airbilly Podobne. Stretame sa ale len obcas. Diskusia mailom bolo len vycerpavajuce zabijanie casu - pre oboch (z pohladu oboch stran diskutujes so "sektarom") a tak sa vyrazne zredukovala. A ked sa stretneme fyzicky, tak aj nieco o politike prehodime, obcas sa navzajom podpichneme, ale primarne sa venujeme inym temam.
13.10.2022 - 21:18:37
01
stanos4 napísal:
Ak mas fungujuci recept, budem zan vdacny

Poziciam si tvoju vyzvu, ale odpoviem viacerym. Vycitam pouzivanie vulgarizmov a osobne osocovanie v dezole scene predovsetkym v anonymnych prispevkoch.
Skusme razne nesuhlasit s pomylenym nazorom, no zachovajme kultivovanu diskusiu. Nestracam nadej, ze to zmysel ma. Prezidentka Caputova je chyba v matrixe (?), alebo sme si ju zvolili predovsetkym pre kultivovany prejav. Minister Korcok ma sympatie mnohych tiez pre svoju schopnost slusne komunikovat. Mam okolo seba dve skupiny "pomylenych". Jedni su zivotni skrachovanci, ktori hladaju vinnika za zlyhanie, ako trefne pomenoval Mikhail. Druha skupina su tazki IQaci, ktori "rozumeju" ako to chodi. No ani jednej skupine nemozem vynadat do k0k0tov, aby som zvysil dolezitost svojej argumentacie. Proste bud trpezlivo vysvetlujem, alebo sa odmlcim.
13.10.2022 - 22:16:26
312
velmi pekna, vznesena idea

slzou zrosene oci Kiskovej doveryhodnosti si to tiez nepochybne myslia
nasledovane zrejme ocami doveryhodnosti Caputovej
zatial co tvaricka autobusara a birmovaneho komunistu vrhaju tien na Korcoka

Pouzitie slova kosk0t nieje na zvysenie vahy mojho argumentu. Ja viem, nie som Lasica u ktoreho tomu cast verejnosti automaticky porozumie, ale to slovo vyjadruje ze si o danom cloveku (vzhladom na temu) myslim extrem, na zaklade jeho cinov/slov.
Aky rozdiel by bol ked napisem "pomylenec"? Rozumiem, u niektorych jedincov "extremne" slovo vyvola viac zivocisnych pudov. U mna zas ten "pomylenec" evokuje 2 veci - bud sa ten clovek pomylil (asi nie tieto pripady, to nieje ze sa nepozeral do suflika ake ponozky si vybera), alebo psychologicku poruchu/chorobu - comu sa snazim vyhybat kvoli stigmatizacii psych chorob.

Ci je to teda chyba v matrixe? Neviem. Ked volby nebude vyhravat (beriem si od teba priklad) IM spolu s dost fundamentalnymi katolikmi, komunisto-nacisto-fasisticke zoskupenia, a ludom ako Caputova/Kiska v ich prezid funkciach bude popularita a doveryhodnost minimalne neklesat ked uz nie rast - potom poviem ze tento recept tu funguje a prestanem na tych par ludi (verejne) pouzivat hruby jazyk po ich extremnych vyjadreniach. Zatial bohuzial nevidim ze by to tu a v SVK spolocnosti, fungovalo.
14.10.2022 - 05:30:51
00
Ruzký agent v kresle gen.prokurátora možno bude mať problém:
Prezidentka Čaputová zvažuje,že naňho podá návrh na disciplinárne stíhanie-Dôvodom je to, že šíril ruskú propagandu. „Je to citlivá vec, mám spracované podklady, informácie a musím ich iba veľmi citlivo a vážne zhodnotiť,“ hovorí. Zároveň je nespokojná s tým, ako Žilinka reagoval na dvojnásobnú vraždu na Zámockej ulici.
https://dennikn.sk/3055108/prezidentka-caputova-ide-o-utok-na-celu-spolocnost/?ref=mwat
14.10.2022 - 06:35:45
04
mirec16 napísal:
cokupit no praveze nenajdes, je to mytus a casta barlicka na ospravedlnenie systemoveho problemu, ktory riesit nechceme (sikana v skolach, drzba zbrani a podobne) a na odlisenie sa toho dotycneho (my sme predsa “normalni”)

zaroven to stigmatizuje ludi, kt. tie psychicke problemy maju a liecia sa s nimi

Aj tento bol sikanovany. Mozme sa bavit o tom ci je to nasledok alebo pricina psychickych problemov, ale tie tam podla vyjadreni spoluziakov boli. A tiez ich vraj otecko nechcel riesit.

