Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
na to je tu ina tema, Fotokviz Male Karpaty ci tak nejak. Ale asi si chcel len zaujat tym ze nam to neoznamis.
Verejne nepristupny je aj Somar. Henten areal by som nedal ani keby som sa velmi zamyslel.
Cielom bolo hlavne zdielat pekne vyhlady.
Somar to nemoze byt z viacero dovodov. Jednak nie je oploteny (na foto vidno stlpiky plota), nie je z neho vidno Bratislavu (na foto slabucko vidno aj BA hrad), a v zabere chybaju Maly a Velky Javornik s budovami na vrchole.
[quote="@1977956"]Som si myslel, ze niet krajsieho vyhladu na Pajstun ako od Svateho vrchu.
A hla, nasiel som taky flek o kopec dalej. Uz len tam prist v skorsom case.
ja mam aj dalsie miesta s peknym vyhladom na Pajstun (suradnice berte orientacne, fotak nema GPS)
Netusil som, ze aj z Erdodyho kopca a Sekyla vidno Pajstun. Bud som sa zle pozeral, alebo to ovplyvnila vegetacia.
Na Bukovec sa tiez chystam, akurat posledne bola cesta dost zarastena, tak plan odkladam az na mimokliestove obdobie.
Začiatok jesene v Malých Karpatoch je taký nesmelý. Stromy si ešte stále držia zelené listy, teplota nadpriemer a sucho. Takže fajn podmienky na celodenný výjazd z Bratislavy. Nad trasou som pred výjazdom nerozmýšľal, jediný cieľ bola Suchá dolina. Zvyšok podľa chuti. Záhorím pod kopce a cez les späť. Nejaké zaujímavosti v popisoch fotiek. A niekde som zachytil, že nová vláda vraj zabezpečí podobné počasie ako posledné dni a týždne, až do Vianoc a možno aj po Vianociach
Trasa http://www.cykloserver.cz/f/62e7301239/
vukie Suchú dolinu som šiel v máji a vrchná polovica bol blatový mordor (tiekli tade potôčiky), takže je tam už sucho?
Ten Dlhý vrch som absolvoval dnes, prvá polovica miestami dosť zapadaná suchým haluzím a druhá časť k Majdánu zase vysypaná novým makadamom... tam som dnes sekol dušu .
Netusil som, ze aj z Erdodyho kopca a Sekyla vidno Pajstun. Bud som sa zle pozeral, alebo to ovplyvnila vegetacia.
Na Bukovec sa tiez chystam, akurat posledne bola cesta dost zarastena, tak plan odkladam az na mimokliestove obdobie.
marvel98 Sucho, zjazdné, šlapateľné v doline Suchého potoka Dokonca aj ten strmší úsek pri jaskyni Ponor (v strede doliny), ktorá vypadá ako studňa, je po zrovnaní šlapateľný. Tam boli vždy veľké kamene a tlačenie.
Dlhý vrch, presne ako píšeš, len to je na tom to zaujímavé, tá prvá časť. Ledva výrazná cesta, ale zjazdná, žiadna vyjazdená bratislavská cyklodiaľnica. Plus teda okolie má svoje čaro (jaskyne, železničky). Podobne je na tom aj v príspevku spomínaný západný chodník pod Kamennou bránou. Tiež to nie je úplne pohodlne zjazdné, ale dá sa. A má väčšie čaro ako východný chodník.
Ja som išiel odbočkou do rybárne, nie do doliny Bohatej, ale áno, ten kameň na ceste je hnusný. A nie len tam, tuším si spomínam, z jari, že modrá značka z Limbachu k Šenkárke, som šlapal po ceste, čo vypadala ako kameňolom
Avšak, ak ti môžem poradiť (k spomínanému defektu), jazdíš v lese, skús bezduše. Takéto seknutia nebudeš riešiť, rovnako ani klasické defekty. Ak bude diera väčšia, dáš knot.
Nie je to nič komplikované a ani finančne náročné. Netreba riešiť, či máš alebo nemáš TLR ráfik alebo plášte. Vo väčšine prípadov sa to dá nahodiť. Maximálne bude treba kompresor alebo nejakú homemade tlakovú fľašu.
Neviete ako je na tom s vodou studnicka na Cermaku, pripadne pramen pod Hubalovou?
