uz nieco cez tyzden je k dispozicii vo verzii 2.06 aj oblast Ziliny.snazil som sa ju spravit s co najvacsou presnostou ale chyby sa vzdy najdu.takze by som bol rad keby ste mi svoje pripomienky alebo navrhy posielali bud sem alebo mailom na [email protected]. takisto ak ma niekto k dispozicii fotky z tejto oblasti a bol by ochotny poskytnut ich pre verejne blaho uzivatelov Cyklotras bude vitany
Chlebnicky potok pri 7ke musis prebrodit, teraz na jar ked sa topi sneh to mozno nepojde. Zo zaskova nahor to asi teraz na jar bude cisty maras, nadol do stankovian som nesiel tak neviem
Tam to radšej obísť popri Orave, hore na Podšíp a trailíkom dolu do Stankovian. Zo Žaškova hore cez lúky je okrem leta kopec blata a dolu zo sedla som šiel len žltú a to je blatistá zvažnica s hlbokými koľajami dosť zničená ťažbou. Na úsek Stankovany - Kraľovany by som sa vykašľal. Tam už nie je nič zaujímavé, akurát hustá premávka a na vlak naskočil rovno v Stankovanoch. Naopak Podšíp za návštevu určite stojí. Ak by si nešiel na MTB ale na graveli, tak z Podšípu nechoď trailom, ale zvažnicou značenou tiež modrým Cčkom.
Vlakom to je v pohode ak nie je veľa cyklistov. Bežne ňou jazdievame do Kubína keď ideme splavovať alebo bikom na Kubínsku hoľu. Orávka má len také tie malé motorové vozne. A rýchlosť asi taká, že keď si v Istebnom odskočíš na pivo alebo WC, tak v Kubíne ju dobehneš .
Ja mám v pláne ísť niekedy máj/jún na XC, mám CTM Rascal. Chodíme splavovať Oravu z Tvrdošína do Kraľovan a videl som dosť cyklistov jazdiť z Tvrdošína do Oravského Podzámsku vedľa Oravy a do Dolného Kubína, tak som si povedal, že prečo to neskúsiť. V Kraľovanoch chcem končiť kvôli tomu, že odtiaľ ide rýchlik do BA, už by som nemusel prestupovať.
Jasné, tak potom v pohode. Aj blata by už mohlo byť menej a ten kúsok po tej hlavnej prejdeš. Podšíp by som uvažoval ale aj tak. Je to fakt čarovné miesto a trailík nadol je fakt veľmi pekný . Doteraz nechápem, že to je oficiálne Cčko.
Caute, aky povrch je v dolinach pri kunerade? Myslim od zamku na omegovu, cibulkovu a z dediny na motuzkovu? CHcem tam pojazdit traily a manzelka by zatial kocikovala v dolinkach.
Prechádzal som pred pár dňami cez Žilinu. Cyklotrasa krásna, ale tie mosty so 17% stúpaním a stĺpiky úplne na zabitie musel projektovať nejaký expert 😒 prečo tie mosty nie su vodorovne? Plánuje sa tam niekto plaviť po potoku na plachetnici alebo čo? 😄
Tak ja stále dufam, ze za hento projektantovi zoberu razitko Problem ale asi vznikol uz pri zadani, keď chceli aby mosty zapadali do územia a miestnej architektúry, alebo nieco take. Ciastocne zlepsenie sa dosiahlo dobudovanim najazdovych ramp (inak by bol max sklon 30%). Stlpiky su problem hlavne osadenim v smerovych oblukoch, ktore maju nedostatocny polomer a su nebezpecne uz aj bez stlpikov. Sklony, stlpiky, zvodidla, strkove useky, zavory, nahnevani stavbari, stavebnik, majitelia pozemkov... skratka tu mame vsetko
Tak ja chcem verit, ze na tie obluky bolo viacero dovodov nez len dizajn. Konkretne plavebna vyska, minimalizacia rizika vybrezenia pri povodniach, lepsie staticke vlastnosti. Mozno som naivny.
Podľa tých fotiek je dosť krátke stúpanie, ktoré by mal snáď každý dať. Stĺpiky by tam nemuseli byť. Čo sa týka tvaru, je možno daný k kvôli 1000 ročnej vode. To koryto toho potoka asi nevzniklo len tak pri tej šírke.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vlakom to je v pohode ak nie je veľa cyklistov. Bežne ňou jazdievame do Kubína keď ideme splavovať alebo bikom na Kubínsku hoľu. Orávka má len také tie malé motorové vozne. A rýchlosť asi taká, že keď si v Istebnom odskočíš na pivo alebo WC, tak v Kubíne ju dobehneš
[ak sa vyberiem na Podšip]
https://myzilina.sme.sk/c/23165611/cyklisti-si-jazdu-po-terchovskej-cyklotrase-neuziju-zhotovitel-odmieta-odstranit-betonove-zabrany.html
no ved aby si pltnici nedrbli makovicu