde tie odblokovane stroje pouzivat mohli.
Ak si ich preklopíme do sveta klasických bajkov - cez 25km/h je smŕŕŕťťť (nielen cukor), tak cyklistika ako šport musí prestať existovať.
Testovacie zariadenie je poriadny hi-tech. Som zvedavý či to ten "skúšobný technik" aspoň vie zapnúť....
svatá pravda
Cyklochodníky, hrádze etc sú samozrejme problém. Ale to nie je iba problém ebajkov. Koľko žiletkárov naháňa na hrádzi komy? A tí sú oveľa rýchlejší, nebezpečnejší a bezohľadnejšií ako ebajker idúci 30 km/h. Ja sa takým miestam vyhýbam. Nenaháňam komy ale otravuje ma pokrikovať stále po niekom kto sa tam potĺka a v počte jeden kus dokáže zabrať 3m širokú cestu. Na cykloceste či hrádzi by som sa zameral skôr na žiletkárov. Tam je vysoký predpoklad, že nejazdia 25 km/h. A Strava by mala zakázať komy na cyklotrasách.