Unboxing: Ghost Kato 2.7 2019 – vstupná brána do sveta horskej cyklistiky

Unboxing: Ghost Kato 2.7 2019 – vstupná brána do sveta horskej cyklistiky

Sny sa majú plniť. Aj keď niekto nemá práve veľkú čiastku peňazí na kúpu nového bicykla, v dnešnej dobe nie je ťažké nájsť kvalitný „stroj“ za prijateľnú sumu. Jedným z nich je aj Ghost Kato 2.7, ktorý ponúka všetko, čo je potrebné na začiatok.

Výbava bicykla je vyberaná s cieľom dostupnejšej cenovky, čo ale nijako neznižuje výdrž komponentov. Vidlica SR Suntour XCT30 prináša potrebnú úroveň pohodlia, ktorej napomáhajú aj 2,1“ široké plášte Michelin CountryRace R. Tie sú obuté na kolesách, pozostávajúcich z ráfikov Rodi s 19 mm vnútornou šírkou a nábojoch Shimano. Sedlovka, predstavec, ako aj riadítka sú dodávané od samotného Ghostu. Logo Shimano figuruje aj na radení, prešmykači či prehadzovačke, ktorá je z modelov rady Acera. Kazeta s 8 rýchlosťami je určená, vzhľadom na svoj rozsah, 12-32 zubov, práve do lesného terénu. Brzdy sú rovnako od japonského giganta, označené ako BR-MT200 so 160 mm kotúčmi. 

Je zrejmé, že Ghost sleduje trendy vo vývoji horskej cyklistiky. Dôkazom toho je aj geometria rámu, ktorá sa pri niekdajších „lacnejších“ modeloch prikláňala skôr na stranu cestným rámov. Oproti tomu, Kato pre rok 2019 disponuje príjemným, 69 stupňovým hlavovým uhlom, zlepšujúcim ovládateľnosť bicykla v teréne. Krátka zadná stavba prispieva k zvýšenej obratnosti, 27,5“ kolesá sú kompromisom medzi pohodlným 29 palcových a obratnosťou 26 palcových.


720 mm široké riadítka poskytnú potrebnú kontrolu v technickejšom teréne


Brzdám Shimano sekundujú rovnomenné, 160 mm kotúče


Vidlica SR Suntour XCT využíva klasický, 9 mm rýchloupinák.


Trojprevodník s 42-34-24 zubami, zaručí maximálny možný rozsah prevodov. Pri správnej údržbe bude aj lacnejšia výbava fungovať bezchybne.


27,5“ kolesá Rodi s plášťami Michelin CountryRace v rozmere 2,1“ poskytujú dostatok komfortu a trakcie.


Tak. A stačí nasadnúť a nechať sa unášať lesnými chodníčkami.


Nie je nevyhnutné kupovať si hneď drahý bicykel, ktorý môže nechcene zaťažiť váš rozpočet a nemusí nutne priniesť viac zážitkov. Kato 2.7 je ukážkou toho, že aj za cenu 529 € sa dá získať dosť muziky na to, aby ste si užili výlety po okolí

Variant Kato 2.7 nie je jediným v modelovej rade s označením Kato. Okrem neho môžete nájsť vyše tucet ďalších variácií, ktoré sú odstupňované podľa zlepšujúcej sa výbavy. V takomto postupe sa môžete dostať až na cenovú úroveň 1 299 €. 

Konkrétne tento model nájdete aj v našom MTBIKER shope.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Ghost Lector Base - nestarnúca legenda

Unboxing: Ghost Lector Base - nestarnúca legenda

Niektoré bicykle sú tvarom rámu tak typické, že ich rozoznáme už na prvý pohľad. Presne to je prípad biku Ghost Lector. Akú výbavu má najdostupnejšia karbónová verzia?
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
Unboxing: BULLS Wild Edge Trail – na traily aj maratóny

Unboxing: BULLS Wild Edge Trail – na traily aj maratóny

Wild Edge Trail kombinuje rýchlosť XC bicykla so všestrannosťou maratónca. Vezmite ho na dlhé výlety alebo na preteky. Odmenou vám bude zábava a rýchlosť.
keyboard_arrow_up