Zaujímavú cestu nedávno spojazdnili pracovníci Vojenských lesov.
Je to spojnica medzi cestami Sklené-Kunešovská strelnica s hlavnou cestou Turček-Horná štubňa
Je vhodná aj pre crossové biky.
Bez obav. Zamer bol ist po znacke tam a zvaznicami spat. Bol som tam davnejsie pesi, vedel som, ze niektore useky su narocnejsie, ale ten usek tunel - Kordicke som si asi zle zapamatal (ked tak teraz nad tym rozmyslam, to davnejsie znamena rok 2000), takze nabuduce sa mu na biku vyhnem. Vsetko ostatne OK.
Narocnost zvysilo aj dusne pocasie, maksi podklad a otravne muchy (tie som veru necakal, prvy krat tento rok).
Ale v hlave uz je trasa Skalka - Krizna a mozno aj Sachticky, ked sa zadari. Start niekde v okoli BB.
Záujemcom o hrebeňovku by som doporučil vyskúšať aj zelenú turistickú značku z obce Ihráč na chatu Hostinec. Je tam jeden úsek na tlačenie, pred Chomovým grúňom ale nič hrozné asi tak 10 min. a ešte niektoré krátke strmé úseky hneď za Ihráčom.
My sme po nej isli dolu. Tento smer je este lepsi
Len tesne pred Ihracom musela odbocit po niektorej lesnej ceste doprava, lebo sme ju stratili a cez luky sme po neznacenych cestach prisli az ku futbalovemu ihrisku v Ihraci.
Čaute, pred pár dňami pri šľapaní na Šturec z Hornej ŠTubne som si všimol (modrú?) značku smerom na Flochovú. Keďže sme v kremnických vrchoch ešte neboli, ale radi by sme, vedel by mi tu niekto z vás poradiť, ako by sa dala zložiť pekná dvojdňovka? Berieme spacáky, takže info na útulne, senníky alebo lacné chaty je vítané
Ten začiatok zo Štubne po červenej sa dá ísť pekne hore až do Sedla?
Čaute, pred pár dňami pri šľapaní na Šturec z Hornej ŠTubne som si všimol (modrú?) značku smerom na Flochovú. Keďže sme v kremnických vrchoch ešte neboli, ale radi by sme, vedel by mi tu niekto z vás poradiť, ako by sa dala zložiť pekná dvojdňovka? Berieme spacáky, takže info na útulne, senníky alebo lacné chaty je vítané
PS: Sme z MT
Je to celé prejazdné, možno bude miestami vyššia tráva, chodíme to tadiaľ až na Skalku, nie je to ale turistická značka. Tá začína až na hrebeni.
A ešte jedna vec: Neodbočiť z lyžiarskej trasy tak ako je to zakreslené, ale pokračovať stále po lyžiarskej trase až k miestu kde sa spája červená a modrá tz, ďaľej je to už jednoduché.
Pepoxid: Ak máš na mysli tú modrú od chaty Bartoška, tak to určite nie, ak chcete začať z tej strany tak to radšej po zelenej zvážnicami nad chatu Jegorovka atď.
Ja som dnes dal len takú chuťovku: Ihráčska dolina, Kremnický štít, Kremnica.
Ja by som peknu dvojdnovku riesil urcite nalahko. Ubytko pri Kremnici alebo priamo na Skalke.
1.den pojazdit okruhom severnu cast (dala by sa stihnut aj Kralova studna a Krizna) a navrat cez Harmanec a Kordiky.
2.den okruh na juh (pripadne navrat do Kremnice vlakom.)
Shogun máš pravdu ,tých popadaných stromov je tam ozaj hodne, S parťákom sme to prešli v sobotu od Table po tunel.Šli sme z Kordík a nejak sme sa doplietli a nad Kordíkmi zle odbočili a nevyšli do Kordíckeho sedla ale na Tablu.
Počas včerajšieho jazdenia po luxusných zvážniciach nad Hornou Štubňou ma zaujala cestička smerujúca z vrcholovej križovatky smerom na Flochovú cez Javorovú studňu. Začína naľavo od tej lesníckej búdy a aspoň v týchto miestach vyzerala dobre. Zaujímalo by ma či to už niekto skúšal ?
Je to fotené z vyhliadky na severnej strane Svrčiníka. Pár sto metrov od Sedla pod Flochovou som tlačil bicykel po červenej značke.
