riešite tu fox vidlice mám takú otázku mám cube ams 150 a vidlu FOX TALAS CTD FIT je to 2013 model patrilo to tiež medzi tie vidly ktoré mali problém ? bo obchod kde som bike kupoval dával po zvolávaní foxu na servis úplne všetky vidly fox mám aj tlmič fox float ctd som zvedavý na váš názor prepínanie tých odskokov sa mi zdajú byť pomerne rovnaké ale možno mi poradíte ako mám zistiť či to funguje správne lebo ako bolo spomínané tiež mi climb péruje
U tlmiča climb mód ani nikdy nemôže byť tuhý, pretože to je len propedal nie lock. Mal by si cítiť rozdiel medzi jendotlivými polohami páčky v odozve tlmiča. Je však možné, že niekto menej skúsený tento rozdiel cítiť nemusí, resp. si ho doteraz neuvedomoval. Takže podľa všetkého máš vidlu a tlmič v poriadku.
U 2014 Fox CTD vidlic je (udajne) climb mod uz ovela tuhsi, v podstate lockout, samozrejme stale ma threshold kedy pri prudsom naraze povoli.
Inak ta zvolavacia akcia na evolution vidlice nebola o tom ci ta CTD patrona v nich funguje/nefunguje dobre ale preto, ze tie vidlice boli nebezpecne. Bol minimalne jeden zdokumentovany pripad ked sa niekto zranil. Vobec to nebolo take dobrovolne ako sa Fox tvari.
U tlmiča climb mód ani nikdy nemôže byť tuhý, pretože to je len propedal nie lock. Mal by si cítiť rozdiel medzi jendotlivými polohami páčky v odozve tlmiča. Je však možné, že niekto menej skúsený tento rozdiel cítiť nemusí, resp. si ho doteraz neuvedomoval. Takže podľa všetkého máš vidlu a tlmič v poriadku.
dakujem za názor a radu včera som si to premačkal a zistil som tie rozdiely v pružení, len ma zaujala táto téma že prečo dávali obchody kontrolovať vidlice ktoré sa toho vlastne ani netýkali ale podstata je tá že je to v poriadku a že to bude šlapať počas sezony iné mi ku pohode jazdy nechýbalo
áno aj tie novo vymieňané patróny vo vidliciach mali už v podstate tuhý lock, u tlmičov to však tak nikdy nebolo (iba ak RPL verzie).
K tej zvolávacej akcií len toľko, že menia práve tie kazaice sa "nebezpečné" patróny. Takže ja by som celkom tej oficiálnej správe neveril. Nečítal som nikde, že by niekomu tá vidlica spravila niečo nebezpečné, zato o tom, že prestala tlmiť písal takmer každý.
"Fox received one report of an incident resulting in shoulder injuries in Italy."
//edit: ide o to, ze sa piestnica v olejovej patrone moze "separovat" od piestu. Co samozrejme znefukcni cele CTD. Ked si ale uvazime ze spodne nohy su vlasnte pripevnene k zvysku vidlice prave o tie piestnice, tak tymto oddelenim drzia spodne nohy uz len na vzduchovej strane. Zrejme to tak dlho nevydrzi a spodne nohy sa mozu oddelit od zvysku vidlice uplne, co sa zrejme stalo aj tomu nestastnikovi v taliansku.
Problemy s pedalmi Shimano XTR Trail M985
Nie je to oficialne potvrdene Shimanom ale urcite serie pedalov XTR Trail M985 maju problemy s oskou a tesnenim.
Na mojich sa po par dnoch jazdenia zvlieklo tesnenie na lavel strane a na pravej strane mi vytekala vazelina.
Reklamaciou boly pedale vymenene ale vazelina stale vyteka z tesneni.
Z dovodu bespecnosti pouzivam starsiu verziu pedalov XTR.
V extremnych pripadoch hrozi vytrhnutie tela pedala zo samotnej osky :
Merida zvoláva modely S-PRESSO z modelových rokov 2008-2012 kvôli výmene prednej vidlice.
