chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ? )
s rubena sadou a vhodným plášťom by to malo ísť nafúkať aj klasickou pumpou...
tmel radšej notubes... ale fungoval mi aj ten rubena, ale je ho tam veľmi málo.
Mne vydržal tmel 2000km.
V zákrute by sa ani pri nízkom tlaku nemalo stať že by ti unikal vzduch cez pätku - opäť treba poznamenať, že s vhodným plášťom Napr. s novými continental plášťami a nejakým ráfikom sa to môže stať (a je to samozrejme dosť blbé).
Zase použijem to slovné spojenie "vhodný plášť" - ten vždy dofúkaš v pohode aj na výjazde.
Pri výmene kolesa som nemal problém s tmelom, stačí ho vyliať a na plášti ostane súvislá vrstva, ktorá tam drží a pokiaľ sa jej nebudeš dotýkať nebude problém
Fajn by mal byť napr. racing ralph 2011 snake skin tlr... To je taká odolnejšia možnosť a aj ťažšia Taký rocket ron bez duše bude veľmi rýchly plášť.
dik, naco je napr v tej rubena sade ta guma z duse? nestaci kupit kvalitnu pasku ktorou oblepim rafik,ust ventil do rafika a tmel?:P teoreticky by to tak mohlo fungovat
nemate skusenosti s Race King Racesport alebo X-king racesport? Mala by to byt daka verzia pripavena na ust, novinka asi 2011, malo by to mat udajne zatesnene boky...
tá "guma" zväčší vnútorný obvod ráfiku a je ešte tvarovaná = to má napomôcť nafúknutiu, inak je tam zbytočná. Takže hej, ak kúpiš kvalitnú pásku a podarí sa ti to nafúkať (to záleží od ráfiku a plášťa), je to super. Nejaké skúsenosti s continental tubeless ready plášťami sú tu http://www.bike-forum.cz/forum/continental-x-king-zkusenosti.html#comment1677581
Potrebujem vymenit nipel na rafiku ZTR Olympic na ktorom mam obute UST. Otazka : pasku NO TUBES musim vymenit celu alebo staci iba prekryt dieru po nipli.
EDIT : sam sa pytam sam si odpovedam dieru na nipel som prekryl asi 10 cm novou paskou a drzi samozrejme po dokladnom ocisteni starej pasky od tmelu. Tmel po troch mesiacochv pouzivania je v povodnej konzistencii
Včerajšia skúsenosť s bezdušákmi na Kráľovskom maratóne - na cca 4-5km defekt na zadnom kolese, možno presnejšie prerazenie plášťa , pravdepodobne klinec. Po pár sekundách fučania to nakoniec tmel zalepil, ale na pohľad aj pocitovo ostalo v plášti minimum vzduchu. Po prejazde hradom som na parkovisku zastavil a dofúkal. V istom momente pri fúkaní tmel povolil a diera začala znova fučať, takže som trocha vzduchu vypustil a pokračoval v pretekoch. Plášť bol síce o dosť mäkší ako som zvyknutý, ale po zbytok pretekov (zhruba 90km) som ten defekt už viac nemusel riešiť. Časová strata = dofúknutie plášťa, teda minimálna, odhadom do 2 minút.
Prekvapenie som zažil po pretekoch - zalepená diera po defekte o veľkosti cca 5x4mm a tlak v plášti 1,04 bar
Pred pretekmi by som sa kľudne aj pohádal o tom, že sa nedá jazdiť na plášťoch nafúkaných na 1 bar
Ešte info o materiáli - plášte Schwalbe RaRa DD, tmel NoTubes.
RaBa 100 kPa nieje žiaden "strašný" tlak. Viem, že keď som po prvý krát použil pumpu s tlakomerom, nameral som pri nafúkaní odhadom (ako som bežne fúkaval) tlak okolo 130 - 150 kPa. Vtedy som vážil okolo 69 - 72 kg Dnes fúkam 200 kPa a to len preto, že je to odporúčané minimum od výrobcu. Preto nechápem tých, čo jazdia na horskom v teréne s 300 - 350 kPa.
Rasto a ako ti drzia cresty? ty im isto tiez davas dobre po za usi.
na prednom pokial som nevylomil 2 spice o konar nebol ziadny problem,
ale zadne som uz musel nechat centrovat 4krat.
a ten no tubes tmel fakt funguje, najlepsie co mozno urobit ked to dakde sekne a zacne fucat je jazdit dalej a len pockat pokial sa to zaceli.
ked som vyhodil duse, tak mi do rana predne koleso uplne vsetko sfucalo. nafukal som a pojazdil na tom a uz nebol problem. presnejsie, pokial mi zlomena spica neprepichla zltu pasku, s tym si tmel neporadil palpluh.
