Zadný náboj Novatec 712, 772, 882 4in1 a Force 4x1
Sevas.Mám takýto problém. Vytopil som starý náboj Dt swiss 340 a zháňam náhradu.
Lepšie by bola kúpi dtčkového 240tky ale rozpočet akosi zatiaľ nepustí. Tak sa chcem opýtať či je tento náboj Novatec vhodný alebo by ste za priatelnú cenu vedeli aj niečo iné poradiť. Dajte aj dajaké skúsenosti s údržbou, dostupnosti súčiastok a celkovo ako ide . Diki
obavy z praskania B typu sú na mieste,tá stena orecha pod západkami je o polovicu tenšia ako na starom A type,ako stvorená na vznik únavovej praskliny,hlavne ak má niekto v nohách
Zvedavou otazkou som si asi sam problemy privolal
Po 3 mesiacoch (cca. 600km) zacali na Force naboji problemy s orechom, nieco v nom puklo a potom prestal fungovat volnobeh, za chvilu opat orech fungoval viacmenej normalne (snazil som sa ho ale moc nezatazovat).
Po rozobrati doma som objavil jednu znicenu=strhnutu zapadku (ostatne 2 su OK) a prasknuty zapadkovy kruzok. Predpokladam, ze pricina je ten prasknuty kruzok , ktory sposobil, ze prenos sily nebol rovnomerny cez vsetky 3 zapadky a jedna sa nasledne znicila.
myslím že ten krúžok a západky sú rovnaké ako na Novatec to sa spýtaj v Dema.sk a dajú sa kúpiť myslím že je lepšie západky vymeniť všetky aj keď bude novy západkový krúžok .Alebo kúpiť novy novatec
Par fotiek zniceneho orecha a ozubenia.
Kedze som potreboval naboj funkcny cim skor, vyuzil som kontakty z fora a chcel som dat poskodene diely vymenit (bolo by to lacnejsie a najma rychlejsie ako riesenie reklamacie).
V praxy sa vsak ukazalo, ze vymena poskodeneho kruzku ozubenia je v pripade, ze je prasknute nemozna, nakolko
pri povolovani (potrebny specialny kluc 24zubovy srt-01, resp. 27 zubovy srt-02 ) dochadza k roztahovaniu kruzku, ktory sa tym zakusne do tela naboja - foto 3
Tymto este raz dakujem Raverovi a jeho kolegom za ochotu a pomoc.
Vcera som naboj vyplietol a pojde na reklamaciu.
Pred tyzdnom novy naboj prisiel. Prekvapilo, ze ma iny orech - stena pod zapadkami je hrubsia a ma 4 zapadky namiesto 3 Snad vydrzi viac ako jeho predchodca.
Kedze su 4 zapadky na 27 zubov, je ich umiestnenie asymetricke - 2 zapadky su blizsie seba ako zvysok.
Tuto typek spomina, ze zapadky pri Novatec nabojoch nezapadaju uplne naraz a oznacuje to za pricinu destrukcie orechu. http://forums.mtbr.com/wheels-tires/novatec-wheels-839975.html#post10178178
Ked tocim na novom naboji orechom na volnobeh velmi pomaly dozadu, je to pocut. Snad to "sadne". Ked budem na druhom biku davat dole koleso, popocuvam aj stary drziak Novatec D042SB.
Pan doma vesti z magickej gule?
Je to ocel a v zabere su naraz vsetky zapadky (meral som to, ale mozem este pre istotu spocitat pocet klikov na jednu otocku orecha, ked sa k tomu dostanem).
no keď som fotku toho náboja zväčšil,bolo vidno vela ťukancov,škrabancov tak som myslel (nesprávne) že je to AL , ak je to teda ocel,čo s tým robili ,že je to tak nahrubo opracované a dobité ?
tie západky ak naozaj zapadajú 4 naraz,tak to by už malo čosi vydržať-ak len 2,bude mať velmi malý uhol záberu
Palo TT mohol by si prosím ťa porovnať zvukový prejav starého orechu s tromi západkami v porovnaní s novým štvorzápadkovým orechom ? Je ten nový hlučnejší/výraznejší?