Pod Hubalovou tecie, teda aspon pred tyzdnom tiekol, ked som bol na Vysokej a cerpal som tam. A je to v pohode, nepokakal som sa.
--btw vcera som nevedel ako inak, tak som siel Salamu hore kopcom je to v pohode, da sa to dat cele v sedle. Samozrejme som daval pozor, ak by niekto siel nadol.
Jj potvrdzujem ze vcera na Čermáku tiekla voda hoci nie nejak extra vydatne..Ja som vcera siel na Čertov kopec (hlavne vyhliadku pod nim),cez Sklanatu prave na Čermák kde som na tankoval 3l a stacilo to na Klokoč a len tak tak na cestu domov. Paradne pocasie bolo..
Dnes som preskúmaval okolie. Vždy ma zaujímal chodník pod Klokočom, čo je značený v mape, ale zistil som, že v skutočnosti neexistuje (nejaká stopa zárezu v svahu je trochu vidieť, ale je absolútne zapadaný, že bez mapy by sa nedalo pokračovať). Palo TT vedel by si to nejak v mapách zmazať? Alebo sa to nejak nahlasuje?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Verejne nepristupny je aj Somar. Henten areal by som nedal ani keby som sa velmi zamyslel.
Somar to nemoze byt z viacero dovodov. Jednak nie je oploteny (na foto vidno stlpiky plota), nie je z neho vidno Bratislavu (na foto slabucko vidno aj BA hrad), a v zabere chybaju Maly a Velky Javornik s budovami na vrchole.
Podla tohto starsieho clanku
https://zivot.pluska.sk/reportaze/malych-karpatoch-pocitaju-blesky
sa vraj staci dopredu ohlasit a navsteve to tam poukazuju, ale pochybujem, ze je ten tento pripad
ja mam aj dalsie miesta s peknym vyhladom na Pajstun (suradnice berte orientacne, fotak nema GPS)
Mimochodom, moj zaber na Pajstun bol z Bazgovica.
Na Cermacke tecie (dnes som tam bol)
Trasa http://www.cykloserver.cz/f/62e7301239/
Ten Dlhý vrch som absolvoval dnes, prvá polovica miestami dosť zapadaná suchým haluzím a druhá časť k Majdánu zase vysypaná novým makadamom... tam som dnes sekol dušu
Mimochodom, moj zaber na Pajstun bol z Bazgovica.
V suvislosti s vrchom Bazgovic som nasiel clanok o zaniknutom hradisku
http://www.hradiska.sk/2020/12/marianka-barania-luka-bazgovic.html
A ja ze ten val bol z tazby v kamenolome
Dlhý vrch, presne ako píšeš, len to je na tom to zaujímavé, tá prvá časť. Ledva výrazná cesta, ale zjazdná, žiadna vyjazdená bratislavská cyklodiaľnica. Plus teda okolie má svoje čaro (jaskyne, železničky). Podobne je na tom aj v príspevku spomínaný západný chodník pod Kamennou bránou. Tiež to nie je úplne pohodlne zjazdné, ale dá sa. A má väčšie čaro ako východný chodník.
Ja som išiel odbočkou do rybárne, nie do doliny Bohatej, ale áno, ten kameň na ceste je hnusný. A nie len tam, tuším si spomínam, z jari, že modrá značka z Limbachu k Šenkárke, som šlapal po ceste, čo vypadala ako kameňolom
Avšak, ak ti môžem poradiť (k spomínanému defektu), jazdíš v lese, skús bezduše. Takéto seknutia nebudeš riešiť, rovnako ani klasické defekty. Ak bude diera väčšia, dáš knot.
Nie je to nič komplikované a ani finančne náročné. Netreba riešiť, či máš alebo nemáš TLR ráfik alebo plášte. Vo väčšine prípadov sa to dá nahodiť. Maximálne bude treba kompresor alebo nejakú homemade tlakovú fľašu.
Pod Hubalovou tecie, teda aspon pred tyzdnom tiekol, ked som bol na Vysokej a cerpal som tam. A je to v pohode, nepokakal som sa.
--btw vcera som nevedel ako inak, tak som siel Salamu hore kopcom
Hlavne v okoli Modry.