Ako výrobca produktov vysokej kvality, vedomý si zodpovednosti, podrobuje MERIDA všetky svoje modelové skupiny bicyklov aj po ich uvedení do predaja opätovným dôkladným skúškam. Len tak sa dá trvale zabezpečiť bezpečnosť a spoľahlivosť našich vysokohodnotných bicyklov. V súvislosti s týmito intenzívnymi internými a externými kontrolami kvality z hľadiska konštrukcie a výroby sa MERIDA rozhodla pristúpiť ku dobrovoľnej a preventívnej zvolávacej akcii modelov MERIDA S-PRESSO z modelových rokov 2008 až 2012. Napriek dodržaniu všetkých relevantných skúšobných noriem, môže za určitých nepriaznivých okolností pri týchto bicykloch dôjsť počas jazdy ku uvoľneniu spojenia medzi korunkou vidlice a nohami prednej vidlice, pričom pád s možnými vážnymi následkami nie je možné vylúčiť.
Vášho predajcu bicyklov MERIDA sme už o tejto zvolávacej akcii informovali. Predajca očakáva, že v krátkej dobe bude realizovať výmenu Vašej vidlice.
Prosíme zoberte na vedomie: Váš bicykel MERIDA S-PRESSO je do náležitej výmeny prednej vidlice považovaný za nebezpečný pre používanie, preto Vám odporúčame nechať okamžite dotknutý diel Vášho bicykla vymeniť. Samozrejme, Vám ako zákazníkovi značky MERIDA, bude vidlica vymenená za novú bezplatne a to vo farebnom vyhotovení pasujúcom ku Vášmu bicyklu S-PRESSO. Prosím, kontaktujte Vášho predajcu bicyklov MERIDA pre konkrétne dohodnutie si výmeny Vašej vidlice a v tejto súvislosti si prosím pripravte výrobné číslo Vášho bicykla S-PRESSO (uvedené na ráme bicykla).
Chceli by sme sa Vám na tomto mieste za vzniknuté nepríjemnosti ospravedlniť a zároveň Vás ubezpečiť, že MERIDA bude naďalej vynakladať všetko úsilie nato, aby svojim zákazníkom mohla ponúkať len produkty s overenou kvalitou.
YT ma problem s patkami u prvej serie Capra s 1x11. Podla dostupnych informacii (vyhovoriek ) im SRAM dodal nespravnu specku pre rozmery. V podstate ten uchyt prehadzovacky nedolieha dostatocnou plochou na patku a ten spic na patke sa casom uplne ulomi (kludne aj normalne za jazdy). Na obrazku moja, uz nacata, este neodlomena, patka.
Chcem upozorniť majiteľov bikov Ghost AMR Lector 7700 2012 na výrobnú chybu, ktorá sa týka možno nejakej série vo výrobe, jedná sa o miesto pod váhadlom kde je nalisovaný čap a dochádza tam k praskaniu. http://www.imgup.cz/images/2014/09/17/2014-01-25-2954.jpg
Ake mate skustenosti so znackou HQBC ? Viem o troch paroch pedalov QX-PRO, ktore doslova odpadli. Mne jedny vydrzali jeden a pol sezony, druhe ( bral som od kamosa takmer nove ) asi pol sezony a inemu kamosovi vydrzali asi tri mesiace kym sa nerozpadli.
V tomto prípade by to asi chcelo trocha viac zainvestovať do overenej značky a modelu. Predsa pedále dostávajú tiež riadne zabrať. Ale tak treba občas otestovať aj menej overenú značku (model), človek má aspoň reálne skúsenosti.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak ta zvolavacia akcia na evolution vidlice nebola o tom ci ta CTD patrona v nich funguje/nefunguje dobre ale preto, ze tie vidlice boli nebezpecne. Bol minimalne jeden zdokumentovany pripad ked sa niekto zranil. Vobec to nebolo take dobrovolne ako sa Fox tvari.
Tu su podrobnosti (EN):
http://www.cpsc.gov/en/Recalls/2014/Fox-Factory-Recalls-Evolution-Mountain-Bike-Suspension-Forks/
dakujem za názor a radu včera som si to premačkal a zistil som tie rozdiely v pružení, len ma zaujala táto téma že prečo dávali obchody kontrolovať vidlice ktoré sa toho vlastne ani netýkali
áno aj tie novo vymieňané patróny vo vidliciach mali už v podstate tuhý lock, u tlmičov to však tak nikdy nebolo (iba ak RPL verzie).