Je jasne ze ide o systemovy problem a vobec mi nejde o nejaku stigmatizaciu.
FBI v starsej studii hovori o 25% (co je aj bezny pomer psychicky chorych v US populacii). Ale o tretine pripadov nemali informacie, plus sa jedna iba o oficialne diagnostikovanych. Cize tie cisla budu o dost vyssie. Zaroven si vsimni ze pred utokom vykazovali znamky psychickych problemov. Skratka vnutri sa sypali, bolo to pozorovatelne aj navonok a je to prirodzene, lebo vyrovnana zdrava osoba svoje problemy skratka vrazdenim ostatnych neriesi.
To ale neznamena ze psychicke problemy= vrazda. Vacsina je naopak nenasilna. Ale "active shooter" zvacsa vykazuje psycho problemy. Teroristi tiez doslova vyhladavaju ludi s diagnozami, lebo takeho ovela lahsie presvedcis aby sa odpalil v dave...

www.fbi.gov/file-repository/pre-attack-behaviors-of-active-shooters-in-us-2000-2013.pdf
The FBI could only verify that 25% of active shooters in the study had ever been diagnosed with a
mental illness. Of those diagnosed, only three had been diagnosed with a psychotic disorder.
5. Active shooters were typically experiencing multiple stressors (an average of 3.6 separate stressors) in the
year before they attacked.
6. On average, each active shooter displayed 4 to 5 concerning behaviors over time that were observable to
others around the shooter. The most frequently occurring concerning behaviors were related to the active
shooter’s mental health, problematic interpersonal interactions,
and leakage of violent intent.
14.10.2022 - 07:40:03
00
"Rychlý vlákno o tom, proč se najednou všude objevuje volání po míru"
https://twitter.com/DanielWZeman/status/1580283439252918272
14.10.2022 - 07:45:39
011
stanos4 napísal:
Su moje reakcie na flegka/double-a/madbugie-a/... spravne, vhodne, uzitocne? Na nich samotnych zjavne nie. Rad by som ale povedal, ze aj tomu doublovi som najskorej slusne pisal, flegkovi som reagoval az po tom co ignoroval slusny feedback, no a madbugieho treba ozaj komentovat? Neviem ake su dovody u nich, vidim len ako sa prejavuju - ingoruju co sa im nehodi, vymyslaju si, ci priam klamu, siria propagandu, nenavist... Flegko (a teraz zrejme aj mad) sa tu brani dokonca ze "kope za rovnaky tim"... No "loz je pre mna loz" bez ohladu za aky tim kto kope, dnes mozno vyhrame nad zssr, ale zajtra vdaka nim bude nieco nove... ale, mozno len nedokazu citat suvisly text, nepoznaju zaklady vyrokovej logiky, nedokazu citat s porozumenim, aby dokazali budovat nejake dlhsie konstrukty...

Sorry za skratenie citacie prispevku, kde som dal like, pretoze suhlasim takmer so vsetkym co si napisal az na tu pasaz, kde pises, ze sirim nenavist, bludy, nepoznam zaklady vyrokovej logiky...atd.
V sukromi toto nazyvam, ze si niekto serie do huby.
Nebol si to prave ty, ktory napisal, ze som oznacil video zostrelenia ruskej rakety za fake? Mozes prosim ta uviest pasaz, kde konkretne to tvrdim? Pripadne by ma zaujimalo, kde sirim nenavist. Keby si prorusky troll poviem si ok, napisal som napriklad, ze vyjednavanie je to, ked sa nici ruska armada na UA, ked bude posledny rusak vypraskany z UA a niekto prorusky pozerajuci to moze napadnut, ze sirim nenavist voci nim.
Ale ty si ma obvinil evidentne, ze sirim nenavist voci UA a to mi teda hlava neberie, kedze ty podla popisu zvladas zaklady vyrokovej logiky.
My sme ju mali na gympli asi pol roka a pamatam si ako ma to prekvapilo a aku rrelativne tazku cast matematiky sa jedna. A mam pocit, ze som zvladal aj tuto cast, nakoniec chodil som do matematickej triedy, sutazil za skolu v olympiadach a z matiky mal samozrejme vzdy 1. Zeby som nezvladal zrovna vyroky mi nedava logiku. Ale podla teba ich nezvladam, nerozumiem citanemu textu...atd


Takze ano, 90% tvojho prispevku je o tom, co si myslim aj ja (ja som na nete 30 rokov a mam podobne skusenosti), ale to co tvrdis dalej su obycajne lzi, popieranie logiky, vkladanie vyjadreni, ktore neodzenli a take argumentacne fauly typu "ja viem, co si ty myslis a co si tym chcel povedat, aj ked ty tvrdis opak".

