Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chlapici mi tam premrzli a chceli ist spat.
neviem ako teraz ale mesiac dozadu som sa po ceste z Bukovej do BA zastavil tiez na Mon Repos studnicke a bolo tam uplne sucho. Ziadna voda tam nebola. potom som bol pri Amonovej luke pri prameni Nazdar a sice som sa napil ale bolo to take ze voda tam bola vonku v takom ako keby korytku a v nej listie atd. Najlepsia voda po ceste pre mna bola Prameň Hutanská cesta https://sk.mapy.cz/s/pevadazufo
pekne tecuca a aj hrncek tam bol len to uz je trochu daleko od vasej trasy copyrightlh3.googleusercontent.com lh3.googleusercontent.com
ufoncz: a ake veci jazdis ? Zaruby trail nie je pre kazdeho, aj ked nejak zvlast narocny nie je. A do Lozorna chces trailovat ? Nad Piestanmi inak mas pekny singel Striebornica, ked uz tam budete. Aj mini bikepark Ahoj.
Na českém BF se téma Malé Karpaty nechytá, tak poprosím o připomínky k trase poprvé tady.
Máme dva dny na poježdění v Malých Karpatech, první den by bylo fajn něco severnějšího, poněvadž budeme nocovat v Piešťanech. Druhý den bychom jezdili nad Lozornem. Ten první den jsme si říkali, že by bylo dobrý něco pojezdit (případně ponosit s kolem na rameni) okolo vrchu Záruby.
Zatím mám velmi pracovní variantu trasy začínající a končící u kostela v obci Smolenice:
O oblasti toho vím zatím hodně málo, našel jsem si na YT video z Trailforks už (asi kvůli vršku v NPR) smazanýho trailu Záruby a dostal pár dobrých rad přes SZ. Za jakýkoli připomínky nebo klidně i návrhy, jak to celý překopat, budu rád. Po celodenním přejezdu Inovce den předtím už bych to ve snad ještě strmější krajině Malých Karpat nerad hrotil někam na 3000 výškových a další podmínkou je start a cíl v jednom místě (ale může to být klidně jiná obec).
Ahoj,
Za mna:
Body 1 az 5 nahrad vyslapom cez Hlbociansku dolinu po modrej TZ, bol tam myslim 1 padnuty strom, cez ktory treba preniest bike. Inak je to krajsie ako po asfaltke k zamku
11-13 jedine s bikom na pleci
15-18 zbytocna zachadzka, da sa ist po tej hornej zvaznici
30-32 da sa to zjazdit ak mas najadzene strme a technicke useky, inak obist po Cecku
35 trail na Kubasovej odporucam, spominany spadnuty strom je odstraneny
36-38 zo zelenej je krasny vyhlad na Krslenicu. Ak by si isiel rovno po zvaznici je tam iny krasny vyhlad na Plavecky hrad + Zahorie, za pekneho pocasia vidno az na vrtule v AT. Odporucam viac trasu po zelenej
39 po zltu - nachystaj si brzdy a ruky, double black diamond cez uvolnene skaly
48-50 tu som si neni isty prejazdnostou na biku, nesiel som tadial. Moznosti na navrat do Smolenic je viacero. Ak pojdete cez Vlciaren odporucam este mensiu zachadzku na tento trail - https://mapy.cz/s/jegusupojo
30-32 Jednoznačne to C-čko, čo je v mape, je to pekný trail (ten strmák čo tam máš je ozaj stena, tam sa budeš šmýkať)
36-38 (Javorinka-naposledy som tam pekne nadával, ako to je zarastené...radšej po zvážnici)
48-50 Treba potlačiť po skalách
double jo asi som to prehnal. Vrchna cast je v pohode, myslel som skor tu spodnu. V porovnani so Zarubskym mi to pride narocnejsie a ten bol svojho casu na TF oznaceny ciernou az si dobre pamatam
V jednom useku su volne kamene , tam treba davat pozor, ale je to kusok, zbytok uz je pevny. Zaruby (nepocitam usek v 5ke, ten je trochu ine kafe) su strmsie a pokial ides stopu ako mas, tak o dost narocnejsie ako Jelenia hora. Inak ano, Zaruby bol tak oznaceny, ale realne, ak to berieme spravnou optikou je to taky narocnejsi modry trail , s prvkami cierneho mozno. Koniec Zaruby trailu je potom dobre zakoncit asi Jastericou, ti narocnejsi Kominom
Zapracoval jsem do trasy snad všechny připomínky a doufám, že je z toho ideální mix kochání se krajem a pěkných cest (to zakončení trailu Záruby asi necháme zatím takto s tím, že o na mapách neznačené Jasterici vím a buď nás to tam svede, nebo ne):
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pekne tecuca a aj hrncek tam bol
A bod 45 je krajšie ísť po turistickej než po cyklistickej značke.
Máme dva dny na poježdění v Malých Karpatech, první den by bylo fajn něco severnějšího, poněvadž budeme nocovat v Piešťanech. Druhý den bychom jezdili nad Lozornem. Ten první den jsme si říkali, že by bylo dobrý něco pojezdit (případně ponosit s kolem na rameni) okolo vrchu Záruby.
Zatím mám velmi pracovní variantu trasy začínající a končící u kostela v obci Smolenice:
https://mapy.cz/s/pecumudupa
O oblasti toho vím zatím hodně málo, našel jsem si na YT video z Trailforks už (asi kvůli vršku v NPR) smazanýho trailu Záruby a dostal pár dobrých rad přes SZ. Za jakýkoli připomínky nebo klidně i návrhy, jak to celý překopat, budu rád. Po celodenním přejezdu Inovce den předtím už bych to ve snad ještě strmější krajině Malých Karpat nerad hrotil někam na 3000 výškových a další podmínkou je start a cíl v jednom místě (ale může to být klidně jiná obec).
Ahoj,
Za mna:
Body 1 az 5 nahrad vyslapom cez Hlbociansku dolinu po modrej TZ, bol tam myslim 1 padnuty strom, cez ktory treba preniest bike. Inak je to krajsie ako po asfaltke k zamku
11-13 jedine s bikom na pleci
15-18 zbytocna zachadzka, da sa ist po tej hornej zvaznici
30-32 da sa to zjazdit ak mas najadzene strme a technicke useky, inak obist po Cecku
35 trail na Kubasovej odporucam, spominany spadnuty strom je odstraneny
36-38 zo zelenej je krasny vyhlad na Krslenicu. Ak by si isiel rovno po zvaznici je tam iny krasny vyhlad na Plavecky hrad + Zahorie, za pekneho pocasia vidno az na vrtule v AT. Odporucam viac trasu po zelenej
39 po zltu - nachystaj si brzdy a ruky, double black diamond cez uvolnene skaly
48-50 tu som si neni isty prejazdnostou na biku, nesiel som tadial. Moznosti na navrat do Smolenic je viacero. Ak pojdete cez Vlciaren odporucam este mensiu zachadzku na tento trail - https://mapy.cz/s/jegusupojo
Zvysok trasy je OK
36-38 (Javorinka-naposledy som tam pekne nadával, ako to je zarastené...radšej po zvážnici)
48-50 Treba potlačiť po skalách
Na Molpire je dobry vyhlad isiel by som po tom hrebienku.
lto To zakončení "Jastericou" je nějak takto?
https://mapy.cz/s/danevamoso
https://mapy.cz/s/huvorocufo
Díky všem, co věnovali svůj čas na zlepšení původního návrhu.