Unboxing: Kellys Spider 10 – slovenský základ do lesa

Každý sme začínali na niečom, čo sme si postupne vylepšili. V dnešnej dobe si je už možné zakúpiť aj za menej peňazí schopný bicykel, ktorý vám rozhodne nebude na príťaž. Práve naopak...

Kellys ponúka širokú škálu horských (a nielen tých) bicyklov; od lacnejších, až po tie naozaj prepracované. Model Spider vám dá presne to, čo od horského bicykla na začiatku vyžadujete - spoľahlivosť a odolnosť.

Geometria rámu nesie označenie ako Race Ready, čím nás upozorňuje na športovejšie ladený bicykel, s ktorým bude radosť vyhľadávať lesné zákutia. Samotný rám pozostáva z hliníkovej zliatiny, nazvanej Alutec, pričom farebné prevedenie sa volá Turquoise. Dostupný je v 4 veľkostiach, od XS po L. O pohodlie sa stará vidlica Sr Suntour XCT so 100 mm zdvihom. Väčšinu osadenia má pod palcom Shimano, a to nasledovne: prehadzovačka je v modelovej rade Altus M200 a pracuje spolu s 8-rýchlostnou kazetou.

Kľuky sú osadené 3-prevodníkom s 42-34-24 zubami. Brzdy sú od výrobcu C-Star vo verzii mechanických diskových bŕzd. Ich účinok podtrhujú kotúče s priemerom 160 mm vpredu aj vzadu. 29“ kolesá sú dodávané od Kellysu, vnútorná šírka ráfikov je 19 mm. Na nich sú nahodené plášte IMPAC Ridgepac v rozmere 2,1“. Ostatné komponenty ako sedlo, predstavec, riadidlá či sedlovka, dodáva taktiež Kellys.


Po vybalení a jednoduchom zložení je stopercentne pripravený na jazdu.


Sedlovka má priemer 30,9 mm a vďaka rýchloupináku sa s ňou manipuluje naozaj jednoducho. Sedlo tak ako celý rám, hrá výraznými farbami.


Lanká sú uchytené bezpečne na svojom mieste. Tapered hlavová trubka zvyšuje tuhosť prednej časti.


Vidlica so 100 mm zdvihom disponuje aj možnosťou uzamknutia priamo z jej korunky.


Celkovo 24 prevodov je zárukou toho, že vám nebude žiadny chýbať. Či v náročných stúpaniach, alebo pri asfaltových presunoch.


Vďaka Shimanu sú radenie a brzdové páky spojené v jednotnom ovládaní.

Okrem tejto verzie Spider 10 s 29“ kolesami môžete v ponuke nájsť aj iné, s rôznymi farebnými variáciami. Tento konkrétny vás vyjde na 479 €. Najdrahší z nich, Kellys Spider 90 s 29“ kolesami má cenovku na hodnote 749 €.

Model Kellys Spider 10 s 29“ kolesami nájdete aj v našom MTBIKER shope.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Kellys Hacker 70 29'' - slovenský XC hardtail

Unboxing: Kellys Hacker 70 29'' - slovenský XC hardtail

Výkonnostne orientovaní jazdci, ktorí vedia oceniť jednoduchosť a všestrannosť bicykla s „pevným zadkom“, by nemali preskočiť ponuku slovenského výrobcu Kellys.
BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene PR článok

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene

Dnes sa pozrieme na nemeckú značku BULLS, ktorá je menej známa v našich končinách, ale rozhodne má potenciál zaujať.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
keyboard_arrow_up