Joe70 musíš sa zmieriť, že nič lepšie ako tie displeje ktoré Garmin používa nie je. Cyklistika je až na výnimky outdoorová aktivita - väčšinou za slnečného počasia (alebo aspoň za dostatku svetla). Pri súčasnom vývoji OLED sú možno vhodné pre hodinky (je tam možnosť gestom si ich rozsvietiť" ale pre cyklopočítač sú najvhodnejšie transreflexné displeje. Teda ešte by mohol byť reflexný - ten by bol ešte lepšie čitateľný ale len do situácie kedy je svetla už skutočne málo a je potrebné použiť podsvietenie. Inak ak sa niekomu zdá, že vývoj displejov stagnuje tak mám doma EDGE 800 vs EDGE 530 je rozdiel obrovský. Všeobecne ešte na čitateľnosť displeja majú negatívny vplyv ďalšie vrstvy - dotyková vrstva a hlavne solár. Pri hodinkách ešte safír. Každopádne tie displeje sú perfektne čitateľné za silného svetla, za tmy s pomocou podsvietenia je to tiež bez problémov. Problém nastáva hlavne pri striedaní svetla a tieňov - napr. ak slnko presvitá cez koruny stromov alebo šero.
Tiež mám problém so zrakom tak aspoň nejaké typy:
- menej údajov na jednu obrazovku (väčšie písmo) - to si musí každý zhodnotiť či skutočne potrebuje vidieť všetko naraz. Možno viac obrazoviek a prepínať si. Alebo jednu obrazovku so základnými údajmi a ďalšiu podrobnejšiu kde si študujem data cez nejakú prestávku.
- zobrazenie trochu iného údaju. Ja napríklad namiesto tepu mám zobrazenie zóny. Skôr prečítam/ pochopím 4.3 ako 168. Mám síce vytvorenú obrazovku podľa seba a neviem či štandardne sa to dá ale namiesto stopiek HH:MM:SS mám len HH:MM... Údaje na takých miestach aby som nemusel nejak dlho pohľadom hľadať.
- pohrať sa s podsvietením - jeho zvýšenie je na úkor výdrže ale jednoducho keď musíš tak musíš
no a s mapami asi to isté - menej detailov a kontrastnejšie zobrazenie (už si nepamätám ako som to nastavoval ale nejak cez nejaký profil)
Alebo chvilu pockat - ak ta to vyslovene netlaci. Uz su prve spravy o *50 verzii, cize by coskoro mohli byt zlavy na *40. Ale to tipujem tak na black friday na jesen.
Mal som 530, teraz mám 830. Neporovnateľné. S 530 som stále vyťahoval telefón keď som sa chcel zorientovať. Teraz na 830 nie je dôvod. Pozriem si všetko na nej.
da sa ked dlhsie podrzis prave horne, mozes lavymi sipkami zvacsovat/zmensovat mapu. dost to pomoze.
a jas mam automaticky. funguje skvele a na baterke to nieje az tak citit.
ad1 – na *30 nie.. na Explore 2 a *40 ano.. resp, pocas nahravania aktivity nevies poslat novu trasu z telefonu na *30
ad2 – ked sa garmin vypne do pohotovstneho rezimu, aktivita by sa nemala stopnut.. po znovu zapnuti by mala bezat dalej, ale totosom len cital, nemam to overene v praxi
Pre pumparmisko,len pre úplnosť, k bodu 1, na *20 či *30 to síce nejde, ale vies dodatocne spojit 2 ci viac súborov so zaznamom po jazde, viacerými nastrojmi na webe
(Áno,je to dodatočna komplikácia,ale dá sa, najmä ak nerobíš často)
K tej 1050: "The Edge 1050 does not seem to be a direct replacement for the 1040. Instead, it offers an alternative to Karoo 3 with a superior resolution screen rather than superior battery life or solar which are only on the 1040 models."
Hmm, to ma kusok sklamalo, lebo Garmin je prave v tom silny: transreflektivny displej, ktory vydrzi dlho. Karoo vydrzi asi ako moja 530, co je na ten dispej super, ale s 1040 sa porovnavat neda. Ale asi budu zivit oba modely sucasne (1040/1050).
Velmi nechapem, naco tam davaju vacsie rozlisenie, ved sa na to pozeras z 2x vacsej vzdialenosti, ako na mobil, a mas tam cca 2-3x mensie ppi ako na mobile. Co som meral moj explore2, tak ma cca 152ppi..a ked na to kukam z biku, ziadny raster, ani aliasing nevidim. Dokonca to je ok, aj ked to drzim ako mobil v ruke.
Toto je cisto marketingovy gimick a odnesie si to akurat uzivatel, ktory bude mat mensiu vydrz.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tiež mám problém so zrakom tak aspoň nejaké typy:
- menej údajov na jednu obrazovku (väčšie písmo) - to si musí každý zhodnotiť či skutočne potrebuje vidieť všetko naraz. Možno viac obrazoviek a prepínať si. Alebo jednu obrazovku so základnými údajmi a ďalšiu podrobnejšiu kde si študujem data cez nejakú prestávku.
- zobrazenie trochu iného údaju. Ja napríklad namiesto tepu mám zobrazenie zóny. Skôr prečítam/ pochopím 4.3 ako 168. Mám síce vytvorenú obrazovku podľa seba a neviem či štandardne sa to dá ale namiesto stopiek HH:MM:SS mám len HH:MM... Údaje na takých miestach aby som nemusel nejak dlho pohľadom hľadať.
- pohrať sa s podsvietením - jeho zvýšenie je na úkor výdrže ale jednoducho keď musíš tak musíš
no a s mapami asi to isté - menej detailov a kontrastnejšie zobrazenie (už si nepamätám ako som to nastavoval ale nejak cez nejaký profil)
Podobne rozmyslam... No nic, zas len placnut sa po vacku
Mozes brat do uvahy aj Explore 2
Mám 530 a nedá sa to za jazdy ovládať. (mapy)
a jas mam automaticky. funguje skvele a na baterke to nieje az tak citit.
https://support.strava.com/hc/en-us/articles/223361887-Strava-Live-Segments-Compatible-Devices#garmin
Ten nepodporuje strava segments a chcel by som si to obcas vyskusat
ad2 – ked sa garmin vypne do pohotovstneho rezimu, aktivita by sa nemala stopnut.. po znovu zapnuti by mala bezat dalej, ale totosom len cital, nemam to overene v praxi
Pre pumparmisko,len pre úplnosť, k bodu 1, na *20 či *30 to síce nejde, ale vies dodatocne spojit 2 ci viac súborov so zaznamom po jazde, viacerými nastrojmi na webe
(Áno,je to dodatočna komplikácia,ale dá sa, najmä ak nerobíš často)
550/850 mozno az neskor ale nova 1050-tka uz je https://the5krunner.com/2024/06/17/garmin-edge-1050-what-we-know-so-far/
Hmm, to ma kusok sklamalo, lebo Garmin je prave v tom silny: transreflektivny displej, ktory vydrzi dlho. Karoo vydrzi asi ako moja 530, co je na ten dispej super, ale s 1040 sa porovnavat neda. Ale asi budu zivit oba modely sucasne (1040/1050).
Toto je cisto marketingovy gimick a odnesie si to akurat uzivatel, ktory bude mat mensiu vydrz.