scheduleNaše predajne a otváracie hodiny local_shippingDoručenie a osobné odbery fungujú normálne
Lokalizácia
Formulár sa odosiela

Devold Kløvstien merino tričko, modrá

91,99  - 96,99 
Našiel si lepšiu cenu?

Devold Kløvstien merino tričko

Tričko Klovstien je z novej kolekcie špeciálne určené pre MTB - horskú cyklistiku, downhill, ale aj cestnú cyklistiku počas horúčav. Cyklistické tričko je revolučné v tom, že vzdadu nemá štandardné vrecká. Tie by znižovali funkčnosť. Celá myšlienka je taká, že na tele má mať cyklista dokonalú látku pre dokonalý pocit pri jazde. Tričko Klovstien bolo testované cyklistami v Utahu pri jazde až v +40 °C.

Vlastnosti produktu

Z najjemnejšej merino vlny - extra mäkkéneškriabe a je prirodzene rezistentný voči zápachu
Vďaka pružnosti vlákna sa vlnené oblečenie nekrčí
Predĺžený chrbát chráni bedrá
Vysokú odolnosť a dlhú životnosť zaisťuje kombinácia vlny, prírodného tencelu a dvojitých lemov
Integrovaná handrička na okuliare na spodnom leme
Ľahký, vysoko priedušný materiál lepšie odvádza pot z povrchu tela
Ventilačná merino sieťovina pod rukávmi
Reflexné detaily na chrbte a na rukávoch
Oeko Tex Standard 100 certifikácia pre vlnené oblečenie spĺňa prísne kritériá kvality

Detaily produktu

Pohlavie Pánske
Druh športu cyklistika
Farba modrá
Materiálové zloženie 69 % merino vlna, 29 % tencel TM, 2 % polyamid
Gramáž 170 g/m2
ID produktu 230576
Test: Devold KLOVSTEIN – merino na MTB? Už nikdy v inom

Ako obstojí MTB kolekcia vyhotovená zo špecifickej merino vlny v dlhodobom teste? Čo očakávať od prelomovej kolekcie výrobcu, ktorý je na trhu už oviac ako 170 rokov?

Viete si predstaviť, že by ste si ako MTB jazdec, či už jazdíte XC, trail, enduro alebo zjazd, dali na seba niečo iné, ako špeciálne vyvinuté dresy, zložené najmä z polyesteru a elastanu? To neznie úplne dobre. Naozaj sme však v rámci vytrvalostného športu obmedzení na umelé materiály? A čo tak prírodná, veľmi špecifická alternatíva – merino vlna?

Devold Klovstein testDevold Klovstein recenzia

K merinu som sa dostal relatívne náhodou, jedno tričko mi posunul svokor. Keď som sa dozvedel, koľko by ma stálo na pulte v obchode, oči mi prevrátilo. Ako študenta strednej školy by ma investícia do jedného kusa oblečenia vyšla na peniaze, ktoré som si víkendovou prácou zarobil za dlhší čas. Tým, že som ho ale dostal zadarmo, vôbec som si tričko „nešanoval" a nosil som ho všade. Toto jediné tričko so mnou precestovalo viac ako 3 kontinenty, nosím ho v každom ročnom období a často v ňom dokonca aj spím.
Náznak toho, že vyzerám dobre príde od priateľky, ktorá ma chváli vždy, keď idem jazdiť v tomto sete.

Tričko nosím už deviatym rokom, zvyšok mojej športovej výbavy leží dlhodobo v skrini. Merino je „iná liga“ a ovečky v Nórsku vedia, čo robia. Poďme sa spolu pozrieť, čo môžem povedať k novej kolekcii Devold KLOVSTEIN (tričko a šortky), ktorú obliekam celú sezónu 2023. Je to naozaj „gamechanger"?

Slovami výrobcu

Značka Devold nie je vo výrobe oblečenia žiadny nováčik. Tento rok oslavuje 170 rokov od svojho vzniku, pričom vyrába výhradne v Európe. Ich kolekcie zahŕňajú oblečenie na voľný čas a šport (beh, turistika, bicykel), vyrobené najmä z merino vlny. A áno, známe nórske svetre, to je Devold.

Pre rok 2023 nájdeme v jej rade aj kolekciu KLOVSTEIN, ktorá je určená na horskú cyklistiku. V súčasnosti sa v kolekcii, rozdelenej na dámsku a pánsku, nachádzajú krátke nohavice, či tričká s krátkymi a dlhými rukávmi v šiestich farebných prevedeniach.