K tej zvolávacej akcií len toľko, že menia práve tie kazaice sa "nebezpečné" patróny. Takže ja by som celkom tej oficiálnej správe neveril. Nečítal som nikde, že by niekomu tá vidlica spravila niečo nebezpečné, zato o tom, že prestala tlmiť písal takmer každý.
//edit: ide o to, ze sa piestnica v olejovej patrone moze "separovat" od piestu. Co samozrejme znefukcni cele CTD. Ked si ale uvazime ze spodne nohy su vlasnte pripevnene k zvysku vidlice prave o tie piestnice, tak tymto oddelenim drzia spodne nohy uz len na vzduchovej strane. Zrejme to tak dlho nevydrzi a spodne nohy sa mozu oddelit od zvysku vidlice uplne, co sa zrejme stalo aj tomu nestastnikovi v taliansku.
Nie je to oficialne potvrdene Shimanom ale urcite serie pedalov XTR Trail M985 maju problemy s oskou a tesnenim.
Na mojich sa po par dnoch jazdenia zvlieklo tesnenie na lavel strane a na pravej strane mi vytekala vazelina.
Reklamaciou boly pedale vymenene ale vazelina stale vyteka z tesneni.
Z dovodu bespecnosti pouzivam starsiu verziu pedalov XTR.
V extremnych pripadoch hrozi vytrhnutie tela pedala zo samotnej osky :
youtube.com/watch?v=i3NyXufWZI8&t=0
Dalsie informacie poskytne Google.
Merida zvoláva modely S-PRESSO z modelových rokov 2008-2012 kvôli výmene prednej vidlice.
Ako výrobca produktov vysokej kvality, vedomý si zodpovednosti, podrobuje MERIDA všetky svoje modelové skupiny bicyklov aj po ich uvedení do predaja opätovným dôkladným skúškam. Len tak sa dá trvale zabezpečiť bezpečnosť a spoľahlivosť našich vysokohodnotných bicyklov. V súvislosti s týmito intenzívnymi internými a externými kontrolami kvality z hľadiska konštrukcie a výroby sa MERIDA rozhodla pristúpiť ku dobrovoľnej a preventívnej zvolávacej akcii modelov MERIDA S-PRESSO z modelových rokov 2008 až 2012. Napriek dodržaniu všetkých relevantných skúšobných noriem, môže za určitých nepriaznivých okolností pri týchto bicykloch dôjsť počas jazdy ku uvoľneniu spojenia medzi korunkou vidlice a nohami prednej vidlice, pričom pád s možnými vážnymi následkami nie je možné vylúčiť.
Vášho predajcu bicyklov MERIDA sme už o tejto zvolávacej akcii informovali. Predajca očakáva, že v krátkej dobe bude realizovať výmenu Vašej vidlice.
Prosíme zoberte na vedomie: Váš bicykel MERIDA S-PRESSO je do náležitej výmeny prednej vidlice považovaný za nebezpečný pre používanie, preto Vám odporúčame nechať okamžite dotknutý diel Vášho bicykla vymeniť. Samozrejme, Vám ako zákazníkovi značky MERIDA, bude vidlica vymenená za novú bezplatne a to vo farebnom vyhotovení pasujúcom ku Vášmu bicyklu S-PRESSO. Prosím, kontaktujte Vášho predajcu bicyklov MERIDA pre konkrétne dohodnutie si výmeny Vašej vidlice a v tejto súvislosti si prosím pripravte výrobné číslo Vášho bicykla S-PRESSO (uvedené na ráme bicykla).
Chceli by sme sa Vám na tomto mieste za vzniknuté nepríjemnosti ospravedlniť a zároveň Vás ubezpečiť, že MERIDA bude naďalej vynakladať všetko úsilie nato, aby svojim zákazníkom mohla ponúkať len produkty s overenou kvalitou.
Ďakujeme Vám za Vašu dôveru.
Dalsie priklady na nemeckom fore: tu a tu
http://www.imgup.cz/images/2014/09/17/2014-01-25-2954.jpg