Mna by zaujimalo, ako to vo vasich plastoch vyzera pri vymene plasta za novy. Dnes som prezuval zadny a po tych x mesiacoch sa ta gumena paska (joes no flats) celkom prilepila k plastu a bol celkom problem dostat gumu z rafku. Nakoniec som si nasiel system a slo to Kazdopadne aj vy mate tie pasky prilepenu k plastu? Tmel mam No flats, teraz som dal ale no tubes (vychadza lacnejsie) tak uvidime...
A este jeden postreh...aj po cca 3 mesiacoch bol tmel v dobrom stave, ziadne hrudky tam neboli.
mal som to prilepené, tak som ju vyhodil (a len zalepil diery pre niple + trochu zvačsil vnútorný obvod páskou ako som tu už písal) a bez nej to ide super nahadzovať a dávať dole Mám podobný, ak nie rovnaký profil ráfiku ako ty - ak by si to náhodou chcel skúsiť
mal som pred tým rubena sadu, kde ventil nebol súčasťou tej gumenej pásky - tak som použil tie. Vyzerajú veľmi podobne ako tieto http://www.suncycle.sk/sk/produkt/ventil-caffe-tubeless-2ks/3377
Možno by ani nebolo potrebné dávať na tú cez niple nejakú ďaľšiu, tie specialized 2 bliss ready sú tesnejšie a aj tá pätka je fajn - vždy som mal pocit, že by stačila aj malá pumpa aby zaskočil.
Jo, je to ona...myslim, ze len ona by nestacila, resp. asi by bolo treba viac vrstiev pre istotu. Myslis, ze by fungovalo riesenie: napr. paska od notubes plus daky ventil - neviem ci by pasoval tiez ten origo od notubes (tam je asi daky special profil ci?) bez tej gumovej pasky? Ako u rafkov notubes by to malo byt bez problemov ale neviem ako je to s tymi DT. Resp aku pasku si tam strcil ty?
tu je popis ako som to spravil post512215.html#p512215
ale bude asi jedno aká páska sa tam dá na zväčšenie obvodu... Nech je odolná a má vhodnú šírku (mne sadla 19mm, mám o trochu širší ráfik)
hmm...takze ty si dam dal najskor daku 15 mm pasku na prekrytie niplov (to bola ta co bola v tej rubena sade?) a potom na to dalsiu 19 mm pasku, daku z baumaxu (vulkanizacnu?). Cize tie pasky od notubes asi pasovat nebudu kedze maju 21 alebo 25 mm http://www.suncycle.sk/sk/produkt/paska-do-rafku-notubes-10-x-21mm/3091
hmm...takze ty si dam dal najskor daku 15 mm pasku na prekrytie niplov (to bola ta co bola v tej rubena sade?) a potom na to dalsiu 19 mm pasku, daku z baumaxu (vulkanizacnu?). Cize tie pasky od notubes asi pasovat nebudu kedze maju 21 alebo 25 mm http://www.suncycle.sk/sk/produkt/paska-do-rafku-notubes-10-x-21mm/3091
v rubena sade bola nejaká 3M obojstranná, tá ani veľmi nedržala tak ju nahradila tá 15mm klasická izolačná - veľmi dobre tam sadla Tá samovulkanizačná páska z baumaxu vyzerala celkom odolne, aj šírka sadla, preto som ju tam dal. Neviem v akom je stave, ešte som to nepozeral Ale mám to ta tak mesiac a drží to tlak (jedine klasika plášť trochu púšťa).
Jasné, keby sa ti tam podarí napchať tá notubes páska, tak by to aj stačilo. Veď možno by to išlo aj s tou čo tam máš... Veď stačí utesniť diery, prípadne trochu zväčšiť obvod pre ľahšie fúkanie. Keď budeš mať čas a chuť, môžeš vyskúšať
Jo, diky za info. Akurat dnes som to este nahodil s paskou takze nabuduce skusim. Mam totiz buchnuty zadny rafik a na novu sezonu si chcem prepliest zadne koleso. Rozmyslam preto, ze vezmem ten ZTR arch prave vdaka jednoduchsiemu nahadzovaniu bez nutnosti pouzitia tej gumenej pasky. Kedze ale vravis, ze to ide aj na DT rafku tak vyskusam. Predsa len tie DT stoja polovicu ako ZTR...
