A k cene verejnej dopravy, pre korektnosť, je potrebné zarátať aj dotácie...
Už si nepamätám výšku príspevku štátu napr. na železnici ale je šokujúco vysoká 😉
Ahaa, no samozrejme do celkovej ceny nepocitajme nic, pocitajme len cenu phm. Tak isto ako pri nabijani pocitajme len cenu elektriny. Kriste clovece fakt ti to neni blbe? A neviem co si mam overovat, ked si vestil 15r buducnost...
PS: ked si na zriedlach nepochopil, tak sa pozri na verejne nabijacky telefonov alebo verejne dostupnu wifi. Je ako benefit snad v kazdej krcme, restike, obchode, cakarni, dopravnom prostriedku. Lacnejsie ako doma (zadarmo), benefit pre klienta.
Navyše, pri doprave sa zatiaľ do ceny nezapočítavajú externality. Takže áno, auto je lacnejšie, ale viac zasiera prostredie. Ked sa toto zohladni v cene paliva a v poplatkoch, tak sa celková cena používania autá zvyšovať tak, že verejná osobná doprava bude plne konkurencie schopna. Ale to ešte par rokov potrvá, kým to prejde celým legislatívnym procesom.
K spotrebe paliva...
Na letectvo sa zvykne poukazovať ako na povedzme žrúta paliva.Keď sa to rata na osobokilometer už to vyzerá inak,a keď si ešte uvedomíme že pri priemernej rýchlosti ~700+ km/h😉
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
No berme to tak, že to lietadlo je obsadené aspoň na 75%. A nie je pravda, že autá jazdia iba so šoférom. Navyše sú rôzne nátlakové akcie aby autá jazdili obsadené. Pri na 75% obsadenom aute to znamená 1.6 l/100km. V Amerike stále slušných 2.5 l/100km. Lietadlo 4.3 l/100km. Spotreba je udávaná za kilometer, takže rýchlosť nehrá rolu, aj keď do Thajska autom na dovolenku nepôjdem. Aj keby som rád.
Že sa terčom ekoteristov ale stali práve autá, to je fakt. Osobne mi to je ale fuk.
Ako socka by som navrhoval zrušiť Business Class a First Class. Napchajú do lietadla viac dobytka a cena za osobokilometer sa zníži
Ryanair má iba dobytok class a kúpiš letenku lacnejšie ako autobus do susedného mesta. To rušenie tried som ale samozrejme myslel s nadsádzkou. Čo tu málokto pochopí.
Ale poznám. Chcel som kúpiť pozemok kde som chcel čističku ktorú mi nepovolili, lebo tam bol zdroj vody. Že v tej prímestskej časti mali všetci prederavené žumpy (ako všade na Slovensku) a vidieť tam hovnocuca bola slávnosť, to ekoteroristom nevadilo.
Ekoteroristi presadili diesle v Európe. Lebo mali nízku spotrebu. Už vtedy sa vedelo, že sú škodlivejšie. Ekoteroristri majú na triku veľa aktivít škodiacich ekológii.
Ale nemienim sa s tebou hádať a strácať čas. Zase by to skončilo tak, že "za 15 rokov to predsa bude ináč".
toto nepochopím aj my máme 20 rokov ČOVku a pokiaľ sa človek stará a funguje (má to svoje obmedzenia, hlavne neagresívna chémia v domácnosti), tak z toho naozaj ide "čistá" voda... a to tu ani ten zdroj vody nemáme v okolí...
presne, čo sa tu v okolí stavajú nové domy, tak ČOVka nééééé, musí byť žumpa... ach jaj... a potom, že voda zo studne by sa aj dala piť... tak určiteeeee
Ono je troska rozdiel medzi cistou a pitnou vodou. Zato na splachovanie a polievanie to uplne staci a netreba na to potom minat pitnu co mame v potrubi. To ale treba pozerat dalej ako na koniec svojho pozemku.
Aj ja som mal ČOVku, zdalo sa mi, že som nezávislý, no napriek tomu som teraz rád, že mám kanalizáciu. Hlavne kvôli tomu, že bolo okolo toho kopa zbytočnej roboty. Vodu z ČOVky výrobca neodporúčal použiť na polievanie zeleniny alebo ovocia o.i.
To akoze splachujes vodou z cov, alebo hovoris o teorii? Polievat tym mozes jedine tu travu, ale aj tak kontaminujes spodne vody a studne. Aj "profi" cisticky cistia iba cast necistot. Tie domace este menej.
Ps splachovat, prat, umyvat sa pitnou je zvrhlost, ale zial zatial siroko akceptovana
Ja byvam v panelaku, otca to zaujimalo ked chodil na coneco tak o tom rozpraval stale dookola. Nakoniec skoncil s nadrzou na zber dazdovej vody a ostatne ostalo na kanalizaciu.
No hej, cize teoria z veltrhu. V praxi slovak do tej cisticky neda "drahe" enzymi a bakterie ktore sa tam maju davat a potom to nevycisti ani bio zaklad a uz vobec nie svinstva z cistiacich prostriedkov. Preto ich nechcu povolovat.
Mimochodom otec si doma prerobil vodu tak, ze ma v kuchyni jednu bateriu na pitnu vodu na pitie a varenie a vsetko ostatne (splachovanie, pranie, sprcha, umyvanie, polievanie) ide na uzitkovu zo studne. Hudba buducnosti, ale raz to chtiac nechtiac bude standard.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Už si nepamätám výšku príspevku štátu napr. na železnici ale je šokujúco vysoká 😉
PS: ked si na zriedlach nepochopil, tak sa pozri na verejne nabijacky telefonov alebo verejne dostupnu wifi. Je ako benefit snad v kazdej krcme, restike, obchode, cakarni, dopravnom prostriedku. Lacnejsie ako doma (zadarmo), benefit pre klienta.
Na letectvo sa zvykne poukazovať ako na povedzme žrúta paliva.Keď sa to rata na osobokilometer už to vyzerá inak,a keď si ešte uvedomíme že pri priemernej rýchlosti ~700+ km/h😉
Že sa terčom ekoteristov ale stali práve autá, to je fakt. Osobne mi to je ale fuk.
Ako socka by som navrhoval zrušiť Business Class a First Class. Napchajú do lietadla viac dobytka a cena za osobokilometer sa zníži
Ale poznám. Chcel som kúpiť pozemok kde som chcel čističku ktorú mi nepovolili, lebo tam bol zdroj vody. Že v tej prímestskej časti mali všetci prederavené žumpy (ako všade na Slovensku) a vidieť tam hovnocuca bola slávnosť, to ekoteroristom nevadilo.
Ekoteroristi presadili diesle v Európe. Lebo mali nízku spotrebu. Už vtedy sa vedelo, že sú škodlivejšie. Ekoteroristri majú na triku veľa aktivít škodiacich ekológii.
Ale nemienim sa s tebou hádať a strácať čas. Zase by to skončilo tak, že "za 15 rokov to predsa bude ináč".
presne, čo sa tu v okolí stavajú nové domy, tak ČOVka nééééé, musí byť žumpa... ach jaj... a potom, že voda zo studne by sa aj dala piť... tak určiteeeee
Ps splachovat, prat, umyvat sa pitnou je zvrhlost, ale zial zatial siroko akceptovana
Mimochodom otec si doma prerobil vodu tak, ze ma v kuchyni jednu bateriu na pitnu vodu na pitie a varenie a vsetko ostatne (splachovanie, pranie, sprcha, umyvanie, polievanie) ide na uzitkovu zo studne. Hudba buducnosti, ale raz to chtiac nechtiac bude standard.