Prípadne, ak by sa ti chcelo, mohol by si posuvným meradlom zmerať o koľko viac materiálu je pod západkami u toho nového typu.
Silno uvažujem, že by som šiel do Novatecu D771SB na 12mm osu.
Ak vyriešili problém s praskaním orechu a náboj je okrem iného ešte hlasnejší, tak to vzhľadom na cenu bude asi jasný kandidát.
Vďaka za odpoveď!
No dufam, ze hlasnejsi nie je, ten moj nevydava vobec ziaden zvuk a som za to rad. Inak Novatec je zaujimavy aj tym, ze ma jeden typ naboja, ktory sa da konvertovat na vsetky 4 typy upinakov (5,9,15,20mm).
lto ja zas preferujem prenikavejší zvuk, ktorý rešpektuje lesná zver aj bezohľadní korčuliari a príležitostní cyklisti. Neviem, aký náboj máš ty, ale môj novatec D712SB je hlasnejší ako náboje od shimana aj od bontrageru, no na Fulcrum sa to nechytá. Ten typ o ktorom hovoríš je zbytočne ťažký, navyše koľko druhov osiek používaš na jednom kolese?
Ja v priemere 1,0
Ja zas preferujem ticho, ostatne nevidim dovod robit hluk v lese. Alebo Teba neucili, ze v lese sa hluk robit nema ? Ak potrebujem na niekoho upozornit, dam si zvoncek, zvuk rohatky naozaj nie je urceny na upozornovanie chodcov, len ich zbytocne vystrasi. A ostatne, zda sa mi srandovne, ze kopec ludi riesi rozne pukotanie a pazvuky z bajku, ale agresivny zvuk rohatky im nevadi To je take schizofrenicke Inak mozno by bolo dobre pozriet ten naboj, asi nie je namazany, preto tak huci. Napr. moj DT Swiss sa tak prejavuje, ked sa rozhuci, uz viem, ze ho treba rozobrat, lebo je spinavy.
Naboj mam uplne prvy polkilovy Novatec, ktory ma system rovnaky ako aj tieto novsie, preto pisem, ze nepredpokladam, ze to bude nejak vyrazne inak..ak chces hlucny naboj, tak skus DT Swiss 1. Ten typ predneho je co sa tyka 20mm osky jeden z najlahsich (nepocitam DT 240s). Kolko druhov osiek pouzivam ? Vsetky okrem 15mm, ktora je ale uz nutnost, kedze vsetko nove sa dnes robi len na 15mm, ak by som chcel novu. Este nejaka otazka ?
lto tá moja otázka bola skôr rečnícka. Ja používam samozrejme na svojich bicykloch 5mm QR, 9mm QR, 15mm maxle lite, X-12mm, ale nikdy som neprehadzoval na zadnom náboji osky podľa potreby.
Zvonček je super vec, ale na XC rakete ho proste voziť nikdy nebudem. Hluk v lese robia motorkári, štvorkolkári a nie cyklisti ... keď nechcem aby bolo počuť zvuk rohatky, tak pretáčam, nie je na tom nič zložité. Bikujem v oblasti, kde je na každom rohu vyvesený oznam o výskyte nebezpečných šeliem a voziť so sebou rolničku pripnutú mi príde tiež na schyzu
PS: príliš namazaná rohatka má zlý vplyv na jej životnosť ako aj životnosť západiek. Tenká vrstva oleja je omnoho rozumnejšia ako patlať to tam vazelínou, len aby to bolo ticho
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Po 3 mesiacoch (cca. 600km) zacali na Force naboji problemy s orechom, nieco v nom puklo a potom prestal fungovat volnobeh, za chvilu opat orech fungoval viacmenej normalne (snazil som sa ho ale moc nezatazovat).