Nuz a mne dochadza fantazia. Ani na treti pokus sami nepodarilo nahodit na rafik DT SWISS X 430 plast Continental Race King s kevlarovou petkou. Prvy pokus bol so sadou Rubena. Tesniaca paska sa pri nasadzovani plasta skrcila a samozrejme netesnila. Tmel unikal ale neutesnil to. Tak som to znovu rozobral a pouzil som tesniacu pasku Mighty ( podobna ako No tubes ) zalozil vycistenu tesniacu pasku od Rubeny a zase nic. Plast na oko sedi v rafiku uplne rovnomerne, ale unik vzduchu okolo pätky je vzdy velky. Po prvom rozobrati v plasti bol tmel a obsahoval male hrudky do priemeru 6 mm. Takze zajtra skusim poslednu moznost a vymenim tmel za NoTubes, alebo si necham poradit. Povrch pätky plasta je taky látkový, tak uvazujem ci je tento plast vobec vhodny na pouzitie ako bezdusak. A teraz "babo raď"
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tmel radšej notubes... ale fungoval mi aj ten rubena, ale je ho tam veľmi málo.
Mne vydržal tmel 2000km.
V zákrute by sa ani pri nízkom tlaku nemalo stať že by ti unikal vzduch cez pätku - opäť treba poznamenať, že s vhodným plášťom
Zase použijem to slovné spojenie "vhodný plášť" - ten vždy dofúkaš v pohode aj na výjazde.
Pri výmene kolesa som nemal problém s tmelom, stačí ho vyliať a na plášti ostane súvislá vrstva, ktorá tam drží a pokiaľ sa jej nebudeš dotýkať nebude problém
Fajn by mal byť napr. racing ralph 2011 snake skin tlr... To je taká odolnejšia možnosť a aj ťažšia
nemate skusenosti s Race King Racesport alebo X-king racesport? Mala by to byt daka verzia pripavena na ust, novinka asi 2011, malo by to mat udajne zatesnene boky...
EDIT : sam sa pytam sam si odpovedam
Prekvapenie som zažil po pretekoch - zalepená diera po defekte o veľkosti cca 5x4mm a tlak v plášti 1,04 bar
Pred pretekmi by som sa kľudne aj pohádal o tom, že sa nedá jazdiť na plášťoch nafúkaných na 1 bar
Ešte info o materiáli - plášte Schwalbe RaRa DD, tmel NoTubes.
na prednom pokial som nevylomil 2 spice o konar nebol ziadny problem,
ale zadne som uz musel nechat centrovat 4krat.
a ten no tubes tmel fakt funguje, najlepsie co mozno urobit ked to dakde sekne a zacne fucat je jazdit dalej a len pockat pokial sa to zaceli.
ked som vyhodil duse, tak mi do rana predne koleso uplne vsetko sfucalo. nafukal som a pojazdil na tom a uz nebol problem. presnejsie, pokial mi zlomena spica neprepichla zltu pasku, s tym si tmel neporadil palpluh.
A este jeden postreh...aj po cca 3 mesiacoch bol tmel v dobrom stave, ziadne hrudky tam neboli.
Možno by ani nebolo potrebné dávať na tú cez niple nejakú ďaľšiu, tie specialized 2 bliss ready sú tesnejšie a aj tá pätka je fajn - vždy som mal pocit, že by stačila aj malá pumpa aby zaskočil.
Tá páska cez niple čo máš je http://www.no-flats.com/products.php?categid=2 "NYLON RIM TAPE 15mm and 19mm - Nylon Reinforced Spoke Tape."?
ale bude asi jedno aká páska sa tam dá na zväčšenie obvodu... Nech je odolná a má vhodnú šírku (mne sadla 19mm, mám o trochu širší ráfik)
ventil - tu píšu že ho nie je možné použiť na "normálny" ráfik http://www.netbike.cz/select_det.php?id_vyrobek=1243&sada=1&str=1&skupina_back=74&klic=ventil&kod=&od=0&do=100000&razeni=Cena&rozsah=neco&parents=-1,260,74
podlhovasté ako frm, rubena, caffe by mali fungovať bez problémov... do profilu pekne sadnú
Uplne ideal by bolo ak by stacila iba ta notubes paska a ventil a bolo by....akurat neviem ci by pasovala ta 21 mm sirka..uzsiu nerobia myslim.
v rubena sade bola nejaká 3M obojstranná, tá ani veľmi nedržala tak ju nahradila tá 15mm klasická izolačná - veľmi dobre tam sadla
Jasné, keby sa ti tam podarí napchať tá notubes páska, tak by to aj stačilo. Veď možno by to išlo aj s tou čo tam máš... Veď stačí utesniť diery, prípadne trochu zväčšiť obvod pre ľahšie fúkanie. Keď budeš mať čas a chuť, môžeš vyskúšať