Neviem presne, co som tu pisal ohladom videa, na ktore som tu sam upozornil, ale urcite som nepisal, ze je to fejk...myslel som si totizto po jeho zhliadnuti, ze IGLA trafila vo vzduchu nejaky ulomok, ci vybuchla sama, kedze som nevedel o existencii subsonickeho typu rakiet a nezdalo sa mi ako moze 2 machova raketa dobehnu 5 machovu, ked ma dostrel par km a evidetne leti za nou a nei oproti nej.
A inak o tom, ze IGLA nezostrelila raketu sa spekulovalo uz na fore Funkera a prvotnu myslienku mi vnukla prave diskusia tam. Keby to necitam mozno bezmyslienkovite prijmem video ako fakt...ved naco premyslat, hlavne, ze vysledok sa nam hodi do kramu nie?
14.10.2022 - 08:23:54
11
scontent.fbts4-1.fna.fbcdn.net
14.10.2022 - 09:16:09
015
Palo TTmáš pravdu. Pre mna bola vzdy výzva prispievat niekde, kde niesu s mojim nazorom stotožnení resp viest dialog. Dialog sa už nevedie komunikacia viazne a prešlo to do nadávok. Gro ludí prešlo do diskusií a čitania tam kde im to vyhovuje. Ale tým si myslim,že sa spoločnost ale nadalej frustruje a radikalizuje kedže žijeme len v nejakom svojom názorovom svete. Ale už je to tak, iný nazor alebo diskusiu už ludia nevedia prijat takže je zbytočné diskutovat resp hádať sa. Z mojho poladu dobre už bolo ale zle bude až vtedy ked si ludia prestanu stažovaŤ. Ak vidíte lepšiu budúcnosť je pre Vás výhodnejšie menej Vás zatazuje táto doba a informácie ktoré čítate. Aj ked som obmedzil čítanie správ dosť ma to ťaží keďže to nijak nedokážem ovplyvniť.
14.10.2022 - 10:01:02
03
fandenie Rusom nie je nazor, ale diagnoza
14.10.2022 - 10:04:52
721
double s vedomim ze je to uplne zbytocne, dialog je ked komunikujes, argumentujes a vysvetlujes, obhajujes svoj pohlad. Dialog nie je ked hodim hovno a pozeram co sa stane ...
14.10.2022 - 10:10:57
05
flegko napísal:
Sorry za skratenie citacie prispevku, kde som dal like, pretoze suhlasim takmer so vsetkym co si napisal az na tu pasaz, kde pises, ze sirim nenavist, bludy, nepoznam zaklady vyrokovej logiky...atd.
V sukromi toto nazyvam, ze si niekto serie do huby.
Nebol si to prave ty, ktory napisal, ze som oznacil video zostrelenia ruskej rakety za fake? Mozes prosim ta uviest pasaz, kde konkretne to tvrdim? Pripadne by ma zaujimalo, kde sirim nenavist. Keby si prorusky troll poviem si ok, napisal som napriklad, ze vyjednavanie je to, ked sa nici ruska armada na UA, ked bude posledny rusak vypraskany z UA a niekto prorusky pozerajuci to moze napadnut, ze sirim nenavist voci nim.
Ale ty si ma obvinil evidentne, ze sirim nenavist voci UA a to mi teda hlava neberie, kedze ty podla popisu zvladas zaklady vyrokovej logiky.
My sme ju mali na gympli asi pol roka a pamatam si ako ma to prekvapilo a aku rrelativne tazku cast matematiky sa jedna. A mam pocit, ze som zvladal aj tuto cast, nakoniec chodil som do matematickej triedy, sutazil za skolu v olympiadach a z matiky mal samozrejme vzdy 1. Zeby som nezvladal zrovna vyroky mi nedava logiku. Ale podla teba ich nezvladam, nerozumiem citanemu textu...atd


Takze ano, 90% tvojho prispevku je o tom, co si myslim aj ja (ja som na nete 30 rokov a mam podobne skusenosti), ale to co tvrdis dalej su obycajne lzi, popieranie logiky, vkladanie vyjadreni, ktore neodzenli a take argumentacne fauly typu "ja viem, co si ty myslis a co si tym chcel povedat, aj ked ty tvrdis opak".

Neviem presne, co som tu pisal ohladom videa, na ktore som tu sam upozornil, ale urcite som nepisal, ze je to fejk...myslel som si totizto po jeho zhliadnuti, ze IGLA trafila vo vzduchu nejaky ulomok, ci vybuchla sama, kedze som nevedel o existencii subsonickeho typu rakiet a nezdalo sa mi ako moze 2 machova raketa dobehnu 5 machovu, ked ma dostrel par km a evidetne leti za nou a nei oproti nej.
A inak o tom, ze IGLA nezostrelila raketu sa spekulovalo uz na fore Funkera a prvotnu myslienku mi vnukla prave diskusia tam. Keby to necitam mozno bezmyslienkovite prijmem video ako fakt...ved naco premyslat, hlavne, ze vysledok sa nam hodi do kramu nie?


ak by si mal co i len trocha chuti vecne reagovat na mna, tak poznas odpoved na tuto tvoju tretiu vetu Nebol si to prave ty, ktory napisal, ze som oznacil video zostrelenia ruskej rakety za fake?.
Bez zmeny pristupu z tvojej strany, moje pripadne dalsie reakcie na teba sa budu obmedzovat na vyvracanie vymyslov/lzi ak/ked nejake od teba (znova) zazneju.
14.10.2022 - 10:22:34
00
foobar napísal:
fandenie Rusom nie je nazor, ale diagnoza


diagnoza je, mysliet si o každom kto vyjadrí iný názor, ze automaticky fandí Rusom.
diagnoza je fandit vojne.
14.10.2022 - 10:29:36
02
Ale ty tu preukazatelne fandis rusom!! Ani mier Ta nezaujima!!
Jedine tvoja osobná pohodlná buducnost!!
14.10.2022 - 10:33:33
06
diagnóza je volať po mieri, ktorý znamená okupáciu a genocídu UA
14.10.2022 - 10:35:36
030

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up