Po rozobrati doma som objavil jednu znicenu=strhnutu zapadku (ostatne 2 su OK) a prasknuty zapadkovy kruzok. Predpokladam, ze pricina je ten prasknuty kruzok , ktory sposobil, ze prenos sily nebol rovnomerny cez vsetky 3 zapadky a jedna sa nasledne znicila.
Kedze som potreboval naboj funkcny cim skor, vyuzil som kontakty z fora a chcel som dat poskodene diely vymenit (bolo by to lacnejsie a najma rychlejsie ako riesenie reklamacie).
V praxy sa vsak ukazalo, ze vymena poskodeneho kruzku ozubenia je v pripade, ze je prasknute nemozna, nakolko
pri povolovani (potrebny specialny kluc 24zubovy srt-01, resp. 27 zubovy srt-02 ) dochadza k roztahovaniu kruzku, ktory sa tym zakusne do tela naboja - foto 3
Tymto este raz dakujem Raverovi a jeho kolegom za ochotu a pomoc.
Vcera som naboj vyplietol a pojde na reklamaciu.
Kedze su 4 zapadky na 27 zubov, je ich umiestnenie asymetricke - 2 zapadky su blizsie seba ako zvysok.
Tuto typek spomina, ze zapadky pri Novatec nabojoch nezapadaju uplne naraz a oznacuje to za pricinu destrukcie orechu.
http://forums.mtbr.com/wheels-tires/novatec-wheels-839975.html#post10178178
Ked tocim na novom naboji orechom na volnobeh velmi pomaly dozadu, je to pocut. Snad to "sadne". Ked budem na druhom biku davat dole koleso, popocuvam aj stary drziak Novatec D042SB.
http://kastar.cz/teleso--mtb-its4--2012-det-603-46-1-46-46.html
Je to ocel a v zabere su naraz vsetky zapadky (meral som to, ale mozem este pre istotu spocitat pocet klikov na jednu otocku orecha, ked sa k tomu dostanem).
tie západky ak naozaj zapadajú 4 naraz,tak to by už malo čosi vydržať-ak len 2,bude mať velmi malý uhol záberu
Dokonca s poznamkou: s pevnejším telom v oblasti krku (opatrenie proti praskaniu pod západkami)
http://shop.dema-bicycles.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=386488&category_id=61063&manufacturer_id=18779&option=com_virtuemart&Itemid=1
Len dufam, ze ten moj Force orech je naozaj ocel a nie hlinik...
Prípadne, ak by sa ti chcelo, mohol by si posuvným meradlom zmerať o koľko viac materiálu je pod západkami u toho nového typu.
Silno uvažujem, že by som šiel do Novatecu D771SB na 12mm osu.
Ak vyriešili problém s praskaním orechu a náboj je okrem iného ešte hlasnejší, tak to vzhľadom na cenu bude asi jasný kandidát.
Vďaka za odpoveď!
Ja v priemere 1,0
Naboj mam uplne prvy polkilovy Novatec, ktory ma system rovnaky ako aj tieto novsie, preto pisem, ze nepredpokladam, ze to bude nejak vyrazne inak..ak chces hlucny naboj, tak skus DT Swiss 1. Ten typ predneho je co sa tyka 20mm osky jeden z najlahsich (nepocitam DT 240s). Kolko druhov osiek pouzivam ? Vsetky okrem 15mm, ktora je ale uz nutnost, kedze vsetko nove sa dnes robi len na 15mm, ak by som chcel novu. Este nejaka otazka ?
Zvonček je super vec, ale na XC rakete ho proste voziť nikdy nebudem. Hluk v lese robia motorkári, štvorkolkári a nie cyklisti ... keď nechcem aby bolo počuť zvuk rohatky, tak pretáčam, nie je na tom nič zložité. Bikujem v oblasti, kde je na každom rohu vyvesený oznam o výskyte nebezpečných šeliem a voziť so sebou rolničku pripnutú mi príde tiež na schyzu
PS: príliš namazaná rohatka má zlý vplyv na jej životnosť ako aj životnosť západiek. Tenká vrstva oleja je omnoho rozumnejšia ako patlať to tam vazelínou, len aby to bolo ticho