Pokračovanie seriálu Bicyklom po Slovensku iba na MTBiker.sk


V ďalšej časti Bicyklom po Slovensku sa presunieme ešte viac na sever k hraniciam Liptova a Oravy. Trasa dlhá 35 kilometrov je značená len na niektorých úsekoch, tie zvyšné sú buď neznačené poľné cesty alebo partizánčina na turistických chodníkoch (len 2 km môžete teoreticky niekomu vadiť).
Ale rozhodne to stojí za to! V našom pomyselnom hodnotení dávame tejto trase 4 z piatich hviezdičiek hlavne za pekné úseky, krásne výhľady a zaujímavé miesta, ktorých je na tejto trase naozaj neúrekom.

Za zmienku určite stojí nazretie na začiatok Prosieckej doliny, stará drevenica na hrebeni medzi Malatinou a Veľkým Borovým, kde sa natáčal film Sokoliar Tomáš a ešte pätnásť rokov pred tým Perinbaba. Nepochybne zaujímavé sú vodné mlyny Oblazy v Kvačianskej doline, ktoré od zániku zachránili dobrovoľníci a do dnes ich zveľaďujú. Potom vás čaká krátky výšľap, a nasleduje už len zjazd krásnou Kvačianskou dolinou s množstvom „vzdušných“ vyhliadok dolu do doliny. A povedzte, čo môže byť na záver lepšie, ako si 100 metrov od parkoviska pohodlne sadnúť na terase v príjemnom prostredí prvého pivovaru na Liptove, zalistovať v ponuke piatich brontvaiovských domácich pív, hodiť niečo pod zub, a pri šume neďalekého potoka prebrať zážitky z trasy s partiou.

Záznam trasy vo formáte GPX
report_problem Našiel si v texte chybu?
Majo3xIII 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: MTBIKER na trailoch - Bojnicko - Dubnické cyklotrasy

Video: MTBIKER na trailoch - Bojnicko - Dubnické cyklotrasy

Bojnice su známe predovšetkým ich histórou a zámkom. Vedeli ste, že sa neďaleko nachádza aj parádne trailcentrum, ktoré je vhodné takmer pre všetkých?
Tip na výlet: Humenská cyklotrasa – prežite deň na Hornom Zemplíne

Tip na výlet: Humenská cyklotrasa – prežite deň na Hornom Zemplíne

Horný Zemplín ponúka nespočetné množstvo cyklotrás, ktoré sa oplatí v tomto regióne navštíviť. Ako to viem? Pochádzam odtiaľto a v súčasnosti tu aj bývam.
Tip na výlet: Gravelom okolo Poľany

Tip na výlet: Gravelom okolo Poľany

Celý deň (doslova) v jednej z najkrajších lesnatých oblastí Slovenska, väčšinou po vyznačených cyklotrasách a zvyšok po cestách bez veľkej premávky? Áno, dá sa.
keyboard_arrow_up