Tričká

Obsahujú až 69% merino vlny, zvyšok je tvorený látkou TENCEL, ktorá zaisťuje potrebnú elasticitu. Samozrejme, strih je s predĺženou zadnou časťou, aby sa chránili bedrá. Okrem toho je upravený tak, aby ste pri jazde mali telo pokryté látkou, ktorá odvádza pot a zaisťuje tak vhodnú termoreguláciu. Na tričkách sa nachádza viacero detailov, ako napríklad ventilačná sieťovina pod rukávmi, reflexné prvky či integrovaná handrička na okuliare.

Devold Klovstein review, Devold Klovstein tričko

Krátke nohavice

Obsahujú až 70% merino vlny, zvyšok je však, na rozdiel od trička, tvorený polyamidom, a to najmä na dosiahnutie potrebnej odolnosti. Strih označuje výrobca ako pohodlný, vytvorený tak, aby sa v šortkách dobre pedálovalo. Nájdeme tu tri vrecká, samozrejme na zips. Obvod pásu sa dá jednoducho nastaviť jednoručnými uťahovačmi. V oblasti zadku a slabín sa na šortkách nachádza takzvaná „ripstop" zosilnená tkanina.

Devold Klovstein nohavice

Prečo merino?

Merino vlna pochádza zo špeciálne vyšľachtených oviec žijúcich v chladných oblastiach. Charakteristickou vlastnosťou tejto vlny je jej jemnosť. Medzi najväčšie výhody patrí:

  • pri nosení neškriabe, nepichá
  • aj pri opakovanom používaní nezapácha
  • na materiál sa ťažko lepí špina
  • je veľmi priedušná
  • má termostatické vlastnosti - v zime hreje, v lete chladí
  • materiál nechladí, aj keď je mokrý
  • 100% bio

Dobre, dobre, dosť bolo teoretizovania, zdá sa, že táto kolekcia sa odlišuje od toho, čo bežne dostať na trhu, poďme sa pozrieť na to, ako obstojí v teréne.

Prvé jazdy

Mám veľmi špecifické miery a na to, aký som vysoký, mám veľmi úzky pás (sen každej ženy). Pri výbere nohavíc mám tak problém. Buď sú dlhé a voľné na páse alebo dobré na páse a zase krátke. Pri pohľade na veľkostné tabuľky teda volím tričko vo veľkosti XL a šortky vo veľkosti L.

Keď si všetko oblečiem, zisťujem, že som si vybral dobre. Šortky vo veľkosti XL by boli zrejme na mňa príliš veľké. Zároveň som mohol uvažovať aj nad veľkosťou trička L. To by však bolo zrejme krátke. Dostávam tak dobre vyzerajúci set obtiahnutých šortiek a voľnejšieho trička. Náznak toho, že vyzerám dobre príde od priateľky, ktorá ma chváli vždy, keď idem jazdiť v tomto sete. Chváli najmä šortky a naozaj musím priznať, že sedia výborne. Strih je teda veľmi podarený a na tele sedí naozaj skvelo.

Devold Klovstein nohavice, Devold Klovstein tričkoDevold Klovstein merino oblečenie

Nadmerné používanie som registroval len vtedy, keď sa na tričku začali objavovať soľné mapy.
Materiál, z ktorého sú šortky vytvorené, je relatívne tenký, zároveň však pôsobí veľmi odolne, hlavne zosilnený pás na zadku a v oblasti slabín, teda tam, kde ste pri jazde v blate najviac špinavý. Tento pás materiálu je veľmi špecifický, nie je nepremokavý, ale zároveň ani nijak ochotne vodu neabsorbuje. Jednoduché uťahovače na nastavenie pásu poskytujú vysokú mieru prispôsobenia. Prekvapili ma dve horizontálne vrecká v prednej časti šortiek, ktoré nie sú štandardné a ich cieľom je umiestniť veci vo vreckách čo najviac na prednú časť stehien tak, aby pri pedálovaní neobmedzovali jazdca.

Skúšanie trička je zvláštne, na prvý dotyk pôsobí materiál veľmi hrubý. On aj hrubý je, nejde o žiadnu tenučkú tkaninu. Pozerám si stránky výrobcu a zisťujem, že toto je cieľ. Tkanina je síce hrubá, ale nie je hustá a táto vlastnosť, podľa informácií, zaručuje maximalizovanie termoregulačných vlastností merino vlny. Strih je na rozdiel od šortiek voľnejší, nie však priveľmi.

