ten haibike praskne bohuzial asi kazdy..ocovy po druhom prasknuti vratili peniaze....este jeden kamos ho ma, tam sa uz tiez zacina tvorit prasklina....na druhej foto svietim celovkou zozadu na trubku, ano dobre vidite, ten ram vazne presvita okolo zvaru.....
No keby som mal taký bajk, preventívne by som tam vložil starú sedlovku úplne na doraz kolko by išla
Ja som celkom zvedavy, kolko vydrzi ten tvoj, kedze si moje preventivne rady ignoroval post887558.html#p887558
Ale mas karbon, mozno ten bude odolnejsi na unavove zohybanie a aj po 6000km bude este bike vcelku...
Mna by zaujimalo,či na tých bikoch bol niekedy otvoreny a premazany tlmič...ono tu energiu pohlcuje tlmič a ked je tlmič suchý tak to povolí v najslabšom mieste... roztrhnut trubku v ťahu-to je iná sila...
Silu až takú veľkú netreba. Ten zvar tam vytvára dosť veľký koncentrátor napätia, počet cyklov pri jazde je vysoký, takže dosť vysoké únavové zaťaženie. Ako som písal skôr celé zle navrhnuté...
No nie som konštruktér,ale robim s pneumatikou a hydraulikou cca. 15 rokov v automatizácii...volodaj má pravdu,že rázov je tam veľa-ale to že tlmič je sučasťou zadného odpruženia hádam suhlasíte...a že chod tmiča po servise je citelne iný ako chod 5 rokov starého tlmiča,ktorý nebol nikdy otvorený...
To :marina_militare :pri katalogovych ramoch sa tieto veci zial stavaju...ano,len nie kazdy je ochotný dať za bike také prachy
Sám mám takýto system zadnej stavby a iba nad tým rozmyšľam...v žiadnom prípade sa nejdem hádať a ani sa nezastávam žiadnej značky...
chod tlmica po servise moze byt hladsi ale to so zlomenim ramu nema vobec nic spolocne... podla tejto logiky by sa ten ram musel zlomit hned jak by si zamkol tlmic a presiel po nejakom hrbole na ceste...a dalsia vec kazdy ma tlmic inak nafukany, takze toje uplne jedno ci ma tlmic maslovy chod a je cerstvo premazany alebo ci nebol par rokov v servise, ten ram by sa proste zlomit nemal
podla mna sa to lame tahom... kedze zadna stavba tlaci smerom hore a tlmic kladie odpor cim v podstate tvori paku a cap na ktorom je uchytene vahadlo o ram je tlaceny smerom hore ...alebo sa mylim?
Podla mna horna vzpera zadnej stavby tlaci najma dopredu (v smere jazdy) a cez vahadlo je tato sila potom prenasana smerom do zeme (na tlmic). Pri tomto sa namaha sedlova trubka bocnymi silami pri cape vahadla a casom sa moze unavit a zlomit.
Problem sa urcite netyka len katalogovych ramov. Pridat tam matros je sice riesenie, ale nie systemove, lebo ak by sa tlmic uchytil na hornu trubku, problem by vobec nevznikol.
Preto hovorím ze tam treba "vlepiť" starú sedlovku... Spevní to najviac namáhané miesto... Neni to ideálne riešenie ale lepšie jak čakať kedy sa to zlomí
to Palo TT: smerom do zeme (na tlmic) No ved o tom som pisal...ten pohyb,čiže energiu musí niečo pohltiť-buď tlmič,alebo sedlová trubka...moja teoria...
contador888 ešte daj tvoje vysvetlenie
mame ramovy trojuholnik, na uz najviac namahanu ruru vahou jazdca z tych troch ,este *ebneme prepakovanie... kde soudruzi udelali chybu ?! planovane opotrebenie ? mensie vyrobne naklady? cize ked to daju na drahsie modely tak chcu viac zarobit?lahsie navrhovanie? keby za kazdy "predcasne" zlomeny ram dostal konstrukter po papuli....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som celkom zvedavy, kolko vydrzi ten tvoj, kedze si moje preventivne rady ignoroval
post887558.html#p887558
Ale mas karbon, mozno ten bude odolnejsi na unavove zohybanie a aj po 6000km bude este bike vcelku...
To :marina_militare :pri katalogovych ramoch sa tieto veci zial stavaju...ano,len nie kazdy je ochotný dať za bike také prachy
Sám mám takýto system zadnej stavby a iba nad tým rozmyšľam...v žiadnom prípade sa nejdem hádať a ani sa nezastávam žiadnej značky...
Ešte že Phoca sibirica má len 70 kíl.
Problem sa urcite netyka len katalogovych ramov. Pridat tam matros je sice riesenie, ale nie systemove, lebo ak by sa tlmic uchytil na hornu trubku, problem by vobec nevznikol.
contador888 ešte daj tvoje vysvetlenie