Nepoznas nahodou vyhliadku medzi Svrcinikom a sedlom Flochova? Ja som tam v zime pred cca 10 rokmi nafotil krasnu panoramu Lucanskej fatry, Velkej fatry a Tatier, ale bolo to na bezkach a niekto tam spravil stopu, inak by som ani netusil, ze sa taka perfektna vyhliadka nachadza v tom pralese. Na bajku som to asi 2x skusal hladat, ale ked som tak asi na polhodinu totalne zabludil (vies aky tam je teren), tak som to vzdal. Ale rad by som vedel, ci to niekto pozna, este by som to siel pozriet. A tu fotku skusim pohladat cez vikend, mam ju naskenovanu v starom pocitaci.
Na mapke som vyznacil priblizne miesto, kde si myslim, zeby to malo byt. Bol tam siroky skalny prah, pod ktorym nerastli tie javory a smreky a bol tam tym padom 180° vyhlad.
@stevohort, túto vyhliadku nepoznám, ale dobré vedieť. Uvažujem nad tým že by som niekedy v zime skúsil Flochovú z Hornej Štubne na skialpoch (ak bude čas). Tak by som sa tam potom pozrel. Takéto neokukané výhľady na málo navštevovaných zalesnených kopcoch sú vzácne.
@stevohort, túto vyhliadku nepoznám, ale dobré vedieť. Uvažujem nad tým že by som niekedy v zime skúsil Flochovú z Hornej Štubne na skialpoch (ak bude čas). Tak by som sa tam potom pozrel. Takéto neokukané výhľady na málo navštevovaných zalesnených kopcoch sú vzácne.
No clovece , tak som nahodou narazil na svoj stary blog (http://hort.blog.sme.sk/c/76727/Kremnicke-vrchy.html), kde mam jednu z fotiek panoramy zavesenu. Je to fotene presne z tej vyhliadky, o ktorej som pisal. Zajtra budem pri starom compe, tak som zvedavy, ci najdem celu panoramu copyrightblog.sme.sk blog.sme.sk.
breza_biela
No tak som teda nasiel tu panoramu, ospravedlnujem sa za kvalitu, ale je to najmenej 10 rokov stare a skenovane velmi davno
Ak teda niekto pozna pristup k tej vyhliadke, bolo by to super.
Už viacerí bikeri sa ma pýtali na výjazd na Bernardov vrch, z ktorého sú pekné výhlady na okolie, ale už tradičný opar mi neumožnil spraviť dobré fotky. Aj Kremnicu bolo sotva vidieť. Doporučujem to ísť od Kunešova smerom na Slaskú. Opačne je to príliš strmé, naopak ten zjazd na Slaskú je fajnový.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Narocnost zvysilo aj dusne pocasie, maksi podklad a otravne muchy (tie som veru necakal, prvy krat tento rok).
Ale v hlave uz je trasa Skalka - Krizna a mozno aj Sachticky, ked sa zadari. Start niekde v okoli BB.
Len tesne pred Ihracom musela odbocit po niektorej lesnej ceste doprava, lebo sme ju stratili a cez luky sme po neznacenych cestach prisli az ku futbalovemu ihrisku v Ihraci.
Je to celé prejazdné, možno bude miestami vyššia tráva, chodíme to tadiaľ až na Skalku, nie je to ale turistická značka. Tá začína až na hrebeni.
A ešte jedna vec: Neodbočiť z lyžiarskej trasy tak ako je to zakreslené, ale pokračovať stále po lyžiarskej trase až k miestu kde sa spája červená a modrá tz, ďaľej je to už jednoduché.
Ja som dnes dal len takú chuťovku: Ihráčska dolina, Kremnický štít, Kremnica.
1.den pojazdit okruhom severnu cast (dala by sa stihnut aj Kralova studna a Krizna) a navrat cez Harmanec a Kordiky.
2.den okruh na juh (pripadne navrat do Kremnice vlakom.)
Nepoznas nahodou vyhliadku medzi Svrcinikom a sedlom Flochova? Ja som tam v zime pred cca 10 rokmi nafotil krasnu panoramu Lucanskej fatry, Velkej fatry a Tatier, ale bolo to na bezkach a niekto tam spravil stopu, inak by som ani netusil, ze sa taka perfektna vyhliadka nachadza v tom pralese. Na bajku som to asi 2x skusal hladat, ale ked som tak asi na polhodinu totalne zabludil (vies aky tam je teren), tak som to vzdal. Ale rad by som vedel, ci to niekto pozna, este by som to siel pozriet. A tu fotku skusim pohladat cez vikend, mam ju naskenovanu v starom pocitaci.
Na mapke som vyznacil priblizne miesto, kde si myslim, zeby to malo byt. Bol tam siroky skalny prah, pod ktorym nerastli tie javory a smreky a bol tam tym padom 180° vyhlad.
No clovece
No tak som teda nasiel tu panoramu, ospravedlnujem sa za kvalitu, ale je to najmenej 10 rokov stare a skenovane velmi davno
Ak teda niekto pozna pristup k tej vyhliadke, bolo by to super.