Vyberám sa na prvú jazdu. Tričko ani šortky ma nikde neobmedzujú v pohybe. Obtiahnutejší strih spomínaných šortiek je veľmi príjemný a pripomína mi hodiny strávené v sedle cestného bicykla, a tak ma skôr navádza k lepším výkonom. Aj keď je tričko voľnejšie, pri jazde v zjazdovej pozícii obopína celý trup. Aj keď oblečenie testujem v extrémnom teple, nemám pocit, že som oblečený ako v skleníku. Šortky aj tričko dobre dýchajú a odvádzajú pot. Z kolekcie mám naozaj dobrý pocit, nakoniec, posúďte sami, ako oblečenie na jazdcovi vyzerá.


Dlhodobý test

Kolekciu Devold KLOVSTEIN som jazdil celú sezónu 2023. V podstate odvtedy, keď teploty dovolili odložiť do skrine dlhé nohavice a bundu. V šortkách som zároveň absolvoval aj všetky preteky, dres som už ale musel používať tímový. Jazdil som tiež v bikeparkoch, kde som mal pod tričkom chránič chrbta. Poďme sa teda pozrieť na to, aké mám z tejto prémiovej kolekcie pocity.

Čo sa týka strihu, ten sa mi veľmi osvedčil. Pamätám si na časy, keď sa na MTB nosili široké dresy a široké šortky. Tieto časy sú už preč a kombinácia tesnejších šortiek a o niečo menej tesného dresu (nie však voľného) sa nosí naozaj skvelo. Žiadny kus oblečenia pri jazde nezavadzia, či inak nevyčnieva.

Ako píše výrobca na svojich oficiálnych stránkach, strih trička je taký, že aj pri jazde dole kopcom, keď som v predklone, ostáva dres „nalepený na tele". Toto je pravda a môžete si to pozrieť na mojom videu vyššie. Pri jazde tričko v oblasti brucha neodstáva. Toto hodnotím ako naozaj pozitívne a ako spomeniem nižšie, výrazne to pomáha pri celkovej termoregulácii pri jazde. Jediný problém, ktorý som zažil, bolo vyťahovanie šortiek pri šliapaní do kopca. Vždy sa mi o kúsoček vyhrnuli a hore na kopci som si ich musel znížiť. Bolo to však len pár centimetrov, a ak by som nenosil chrániče kolien, ani by som to neriešil.

Funkčnosť oboch kúskov oblečenia na mňa naozaj zanechala dojem. Materiál je na pocit veľmi príjemný, až hodvábny. Ani neviem, že veci na sebe mám. Termoregulačná funkcia merino vlny naozaj funguje. Osobne mám s pocitom tepla naozaj problém. V umelých dresoch som ako v skleníku a občas pri jazde musím zastať, pretože mi je jednoducho teplo (navyše, keď som oblečený vo všetkých chráničoch). Tým, že pri jazde (aj dole kopcom) tričko a šortky obopínajú telo, využíva sa vlastnosť vlny na maximum v každom okamihu. Materiál dýcha a nechladí, ak je prepotený.

...všetko ostatné, čo som mal v skrini, idem teraz niekomu posunúť a nechávam si len tieto kúsky.
Aj pri tých najteplejších dňoch som nezažíval návaly tepla. Pri dostatočnej rýchlosti jazdy by som možno aj povedal, že materiál chladí. Aj keď je tričko z relatívne hrubo tkaného materiálu, zrejme funguje aj v extrémnom teple. Na šortkách si naozaj cením zosilneného pásu materiálu v oblasti zadku, pretože pri endure sa človek často zašpiní. Tento pás funguje ako akási ochrana a jazda v blate mi vôbec nevadí (a zároveň sa nepoškodzuje mechanicky cennejší materiál).

Jediná vec, ktorá by sa dala vytknúť, je poloha dvoch vreciek na prednej strane šortiek. Výrobca síce myslel, že ich umiestnením nie na bok, ale na prednú stranu stehna, nebudú pri šliapaní veci vo vrecku zavadzať. Toto je však pravda len do istej veľkosti vecí, ktoré do vrecka narvete. Pokiaľ ide o tyčinku, kľúče od auta či rukavice, naozaj pri šliapaní pohyb neobmedzujú. Ak tu však dám mobil, cítim, že ak by som nohu ohol až príliš, mohol by som s mobilom niečo spraviť. Na mobil sa však hodilo postranné vrecko, strategicky umiestnené v zadnej časti stehna.

Ďalším negatívom vecí je to, že pri dlhodobom používaní nezačnú smrdieť. Táto veľmi špecifická vlastnosť merino vlny je tak trochu pozitívno-negatívna. Kolekciu som si naozaj obľúbil, všetky moje ostatné veci ostali tento rok v skrini. Nadmerné používanie som registroval len vtedy, keď sa na tričku začali objavovať soľné mapy.

A, len tak mimochodom, vo veciach sa mi podarili viaceré úspechy, najmä na Hornonitrianskej Enduro Sérii.

Devold KlovsteinDevold Klovstein merino

Všetko je to o funkčnosti a vychytávkach

Keďže Devold je na trhu už 170 rokov, zrejme vedia, čo je dobré a čo nie, a presne toto preniesli aj do kolekcie KLOVSTEIN. Obsahuje veľa detailov a vychytávok.

Mňa hneď zaujali jednoduché ručné uťahovače, ktoré na prvý pohľad vyzerajú až príliš jednoducho a takpovediac kazia estetický dojem. Miera nastavenia je však úctyhodná. Navyše, keď nechodíte hore bez, tak tieto uťahovače pod tričkom zapadnú. Pri extrémnom zatiahnutí pásu sa materiál na obvode pása nekrčí.

Devold KlovsteinDevold Klovstein merino

Strategicky umiestnený zosilnený materiál v oblasti zadku a slabín je lokalizovaný presne tam, kde chcete, aby bol. V týchto miestach je materiál najviac mechanicky zaťažovaný a vystavený nečistotám. Zvyšok šortiek je z funkčnej merino vlny.

merino oblečenie na horskú cyklistikuDevold Klovstein

Tiež sa mi páči, že šortky sú na spodku v prednej časti predĺžené. To znamená, že ak nosíte chrániče, obmedzí sa vznik takzvaného „enduro gapu“, ktorý vznikne ako medzera medzi šortkami a chráničmi, kde vám vidno kožu a úprimne to vyzerá hrozne.

Devold KlovsteinDevold merino

Na tričku si cením sieťovinu pod rukávmi, čo znova pridáva k termoregulačnej efektivite kúska. Samozrejme, predĺžená chrbtová časť chráni kríže pred chladom a prispieva k estetickej stránke. Detail, ktorý je naozaj jedinečný, je kus látky z vnútornej strany trička slúžiaci na čistenie okuliarov. Najprv som si myslel, že to je blbosť, ale neskôr som to využíval takmer pred každou jazdou. Funguje naozaj skvele.

merino oblčenieDevold Klovstein

Koho kolekcia osloví

Devold KLOVSTEIN je kolekcia, ktorá sa dá označiť ako tá drahšia. MOC trička je niečo cez 100 € a šortiek niečo cez 200 €. To je dosť, naozaj dosť. Z mojej skúsenosti však môžem povedať, že všetko ostatné, čo som mal v skrini, idem teraz niekomu posunúť a nechávam si len tieto kúsky.

Pozitíva

  • Funkčnosť, príjemné nosenie.
  • Elegantný a moderný strih.
  • Výnimočné termoregulačné schopnosti merino vlny.
  • Viacero efektných detailov.
  • Nadčasový dizajn.
  • Väčšia investícia sa vám vráti.

Negatíva

  • Vyššia cena.
  • Šortky sa mi pri šliapaní mierne vyhrnuli o pár cm.
  • Farebný dizajn trička by mohol byť o niečo zaujímavejší.
  • Značka Devold momentálne neponúka iné kúsky ako napr. dlhé nohavice, bundy, či vesty určené na MTB (čo sa podľa mojich informácií môže zmeniť).

Kúpu týchto kúskov neoľutuje človek, ktorý hľadá MTB oblečenie, ktoré vyniká svojimi schopnosťami. Ide o drahšiu vec, ale nahradí vám hŕbu zbytočných kúskov oblečenia, ktoré sú síce lacné, ale nemajú primerané funkcie.

Blížia sa Vianoce, takéto kúsky by určite potešili každého bikera či bikerku. Celú kolekciu si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Devold KlovsteinDevold Klovstein merino oblečenie

Ešte spomeniem jednu mega vec od Devoldu, a tou sú teplé boxerky na zimu. Ja ich používam pri jazdách v zime, a nakoľko mi býva dosť zima na viete čo... tak využívam tieto trenky, keďže majú vpredu neprefúkavý zateplený pás.

Alternatíva z iných ako umelých materiálov sa dá nájsť od značky MALOJA (dres, nohavice).
Zdroj fotografií: Jozef Chreno, Vladimír Králik, archív autora
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Dámske oblečenie
Veľkosť Číselná veľkosť Výška (cm) Hrudník (cm) Pás (cm) Boky (cm) Vnútorná dĺžka šva (cm)

XS

34-36

157-164 79-85 63-69 87-93 75-77

S

34-38

161-168 85-91 69-75 93-99 77-79

M

38-40

165-172 91-97 75-81 99-105 79-81

L

42-44

169-176 97-104 81-88 105-112 81-83

XL

44-46

173-178 104-112 88-96 112-119 83-85

XXL

48-50

175-180 112-122 96-104 119-125 85-87
Pánske oblečenie
Veľkosť Výška (cm) Hrudník (cm) Pás (cm) Boky (cm) Vnútorná dĺžka šva (cm)

S

168-176 91-97 80-86 92-98 82-84

M

173-181 97-103 86-92 98-104 84-86

L

178-186 103-110 92-99 104-111 86-88

XL

183-189 110-118 99-107 111-119 88-90

XXL

186-192 118-128 107-115 119-127 90-92
Devold originals
Veľkosť Výška (cm) Hrudník (cm) Pás (cm) Boky (cm)
XS

163-171

85-91

74-80

89-92

S

168-176 91-97 80-86 92-98

M

173-181 97-103 86-92 98-104

L

178-186 103-110 92-99 104-111

XL

183-189 110-118 99-107 111-119

XXL

186-192 118-126 107-113 119-125


 

Hodnotenie 0/5

(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
Pridaj svoje hodnotenie
Za každé tvoje hodnotenie získavaš body do vernostného systému

comment Hodnotenia

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne hodnotenia

Formulár sa odosiela
Pridaj hodnotenie
Formulár sa odosiela

comment Otázky na predajcu

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne otázky

Formulár sa odosiela
Devold je nórska firma, ktorá sa zaoberá výrobou vlneného termoprádla. Pôsobí na trhu už od roku 1853, kedy ju založil Ole Andreas Devold v meste Ålesund. Takto dlhá tradícia nemá na dnešnom trhu obdoby – jedná sa jednoznačne o najstaršiu vlnenú termobielizeň na svete. Devold ponúka spodnú bielizeň od ultra tenkej kolekcie Breeze, vhodnej pre teplejšie mesiace a viac potivé aktivity, až po kolekciu Expedition, vhodnú pre zimomravých ľudí a do veľmi chladných podmienok. V kolekcii nájdete vhodné prádlo na akúkoľvek činnosť, ďalej vlnené svetre s vynikajúcim tepelným komfortom. Medzi doplnkami je široká škála čiapok, rukavíc, multifunkčných šálov a ponožiek rôznych typov pre viacero použití.

Všetko o nákupe u nás

Tu nájdeš odpovede na tvoje otázky ohľadom dopravy, platby, bezpečnosti a mnoho iného.

K tomuto produktu sa môžu hodiť

Prečo nakupovať u nás

Spoznaj výhody nákupu

Prečo nakupovať u nás

Viac info o nákupe

900 000+ objednávok

Sme najväčší cyklistický e-shop na Slovensku overený desiatkami tisíc spokojných zákazníkov.

Jedinečný zákaznícky servis

Sme k dispozícii cez email, chat, telefón alebo osobne v MTBIKER centre.

Aktívne podporujeme cyklistiku na Slovensku

Aj vďaka Tvojej objednávke podporujeme rozvoj cyklistiky.

Bezpečný nákup a metódy platby

Proces platby je bezpečný a ponúkame Ti široké možnosti.

Vernostný systém

Odmeníme Ťa za nákup a takisto za kvalitné príspevky v MTBIKER fóre, e-shope, výjazdoch a fotogalérii.

MTBIKER centrum a showroom

Navštív nás v predajni s pump-trackom pri trailoch alebo v historickej budove v centre Bratislavy.

Viac info o nákupe
navigate_before navigate_next
keyboard_arrow_up contact_support